Messi és Iniesta lakáshoz juttatott egy szombathelyi családot

A Barcelona két klasszisa több százezer forinttal segített a nehéz sorsú, ötgyermekes családon.
 
 
 
 
 

Messi és Iniesta lakáshoz juttatott egy szombathelyi családot

A Barcelona két klasszisa több százezer forinttal segített a nehéz sorsú, ötgyermekes családon.

Több százezer forinttal segített egy nehéz sorsú, ötgyermekes szombathelyi családon a Barcelona két sztárja: Lionel Messi és Andrés Iniesta. Az adományból lakást vásárolnak Baánék.

A Nou Camp melletti, magyarok működtette Futballárium nevű étterem bocsátotta licitre a Messi és Iniesta által dedikált mezeket, hogy egy nehéz körülmények között élő szombathelyi családon segítsenek.

– A két mezt 660 ezer forintért vásárolta meg egy felvidéki magyar házaspár, ezzel és a további adományokkal együtt 806 ezer forintnyi adományt tudtam átadni – mondta a Borsnak Büki Péter, a barcelonai étterem szombathelyi, Haladás-szurkoló tulajdonosa. Egyébként nemcsak a sztárok mezeivel gazdagodott a házaspár, hanem a katalán klub és Iniesta családja is pontosan tisztában van vele, közvetett módon egy magyar családnak tették szebbé az életét.

– A Barcelona ezt az újságcikket is elkérte, ennyire érdekli őket a jótékonysági akció végeredménye. Iniestáék pedig szó szerint azt mondták nekem, remélik, tudnak segíteni a családon, és további magyarokat támogató adományokban is partnerek lesznek a jövőben – tette hozzá Péter.

– Nagyon meg vagyunk hatódva, a gyerekek talán még fel sem fogják, milyen hatalmas futballsztárok gondolnak ránk – mesélte a családfő, Baán László, aki Péternek sem győzött hálálkodni. – Jelenleg heten élünk egy másfél szobás házban, de ennek a pénznek hála, akár már heteken belül egy nagyobb lakásba költözhetünk. Maximum háromszobásba, mert a rezsit is ki kell fizetni valamiből.

A szombathelyi család éle­tében egyébként a nehéz körülmények ellenére is fontos szerepet játszik a sport, a gyerekek versenyszerűen úsznak, kézilabdáznak és fociznak.

 
 
  • 1realista2017január13.10:17ÚjVálasz

    Várjuk a jól kereső vasi sportolók nyilvános adakozását is és nem csak a labdarugókra gondolunk...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!