Kevés az esély Radó visszatérésére

Mészöly Géza vezetőedző nagyon elégedett az eddigi érkezőkkel, de egy magyar támadót még mindenképp igazolna.
 
 
 
 
 

Kevés az esély Radó visszatérésére

Mészöly Géza vezetőedző nagyon elégedett az eddigi érkezőkkel, de egy magyar támadót még mindenképp igazolna.

A hétvégén a horvátországi edzőtáborban lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Szombathelyi Haladás együttese, amely több személyi változáson is átesett a januári átigazolási időszakban. A Cibalia Vinkovci ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés győztes gólját a Puskás Akadémia próbajátékon szereplő támadója, Gajdos Zsolt szerezte. A szombathelyiek vezetőedzőjét, Mészöly Gézát kérdeztük a 23 éves csatár sorsáról.

- Gajdos itt lesz velünk végig az edzőtáborban, és csak később döntünk a sorsáról, de első edzése, és az első edzőmérkőzése nagyon jól sikerült – kezdte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Jó az első benyomásom, és nem csak a gólja miatt, hanem mert pillanatok alatt úgy beilleszkedett, mintha hónapok óta a csapatnál lenne. Úgy érzem, hogy nagy esély van arra, hogy szerződést kínáljunk neki.

Mint ismert, a Haladás házi gólkirálya, Gaál Bálint a Vasashoz, míg az ősz egyik felfedezettje, Hegedűs János a Puskás Akadémiához igazolt. A helyükre érkezett Mészáros Karol a DVSC-től, valamint a klub visszarendelte a Mezőkövesdnél kölcsönben szereplő Devecseri Szilárd. A Hali trénere eddig nagyon elégedett a fiatal szélsővel, és a háromszoros magyar válogatott védővel.

- Nagyon tetszik, hogy Mészáros igazi csapatjátékos. Az edzőmérkőzésen védekezésben is nagyon odarakta magát amellett, hogy támadó szerepkörben játszott. Volt néhány olyan helyzete, ami bizakodásra ad okot a jövőre tekintve. Biztos vagyok benne, hogy a tavasz találatainkból gólpasszokkal, vagy gólokkal fogja kivenni a részét. Érzésem szerint a beilleszkedés nála is zökkenőmentes, és erőssége lehet a Haladásnak.

- A kölcsönből visszatérő Devecseri Szilárdról is csak jókat tudok mondani – folytatta Mészöly. - Beigazolódott az a megérzésünk, hogy egy környezetváltás után ismét a Haladás rendelkezésére állhat. Másfél éve egy kicsit megtorpant a csapatban való stabil helyét illetően, de érződik rajta, hogy meghatározó szerepet kapott Mezőkövesden. Magabiztosan tért vissza, nagyon fegyelmezett és egy igazi válogatott képességekkel rendelkező játékosról van szó, aki a fiatalok számára is példamutatóan teszi eddig a dolgát. Bízom benne, hogy a későbbi feladatok során is lehet majd számítani rá, és akkor a védelmünk erőssége lehet.

Az elmúlt héten Mervó Bencével és a Fradiban alig szóhoz jutó, szombathelyi nevelésű Radó Andrással is szóba hozták a Haladást. Mészöly honlapunknak elárulta, valóban szeretnének egy támadót igazolni.

- Még egy támadót mindenképp szeretnék igazolni. Valóban érdeklődünk Mervó és Radó iránt, de úgy néz ki, hogy Radó András szerződtetésére egyre kevesebb az esély. Úgy tudom, hogy az ő ügye ránk nézve nem áll túl jól, elutazott a Fradival Spanyolországba. Folyamatosan gondolkozunk, mert nagyon jó lenne még egy támadó, de nehéz olyan magyar csatárt igazolni, aki erősítést jelent. Külföldiben nem gondolkodunk, mert szeretnénk betartani a légiós-szabályt.

 
 

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!