Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Debreceni VSC 

Itthon is nyerni kell

Két idegenbeli siker után szombat a Rohoncin is folytatni kell a győzelmi szériát.
 
 
 
 
 

Itthon is nyerni kell

Két idegenbeli siker után szombat a Rohoncin is folytatni kell a győzelmi szériát.

A 2017/2018-as NB I-es bajnokság idegenbeli szereplése nem a Haladásról szólt. 11 alkalommal lépett pályára vendégként a Hali, és a megszerezhető 33 pontból négyet sikerült begyűjteni. Egyet Debrecenben, hármat Felcsúton. Ez 12%-os teljesítményt jelentett, a Hali pedig a kiesőhelyre csúszott. Ám eljött 2018 áprilisa, és a Haladás két idegenbeli meccsre volt hivatott. Először a DVTK vendége volt a Hipp-csapat. Ősszel kétszer is Sopronban találkoztunk: az akkori pályaválasztás-cseréből nem jöttünk ki jól, a miskolciak mindkétszer 3–0-ra győztek. De most sikerült a visszavágás, és Mezőkövesdről a Hali tért haza három pontra. Ezt az eredményt Pakson is sikerült megismételni, így a 12%-os idegenbeli mutatót 26%-ra tudtuk feltornázni. Nagy lépést akkor tehet a Haladás, ha tud nyerni a Balmazújváros ellen is.

Hét fordulóval az OTP Bank Liga vége előtt a hetedik helyre lépett fel a Michal Hipp irányította együttes. Végleges nyugalmat ez még nem jelenthet: a szép pozíció egyelőre csak annyit jelent, hogy három ponttal vagyunk a már kiesőhelyen lévő Mezőkövesd-Zsóry előtt. (2017. augusztus 12-én állt legutóbb ilyen „előkelő” pozícióban a csapatunk.) A Haladásnál továbbra is igaz az, hogy az aktuális mérkőzésre koncentrál a csapat és a szakmai stáb. Kulcsmérkőzésnek titulálhatjuk ezt a szombati találkozót, hiszen a két együttes között jelenleg három pont a differencia – a cél az, hogy ez hatra növekedjen szombat este hétre.

Stef Wils Pakson megkapta az ötödik sárga lapját, így a rutinos, és eddig egy találkozóról sem hiányzó belga középhátvéd nélkül lesz kénytelen kiállni a vasi együttes. A maródiak listája nem bővült a múlt heti találkozó után, de Tóth Mátéra, Jancsó Andrásra, Myke Bouard Ramosra és Michael Rabusicra nem számíthatunk továbbra sem. Hazai környezetben a Haladásnál csak két csapat rendelkezik jobb mutatókkal: így az egyébként koreográfiával készülő szurkolók szórakoztatására a legjobb alkalom a szombat este, és bízunk abban, hogy három ponttal örvendeztetik meg Schimmerék a Hali-tábort.

Horváth Ferenc nem beszélt a levegőbe: annak ellenére, hogy a bajnokság előtt és még most is sokan a Balmazújvárost tartották-tartják kiesőnek, ő csak dolgozik a csapatával és szorgosan gyűjtögeti a pontokat. Ha pedig április közepén véget érne az OTP Bank Liga 2017/18-as idénye, akkor nyugodt szívvel hátradőlhetne az egykori támadó, hiszen jelenleg bennmaradást érő pozícióban van a hajdúsági együttes.

Eltiltottjuk nincsen, azonban Fekete Ádám, Belényesi Miklós és Zsiga Ervin műtét után lábadozik, az ex-szombathelyi Rácz Ferenc pedig makacs húzódás miatt maródi, így ők nem lehetnek kerettagok a Rohonci úton. A héten ez már a második meccse lesz a Balmazújvárosnak: kedden Újpesten Magyar Kupa-elődöntőt játszottak Rudolfék. Az első félidőben sokkal jobbak voltak a lilák, ám fordulás után feltámadt a Balmaz. A fővárosiak így 2–1-re nyertek, azaz a továbbjutás – így a döntőbe kerülés – kérdése csak a visszavágón dől el.

A mérkőzés szombaton este 17 órakor kezdődik, a síp Erdős Józsefnél lesz. Az oldalvonalak mellett Georgiou Theodoros, Vígh-Tarsonyi Gergő lengetnek, míg a botos emberek a gólvonalakon Solymosi Péter, Molnár Attila lesznek. A cseretáblát pörgeti, és a kispadok nyugalmára Szert Balázs vigyáz. A Hali-tábor kéri, hogy koreográfia bemutatása miatt a B-középbe érkezők legkésőbb 16.30-ra legyenek a helyükön.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!