Nehéz tavasz lesz! Az Újpesttől kapott ki "hazai" pályán a Haladás

Rosszul kezdődött ez nekünk...
 
 
 
 
 

Nehéz tavasz lesz! Az Újpesttől kapott ki "hazai" pályán a Haladás

Rosszul kezdődött ez nekünk...

A Vasas ellen elmaradt múlt heti bajnoki miatt az Újpest ellen kezdte meg tavaszi szereplését a Swietelsky Haladás együttese. Érdekesség, hogy a szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza éppen ma ünnepli 50. születésnapját.

A második percben Jagodics egy szabadrúgás után közelről Balajcza kezébe fejelt, ám a találkozó elején a lila-fehérek birtokolták többet a labdát, a 9. percben Anrics próbálkozott kapura lövéssel, ám Király könnyedén felszedte a labdát. Két perccel később Wils fejese szállt az újpesti kapu mellé, majd szinte az ellentámadásból szerzett vezetést az Újpest: Perovic cselezte át magát két védőn a jobb oldalon a tizenhatoson belül, majd 12 méterről a léc alá bombázott. (0-1)

A gól után hosszú percekig a mezőnyben folyt a küzdelem, majd a 26. minutumban egy gyors kontra végén Windecker lőtt 15 méterről a Hali kapuja mellé. Félóra elteltével megint oldalszabadrúgásból adódott lehetőség a Haladás előtt: Calcente pontrúgása után Iszlai az ötösön belülről centikkel fejelt mellé. Egy perccel később majdnem növelte előnyét az Újpest, ám Király vállal szögletre tudta tolni Andrics nagy helyzetét. A játékrész utolsó negyedórájában a Haladás átvette az irányítást, és elkezdett nagyobb tempót diktálni, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott a zártan védekező vendégek ellen.

A második félidő elején Cseke kitűnő beadása veszélyesen érkezett a Haladás kapuja elé, majd a labda a Perovicsot megelőző Wils lábáról pattant fölé. A 61. percben közel állt az egyenlítéshez a Hali, de Rácz oldalról élesen belőtt szabadrúgása elsuhant a szombathelyi játékosok lába alatt, pedig ha valaki bele tudott volna érni, akkor minden bizonnyal a hálóban kötött volna ki a játékszer. A második játékrész derekán Rácz távoli szabadrúgása centikkel vágódott a bal kapufa mellé.

A Haladás próbálkozott, voltak időszakok, amikor szinte egykapuzott a folytatásban, de igazi nagy helyzetig nem tudott eljutni. Egészen a 76. percig, amikor is Bamgboye nagyszerűen indította Williamst, az ausztrál támadó azonban nagy helyzetben rossz megoldást választott, és elrúgta a labdát keresztbe a kapu előtt. A szombathelyiek legnagyobb lehetősége maradt ki.

A 81. percben a remekül beszálló Bamgboye cselezgetett a 16-os előterében, majd lövésre szánta el magát, próbálkozása Kálnoki-Kis leszorított kezére pattant, a játékvezető sípja pedig néma maradt. A slusszpoén már a hosszabbításban következett: az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Szűcs kapott jó labdát a jobb oldalon, majd 15 méterről kilőtt a hosszú sarkot, és beállította a végeredményt. (0-2)

 
 
 • 12lalika2017február27.18:52ÚjVálasz

  Király egyébként nem pattogott a kapuban,sőt "segg-nehezen" mozgott.
  z összeállitás sem volt jól átgondolva,többen nem megfelelő posztra kerültek...pedig az edzónek a Lakat Karcsi bácsi féle alapelvből kellene kiindulnia,azaz "megkeresema legjobb 11-et és azoknak megfelelő taktikát dolgozok ki"-mondotta.
  VISZONT RÁCZOT DICSÉRET ILLETI ,SZINTE KULCSEMBERRÉ VÁLT MÁR.

   
 • 11realista2017február27.12:38ÚjVálasz

  Remélem jól,felszabadultan ünnepelt Mészöly a vezető-társakkal...Elvégre,mint volt Vasas-és Ujpest kötődésü, elégedett lehetett...
  Hol volt Mészáros??,

   
 • 10vacimisi2017február26.14:05ÚjVálasz

  Még egy új stadiont nekik..edzőmeccsekre...mert megérdemlik....meg hát...salakos pályát....mint régen volt...akkor még volt foci..nem színház...fetrengés..köpködés..az megy...eredmény arányos juttatást nekik!!!!

   
 • 9maximics2017február26.06:36ÚjVálasz

  Ilyen játékkal csalogatnak az új stadionba?

   
 • 8katt2017február25.22:29ÚjVálasz

  A tippmix jobban fizetett, ennyi.

   
 • 7karitmo2017február25.21:20ÚjVálasz

  Most őszintén,milyen motiváció lehet egy Haladásnál! Ja,ha a régiek ittak másnap még jobban játszottak.

   
 • 6realista2017február25.20:37ÚjVálasz

  Ma lehet folytatni az ünneplést Mészöllyel. A szünetben pénzzé tettek,akit lehetett-persze hol a pénz Tóth Miklós és tsai?-és várták kiket ajánlajanak a házhot járó ügynökök a maradékból,azaz akik senkinek sem kellettek...
  Király meg akkor vég,amikor kedve szottyan ,elvégre a "jövő embere",biztos vagyok benne calvente meg sérült lesz,de hol van Overgprd s a fiatalok,akik tavaly őszel jól szálltak be?
  Persze az Ujpest " valahogy" ismerős csapat és nekik kellett igazán a pont,csak nehogy itt meg éppen hiányozzon a végén!

   
 • 5salfai2017február25.20:35ÚjVálasz
  Idézet: foci1111
  Hát aki egész éjjel piál annak nem megy a játék, már meg írták sokan 11 böl 5 piált így nem megy szülinap kétszer ,ja egyik banda aztán a másik banda + pár szurkoló a Bartók ból és a dúcból is .
  ...

  A játék képe alapján ez hihető.

   
 • 4karikas2017február25.20:35ÚjVálasz
  Idézet: foci1111
  Hát aki egész éjjel piál annak nem megy a játék, már meg írták sokan 11 böl 5 piált így nem megy szülinap kétszer ,ja egyik banda aztán a másik banda + pár szurkoló a Bartók ból és a dúcból is .
  ...

  Ez érdekes!
  Hogy vóóót ???

   
 • 3foci11112017február25.20:04ÚjVálasz

  Hát aki egész éjjel piál annak nem megy a játék, már meg írták sokan 11 böl 5 piált így nem megy szülinap kétszer ,ja egyik banda aztán a másik banda + pár szurkoló a Bartók ból és a dúcból is .Jó focit jó szurkolást hajrá hajrá kocsma .

   
 • 2nagy5208312017február25.18:54ÚjVálasz

  Végre kapuba állt Király! Már hiányoztak a lepkéi! Most kettővel mutatkozott be! Na meg Devecseri is nagyon hiányzott! Igen! Öt pont választ el bennünket a kiesési zónától! Semmi gond! Azt 2 meccsen be lehet érni! Se pálya, se csapat, se lóvé! Jövőre nem lesz gond az indulással! De akkor honnan síbolnak Halmaiék?

   
 • 1maximics2017február25.18:38ÚjVálasz

  Halvány produkció volt ez. A Hali nem tudott gólveszélyesen támadni, nem volt kellő tűz a zöld-fehérek játékában. Padig a jobb erőkből álló Újpestet csak nagy lelkesedéssel lehetett volna legyőzni. Jó, egy meccsel kevesebbet játszottunk, de csak öt pont az előnyünk a kiesési zónában lévő Debrecennel és Diósgyőrrel szemben. Márpedig ilyen játékkal sok gólt nem fogunk lőni. Vagy vészmadár vagyok?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!