Megverte román ellenfelét a Haladás

Újabb edzőmeccset játszott Törökországban a Mészöly-csapat.
 
 
 
 
 

Megverte román ellenfelét a Haladás

Újabb edzőmeccset játszott Törökországban a Mészöly-csapat.

A román élvonalban utolsó előtti helyen álló Voluntari ellen folytatta törökországi felkészülését a Szombathelyi Haladás.

Rögtön a meccs elején kapuja elé szorította a románokat a Haladás. Gaál és Németh ígéretes lövését blokkolták a védők; a 10. percben Királynak is dolga akadt, de könnyedén felszedte a gyenge próbálkozást. Ezt követően a Haladás kényszerült védekezésre, de Király kapuja igazán nem forgott veszélyben.

A 20. percben egy szép zöld-fehér támadás végén Iszlai remekül játszotta meg Halmosit, aki élesen belőtte a labdát a kapu elé, Williams azonban eltörte azt. A 31. percben egy román kontra végén csúnyán célt tévesztett a kapura törő szélső 18 méterről. Az első félóra kiegyenlített játékot hozott, nagy ziccerig egyik csapat sem jutott. Egészen a 33. percig, amikor Williams iramodott meg a bal oldalon, jó ütemben tálalt az középen üresen érkező Gaálnak, aki túl sokat várt, így egy becsúszó védő blokkolni tudott, a lepattanót Williams még kapura kotorta, de védett a kapus.

A 42. percben Németh Márió cselezte be magát a 16-oson belülre, középre ívélése után a román bekk hatalmasat mentett Williams elől. Két minutummal később ismét Németh és Williams játszott össze, az ausztrál csatár 17 méterről mellé belsőzött.

Góllal kezdte a második játékrészt a Haladás: a 48. percben Németh szögletét a röviden érkező Bosnjak kiválóan csúsztatta meg, Gaál Bálint pedig közelről a kapuba passzolt. Az 50. percben Király vetődve védett egy román fejest követően. A 60. percben Bosnjak beadása Ugrait találta meg, aki lövés helyett a továbbpasszt választotta, de átadása rövidre sikeredett a hosszún üresen érkező Medgyes számára.

A 65. percben majdnem egyenlítettek a románok, de a hosszúba tartó lövés kifele pattant a kapufáról. A 73. percben egyenlíthetett volna a román csapat, de a helyzetbe kerülő játékos Király és a kapu mellett is elhúzta a labdát. A 77. percben Stef Wils szöglet utáni fejesét bravúrral hárította a hálóőr.

Nem sokkal a vége előtt Szavanovics sprintelt végig a jobb szélen, beadását Ugrai kapásból lőtte mellé. Az utolsó percekben nem alakult ki komolyabb lehetőség a kapuk előtt: a Haladás egy góllal nyert.

 
 
  • 1realista2016január27.22:44ÚjVálasz

    Gaál ne tétovázzon,bátrabban -akár távolról is-vállalkozzon lövésre!
    Jó a"lába"!
    Miért fél?

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!