Kikapott a zárófordulóban, hatodik helyen zárta a szezont a Haladás

A Gyirmót 2-1-re nyert Sopronban.
 
 
 
 
 

Kikapott a zárófordulóban, hatodik helyen zárta a szezont a Haladás

A Gyirmót 2-1-re nyert Sopronban.

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában a már kieső Gyirmótot fogadta soproni albérletében a Haladás. A vendégek számára annyira jól sikerült a kezdés, hogy a 7. percben meg is szerezték a vezetést: Vass jobb oldali beadását Máté csúsztatta meg, az érkező Szegi pedig kapásból, 12 méterről a kapuba bombázott (0-1).

Az első félidőben a Haladás szinte helyzetig sem jutott, a Gyirmót viszont bő félóra elteltével majdnem kettőre növelte előnyét, ám Simon András távoli lövését hatalmas bravúrral szögletre tolta Király. A félidő hajrájában aztán a vendégek hálóőrének is akadt dolga, Rusák előbb Kovács ziccerét, majd Rácz szabadrúgását szedte ki.

A második játékrészben aztán már ment előre a Haladás, de Williams és Kovács Lóránt is célt tévesztett. A 61. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez a Haladás, a csereként beálló Halmosi szinte az első labdaérintéséből szerezhetett volna gólt, de 10 méterről centikkel fölé fejelt. Egy perccel később aztán már összejött az egalizálás: Tóth Mátét buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Williams értékesítette (1-1).

Az egyenlítés után szombathelyi rohamokkal folytatódott a meccs, a vendégek beszorultak a kapujuk elé, de a 72. percben mégis a kisalföldieknél volt újra az előny: Máté János szabadrúgásból 20 méterről szépen tekert Király kapujába (1-2).

A Haladásnak másodszorra már nem sikerült egyenlítenie a hajrában, így a Gyirmót győzelemmel búcsúzott az NB I-től, a szombathelyiek pedig a hatodik helyen zárták a bajnokságot.

 
 
 • 6sala12017május28.19:18ÚjVálasz

  Két meghatározó játékos hiánya+ fiatalok szerepeltetése mindenáron , így gyenge produkció= vereség. Ha nem történik érdemi előrelépés, úgy jövőre kiesünk!

   
 • 5realista2017május28.08:23ÚjVálasz

  Sikerült megjeleniteni a "reménytkeltő" jövőt.Majd ehhez még Tóth Miklós összehoz néhány 'világ-és országrengető" igazolást manager-barátaival...
  Azt meg nem is értem,miféle összeállitást kreált Mészöly az előzetessel szemben...
  Remélem Király 60 éves koráig fog védeni,nyugodtan konkurrens nélkül...
  Kár Urbányiért,nagyon jó és tehetséges edző,MINDEN LEHETSÉGEST KIHOZOTT EBBŐL ZÖMÉBEN NONAME JÁTÉKOSOKBÓL ÁLLÓ ,FALUSI CSAPATBÓL...

   
 • 4belabo2017május28.01:12ÚjVálasz

  A csapatnak két célja volt. Egyrészt nem szerette volna nemzetközi kötelezettséget jelentő helyen befejezni a bajnokságot, másrészt kiesni se szeretett volna, vagyis bevallottan cél nélkül játszott, és ezt el is érte. A vezetőség, a szakvezetés, a város egyaránt azt igényli, hogy legyen távol a csapat a dobogótól, de maradjon benn az 1. osztályban. Ez egyre nehezebb lesz, az új stadionosok - Felcsút, MTK - egyből kiestek a jutalomfalat megkapása után. Szerintem jövőre a Haladás következik, az összes - a működésüket biztosítani látszó - egyéb körülmény ellenére.

   
 • 3salfai2017május27.22:57ÚjVálasz
  Idézet: nagy520831
  Szégyen! Ezek az emberek reggel a tükörbe tudnak nézni?

  ...

  Oda hát. Én teljesen padló alatt vagyok össze zuhanva. A Király meg vidáman bratyizott az ellenfél edzőjével. Le...rják ezek nagy ívben a szurkolókat. Nincs ezekben szív, lelkesedés, akarat, erőnlét egy szemernyi sem. Hol vannak ezek a kis bakkecskék a Péhm Csabától, Komora Imrétől, Szabó Feritől, Andorka Pétertől, Kenesei Krisztiántól?

   
 • 2nagy5208312017május27.22:22ÚjVálasz

  Szégyen! Ezek az emberek reggel a tükörbe tudnak nézni?

   
 • 1maximics2017május27.22:14ÚjVálasz

  A Gyirmótnak öt gyôzelme volt a bajnokságban, ebbôl kétszer a Halit verte meg. Ráadásul mindkétszer Sopronban nyert.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!