Fradi-veréssel avatta fel a Haladás az új stadionját

Óriási bravúrral lépett egyet előre a bennmaradásért a szombathelyi együttes.
 
 
 
 
 

Fradi-veréssel avatta fel a Haladás az új stadionját

Óriási bravúrral lépett egyet előre a bennmaradásért a szombathelyi együttes.

Fantasztikus hangulat, telt ház és szakadó eső fogadta a csapatokat a Haladás-Ferencváros találkozón, ahol a szombathelyiek első tétmeccsüket játszották az új Haladás Sportkomplexumban.

A szombathelyi B-közép előtti kapu fele támadott a Hali az első félidőben, és rögtön az első akció veszélyes volt: Bosnjak beadását Otigbának kellett szögletre fejelnie. Nagy iramban zajlott a találkozó, a két szurkolótábor pedig ellentmondás nem tűrően buzdította csapatát. A 11. percben Priskin közelről Király kapujába lőtt, de a válogatott csatár gólját lesállás előzte meg.

Az első negyedóra végén Németh Márió cselezte magát egészen ziccerig, a befejezés közben azonban elcsúszott a mély talajon, így Dibusz kezében landolt a labda. A 21. percben óriási szombathelyi lehetőség maradt ki: gyönyörű összjáték után Halmosi tálalt Ramos elé, a támadó azonban a kapuval szemben hat méterről fölé tüzelt.

Öt perccel később egy szépen végigvezetett kontra végén ismét Ramos lőhetett volna gólt, de ziccerben Dibuszba tüzelt. A Haladás játékosait láthatóan feltüzelte a magával ragadó hangulat, és hatalmas akarattal játszottak. Az első Fradi-helyzetig 28 percet kellett várni: Pedroso bal oldali beadására Lovrencsics érkezett, de Király hatalmasat védett.

A sokadik Haladás-helyzet már nem maradt ki, nagyon érett már a hazai találat: mintaszerű támadás végén a felfutó Bosnjak tökéletes passzát Mészáros gyötörte be közelről, a szombathelyi B-közép önkívületi állapotban ünnepelte az új stadion első hivatalos gólját. 1-0

Sokáig azonban nem örülhettek a Hali-drukkerek, egy perccel később Varga Roland jobboldali szögletére Blazic érkezett jó ütemben és bólintotta Király kapujába. 1-1

A második félidő elején többet birtokolta a labdát a Fradi, amely szinte beszorította kapuja elé a hazai csapatot. A Haladás azonban remekül védekezett, és tíz perc elteltével aztán ki is jött a szorításból.

Főként a Haladás térfelén zajlott a játék, a 63. percben Varga lövését vetődve fogta Király. Az ellentámadásból Mészáros iramodott meg a jobbszélen, beadását kifejelték a védők, majd a kipattanót Kovács Lóránt látványos mozdulattal fölé ollózta 15 méterről. Két perccel később Bosnjak szöglet utáni fejese centikkel kerülte el Dibusz kapuját. A 69. percben Dibusz csak állva nézte, ahogy Ramos szabadrúgása éppen hogy mellé száll.

A 78. percben kihagyott a Hali-védelem, amely után Varga Roland a kapuval szembe találta magát, de óriási ziccerben fölé bombázott. A 82. percben a két perccel korábban beálló, mindössze 17 éves Kiss Tamás gyönyörű góljával megszerezte a vezetést a Haladás (2-1), amely a győzelmet jelentette a szombathelyieknek, és amely után óriási fieszta kezdődött a stadionban.

 
 
 • 11realista2017november28.21:29ÚjVálasz
  Idézet: sala1
  Parádézott a Bosnják-Halmosi baloldal. Ki a szakmai felelős azért, hogy Halmosit hosszú ideig "jegelték" ? Egyébként Bosnjáknak símán a válogatottban lenne a helye !
  Nem ünneprontás, de...
  ...

  Teljesen igaz.A Bosnjak-Halmosi balszárny tavaly is és most végre ismét összekerült és szupert nyujtott.Cucu vasi gyerek,a szive viszi még 1-2 évig jobban,mint pár importáltat...
  Ki felelős? Aki el akarta már "földelni2 a szerintük "öreger"..Ki? A csucs-vezetőség,Tóth M, és Vörös csabika szuper managerrel az élen...

   
 • 10nagy5208312017november28.21:07ÚjVálasz

  Mókás fiú ez a Pistike! Segítek: A magyar bajnokságot N B- 1-nek nevezik! Nemzeti, tudod? Nálunk minden nemzeti, 39 éved alatt ez beleszivároghatott volna a tudatodba!
  Gabi bácsi egyébként nem csak az ötösről kapja a rigókat, nem csak válogatott rekorder, sajnos az NB-1 gólrekordere is!

   
 • 9sala12017november27.14:41ÚjVálasz

  Parádézott a Bosnják-Halmosi baloldal. Ki a szakmai felelős azért, hogy Halmosit hosszú ideig "jegelték" ? Egyébként Bosnjáknak símán a válogatottban lenne a helye !
  Nem ünneprontás, de...sokadik fejesgólt kapjuk az ötösről !

   
 • 8Pistike392017november27.09:56ÚjVálasz
  Idézet: Tila
  Pistike! Mindent elárul rólad az "MB2"! Lapulj csak a háttérben és ne szólj.
  ...

  Látod barátom te is csak ebbe tudsz belekötni:))))))))))))))))))))))))))))))))
  Fáj az igazság mi pajti.
  De a te kedvedért , azt hiszem így kell MB II , de nem vagyok bent biztos , kérlek javítsd ki:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

   
 • 7Tila2017november27.08:33ÚjVálasz

  Pistike! Mindent elárul rólad az "MB2"! Lapulj csak a háttérben és ne szólj.

   
 • 6Pistike392017november27.08:09ÚjVálasz
  Idézet: mlola
  Hol vagytok hangok? Hol vagytok akik a megnyitó ünnepséggel kapcsolatban azt mondtátok, hogy soha röbbet nem lesznek ennyien?
  ...

  Legörbül majd a szátok az MB2-ben azzal a 400 nézővel aki kimegy a meccsekre.
  Most még új a stadion megnézik az emberek, jövő ilyenkor gyere majd villogni, hogy mennyien voltatok.
  Attól , hogy tarka az ülés még nincs tele a stadion, csak a szemet csapja be.
  Pont azok a nyuggerok, és családok nem mennek ki többet aki most megtöltötte a stadiont.
  Véletlenül elértek a falábúak az ellenfél térfelét és még a kapuba is betaláltak.
  Ezután a meccs után már a száraz kenyér mellé vizet is adnék nekik.
  Az eddigi 0 teljesítmény egy fél fokkal jobb volt.
  Ugráljatok csak meg higgyétek azt , hogy jobb lesz, de mikor.
  Viszont MB2-ben talán láthattok olyan mecset amikor nyer a birkahad.

   
 • 5brutus992017november26.18:01ÚjVálasz

  Előrebocsátom: nem vagyok Hali-drukker és már nem járok meccsekre.
  Most belenéztem a tv-közvetítésbe és ott ragadtam ...
  A rossz idő ellenére nagyon jó meccs volt, a szurkolók is kitettek magukért.
  Az azért szomorú, hogy az egyik bajnokesélyes csak ennyit tud! (ezzel nem akarom a Hali érdemeit csökkenteni.)
  Nem szabad megengedni, hogy ez a Haladás kiessen! Sem a játékosok, sem a szurkolók nem azt érdemelnék!

   
 • 4realista2017november26.17:17ÚjVálasz

  Örülök,hogy a "leirt öregek" végig birták és vitték a csapatot.le a kalappal Schimmer szerelései és Halmosi lelkes,fáradhatatlan munkája előtt.Rácz meg-egyszerüen-kihagyhatatlan,Kiss Tamás egy csoda ,még sokra viheti!
  Csak az ötös körülre ne iveljen az ellenfél labdát...

   
 • 3mlola2017november26.15:46ÚjVálasz

  Hol vagytok hangok? Hol vagytok akik a megnyitó ünnepséggel kapcsolatban azt mondtátok, hogy soha röbbet nem lesznek ennyien? Hogy aztán ti sohanem jöttök ki a stadionba( nem mintha bárkinek is hiányoznátok!) Elárulom rengeteg nyugdíjas, szülők gyermekkel, családok jöttek és láttak egy csodálatos harcos játékot ahol megdobbant a Hali szív! Bár ezt ti nem érezhetitek, nem éreztetek és nem is fogtok ilyet soha!
  Na ugye!

   
 • 2Szabolcs Hajgato2017november25.23:10ÚjVálasz

  Szép volt fiúk

   
 • 1Tila2017november25.22:59ÚjVálasz

  B-közép-FTC 2:1
  Nem kisebbíteném a fiúk teljesítményét, de a Hali-tábor óriási volt!
  Köszönet mindnyájatoknak.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!