Bizonytalan Iszlai jövője a Haladásnál

A rutinos középpályásnak a nyáron lejár a szerződése, de hosszabbításra egyelőre nem került sor.
 
 
 
 
 

Bizonytalan Iszlai jövője a Haladásnál

A rutinos középpályásnak a nyáron lejár a szerződése, de hosszabbításra egyelőre nem került sor.

Remek szezont fut a Swietelsky Haladás együttese, amely a Paks hétvégi legyőzése után tartja előkelő ötödik helyét a bajnokságban. A vasiak második találatát a nyolc éve Halit erősítő Iszlai Bence fejelte. A 26 éves, korábbi utánpótlás-válogatott védekező középpályás a Rangadó.hu-nak értékelte a találkozót, és a Haladás szezonját.

- Fontos győzelmet arattunk, de a játékunk ezúttal nem volt olyan jó, amilyen általában Sopronban szokott lenni, az albérletünkben azért mi szoktunk dominálni. Többet volt a labda a Paksnál, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Tudtuk, hogy a pontrúgásoknak nagy jelentősége lesz támadó és védőoldalon is. Hátul ezeket jól megoldottuk, elől pedig sikerült két gólt szerezni, így tudtunk nyerni – kezdte Iszlai Bence.

A szezon előtt bizonyára nem sokan gondolták, hogy a hajrához közeledve a Haladás a tabella első felében fog tartózkodni. A 26 éves középpályás a remek szereplés hátteréről is beszélt.

- Összességében elégedettek lehetünk a szezonnal, azonban még nem szabad hátradőlni, hiszen még nincs vége a bajnokságnak. Az idény előtt sokan mondták, hogy nem biztos, hogy nekünk majd előrefele kell tekingetnünk, de hétről-hétre bizonyítjuk, hogy nem vagyunk mi olyan rossz csapat. Természetesen vannak gyengébb meccseink is, de azért ebben a tizenkét csapatos NB I-ben bárki ellen meg lehet szenvedni. A tabellát nem is nagyon kell nézni, mert mindegyik meccs szinte háromesélyes. A jó szereplésben a játékosoktól az edzőkig mindenkinek benne van a része. A pályán van egy rutinos mag, vegyítve a fiatalokkal, ami jól működik együtt. Senkit nem lehet kiemelni, ez egy igazi csapatmunka, és úgy érzem, hogy egy igazi csapat vagyunk.

Iszlai Bence 28 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a mostani szezonban, és volt olyan mérkőzés, amikor a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

- A szezonban eddig öt gólnál járok és adtam négy gólpasszt, ami védekező középpályásként azért szerintem nem rossz. Nyilván voltak nekem is gyengébb meccseim, de talán több volt az olyan mérkőzés, amikor jól teljesítettem. Úgy érzem, hogy meghatározó játékosa vagyok a csapatnak. Ahogy minden játékost, úgy engem is hatalmas büszkeséggel tölt el, ha csapatkapitány lehet. Büszkén viseltem a karszalagot, de azért tudni kell, hogy az igazi vezéregyéniségek Király Gábor és Halmosi Péter. Próbálok én is az lenni, amennyire tudok, de nélkülük elképzelni a Haladást jelenleg nem lehet.

Iszlai jövője azonban kérdéses Szombathelyen, ugyanis a középpályásnak a nyáron lejár a szerződése, és a hosszabbításra egyelőre nem került sor.

- Sok játékos már nem nagyon tud a játékra koncentrálni, amikor csak pár hét van vissza a bajnokságból, és nem tudja, hol kezdi a felkészülést másfél hónap múlva. Én azért nem vagyok ilyen lelkis gyerek, aki ismer, tudja, hogy nem szoktam kétségbe esni, vagy idegeskedni. Körülbelül egy hónappal ezelőtt volt egy beszélgetésem a Haladással, de azóta a klubtól nem kerestek, úgyhogy várom a fejleményeket. Már nyolc éve a Haladásban játszom, mondhatom lassan, hogy szombathelyi vagyok. Jól érzem magam a városban, a csapatnál is, és úgy érzem, hogy szeretnek is. Majd meglátjuk, hogy a vezetők miképp gondolják a közös jövőt. Szívesen hosszabbítanék, de érkezett már megkeresés, szóval más lehetőségek is terítéken vannak…

 
 
  • 1sala12017május14.13:31ÚjVálasz

    Véleményem szerint jelenleg az Iszlai a Haladás legjobbja. Nehogy már őt is elengedjük Hegedűs és Gaál után, mert az értékek meg nem tartásában már bajnokok vagyunk...

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!