Mészöly: nem döntetlenre játszunk Gyirmóton

Szombaton délután a sereghajtó győriek vendége lesz a Swietelsky Haladás az OTP Bank Liga 22. fordulójában.
 
 
 
 
 

Mészöly: nem döntetlenre játszunk Gyirmóton

Szombaton délután a sereghajtó győriek vendége lesz a Swietelsky Haladás az OTP Bank Liga 22. fordulójában.

Szombaton délután a sereghajtó Gyirmót FC Győr otthonában vendégszerepel a Swietelsky Haladás az NB I-es labdarúgó bajnokság 22. játéknapján. A szombathelyiek legutóbb Sopronban vereséget szenvedtek az Újpesttől, és már csak nyolcadikok a tabellán, míg a kiesés ellen küzdő gyirmóti csapat értékes pontot szerzett a Vasas vendégeként. A Hali vezetőedzője, Mészöly Géza honlapunknak nyilatkozott a várakozásairól.

- A Gyirmót az életben maradásért küzd, ezért nagyon éles találkozóra van kilátás – kezdte Mészöly Géza. - Érzésem szerint az a csapat jöhet ki jól ebből, amely a kilencven perc alatt végig higgadtabb tud maradni, és győzelemre törő játékot tud mutatni. Bízom benne, hogy ez számunkra lesz kedvezőbb, mi tudjuk hibára késztetni az ellenfelet, és mi tudunk a gyirmótiak fölé kerekedni.

- A múlt héten nagyon jó labdabirtoklási arányt mutattunk az Újpest ellen, ami azért elég komoly fegyvertény, hiszen az egyik legjobb futballt nyújtó csapat volt az ellenfél – folytatta a Haladás trénere. - Jó volt, hogy ellenük is tudtuk birtokolni a labdát, és helyzeteket dolgoztunk ki. A meccs elején az egyik nagy hibánkat azonnal gólra váltották az újpestiek, a másik nagy hibánkat Király Gabi bravúrral mentette. Ezeket a védelmi hibákat ki kell javítanunk, és le kell redukálnunk a nullára. Létszámfölényben voltunk ezeknél a szituációknál, de mégis hiba történt, és ezt góllal büntette az ellenfél. A támadójátékban ugye megvolt a labdabirtoklási fölény és el is jutottunk a tizenhatosig, de ott kell megtalálnunk még azokat a megoldásokat, amelyekből gólok születhetnek. Nagyon fontos számunkra, hogy gólt, gólokat szerezzünk a Gyirmót ellen, mert nem csak a döntetlenre játszunk, hanem mindenképp szeretnénk győzni. Az újonchoz a télen több minőségi játékos is érkezett, akik hamar be tudtak illeszkedni. Nagyon figyelnünk kell Novákra, vagy éppen Bebetóra, akik nagy veszélyt jelenthetnek a kapunkra.

A Haladás várható kezdőcsapata:

Király – Polgár, Wils, Devecseri, Bosnjak – Jagodics, Iszlai, Rácz – Mészáros, Williams, Halmosi.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!