A Haladás győzelemmel ajándékozta meg a születésnapos Királyt

A szombathelyiek 4-2-re nyertek a Mezőkövesd ellen.
 
 
 
 
 

A Haladás győzelemmel ajándékozta meg a születésnapos Királyt

A szombathelyiek 4-2-re nyertek a Mezőkövesd ellen.

Szombaton kora este a Mezőkövesd együttesét látta vendégül soproni albérletében a Haladás az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A találkozó előtt a 41. születésnapját ma ünneplő válogatottsági rekorder Király Gábort köszöntötték. A találkozót a szombathelyiek kezdték jobban a szeles időben, a 6. percben egy kipattanót Williams durrantott kapura jó 20 méterről, ám Tujvel hárította a sarokba tartó lövést. Az első negyedóra végén aztán meg is szerezte a vezetést a fölény játszó Haladás: Mészáros jobboldali szögletét Kovács Lóránt pörgette tovább, az érkező Stef Wils pedig megelőzte őrzőjét és közelről a hálóba fejelt. (1-0)

A bekapott gól után éledezni kezdtek a mezőkövesdiek, akik többször is felértek a hazaiak kapuja elé, azonban igazán nagy helyzetig nem tudtak eljutni. Egészen a 38. percig, amikor is egy mintaszerű akció végén egyenlíteni tudtak a vendégek: a leshatáron induló Kink kapott hosszúnak tűnő labdát, a sárga-kékek játékosa azonban a visszafele szinte csak kocogó szombathelyi védők nagy bánatára pályán tartotta a játékszert, bal oldali beadását a hosszú oldalon remekül érkező Molnár Gábor okosan a hosszú felsőbe bólintotta. (1-1)

Öt perccel később újra vezetést szerezhetett volna a Hali, ám Williams hatalmas ziccerben Tujvelbe lőtte a labdát. Az egyenlítésnek azonban így sem örülhetett sokáig a Mezőkövesd, a fordulás után három perccel ugyanis Szeles rúgta meg Williams-szet a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Iszlai Bence higgadtan értékesítette. (2-1)

A második bekapott gól után a Mezőkövesd kénytelen volt jobban kinyílni, a Haladás ezt pedig kitűnően használta ki, és öt perc alatt két nagyszerű kontratámadással el is döntötte a három pont sorsát: a 61. percben Williams iramodott meg a baloldalon, majd egy visszafele csel után a hosszún érkező Kovács Lóránthoz passzolt, aki tíz méterről igazgatás nélkül a hosszú kapufa segítségével a hálóba gurított (3-1). Öt minutummal később Iszlai parádés labdával indította a rendkívül agilisen futballozó David Williams-szet, az ausztrál támadó a kapuig sprintelt a labdával és Tujvel mellett a hosszúba passzolt. (4-1)

A már korábban eldőlt találkozó utolsó perceiben még valamelyest kozmetikázott az eredményen a Mezőkövesd: a csereként beálló Baracskai Roland remek labdát kapott a bal oldalon, és a születésnapos Király mellett a hosszú sarokba lőtt. (4-2)

 
 
 • 3sala12017április03.17:11ÚjVálasz

  Minden elismerésem Király eddigi pályafutásához, a Mezőkövesd ellen viszont három komoly hibája volt, az egyikből gól lett. El kellene gondolkodnia...

   
 • 2salfai2017április02.11:32ÚjVálasz

  Legyünk őszinték! A Halmosi-Bosnjak baloldal hiányzott.

   
 • 1nagy5208312017április01.21:59ÚjVálasz

  Hát gratula a csapatnak! Isten éltesse Király papát! De most már tényleg megkímélhetne bennünket a mackónadrágjától! Ma volt egy lepkéje, meg egy rigója! Érdekes, Halmosi nem játszott! A csapat meg remekelt! Hát javasolom az öregfiúk bajnokságot, ha még szeretik a labdát!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!