A vezetőség hibázott, Kozmor távozott a Haliból

Egy újabb fiatal tehetséget és nem kis pénzt vesztett a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata.
 
 
 
 
 

A vezetőség hibázott, Kozmor távozott a Haliból

Egy újabb fiatal tehetséget és nem kis pénzt vesztett a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata.
Kozmor Ákos, a csapat ifjú reménysége tegnap úgy határozott, elhagyja a Haladás csapatát. Az utóbbi két hétben kiemelkedő formát nyújtó csatár döntése nagyon meglepte a klub vezetését és a szurkolókat egyaránt. A hévízi teremtorna után Mihalecz mester még arról beszélt, örül, hogy játékosa végre újra megtalálta a góllövőcipőjét, s a tornán szerzett négy találatával gyorsan belopta magát a szurkolók szívébe.

Nem kapott játéklehetőséget?
A nyáron nagy változásokon ment át a klub. Egy teljesen új csapat építését kezdték meg a vezetők, és mivel nagyon fiatal lett a gárda, Kozmor is bízott abban, hogy bőven lesz játéklehetősége. Mivel szerződése csak a Szombathelyi Haladáshoz kötötte – ellentétben több más társával, akik kettős igazolással játszottak, s ha nem sikerült megfelelő mennyiségű játéklehetőséget kapni az első csapatnál, akkor játszhattak a HVSE Ifi „A” csapatánál is – nem volt máshol játéklehetősége. Ezért is volt duplán fontos számára hogy, sikerüljön beverekednie magát a kezdő 11-be. Ez nem igazán sikerült. Nem sokszor lépett pályára az ősszel. Ahogy ez egy ilyen fiatal játékosnál természetes, a mellőzöttség egyre jobban kedvét szegte.

Jött érte az MTK
Nemrég Garami József kereste meg a családot, hogy szívesen látná az MTK csapatában az ifjú csatárt. Az MTK már régóta csábítgatta a fiatalembert, aki most igent mondott az ajánlatra. Ákos pár hónapig a Bodajk csapatában fog erősödni, az ígéretek szerint garantált játéklehetőséget kap, ami nagyban segítheti fejlődését.

Ezt elhibázták!
A Hali vezetősége a télen döntött úgy, hogy Kozmornak is felajánlja a kettős igazolás lehetőségét azért, hogy plusz játéklehetőséghez jusson. A játékos rábólintott az ajánlatra, a klub fel is bontotta az eddigi szerződését, de itt elkövettek egy nagy hibát! Az új szerződés nem állt még készen az aláírásra, várni kellett pár napot. E közben a játékos szüleivel együtt úgy döntött: kihasználva a lehetőséget, rábólint az MTK ajánlatára, és távozik a csapattól.
A Haladás így jó pár millió forintot dobott ki az ablakon. Lévén, hogy a játékos nem rendelkezett épp érvényes szerződéssel, így ingyen távozhat Szombathelyről. 
Az MTK-nak csak nevelési költséget kell fizetnie, ami ráadásul nem a Szombathelyi Haladást, hanem a HVSE és a Lurkó UFC csapatát illeti meg.

Kozmor megköszöni és távozik
Kozmor elmondta a Nyugatnak, hogy nagyon sokat köszönhet a klubnak, Horváth Sándornak, a Lurkó UFC elnökének és Artner Tamásnak, a HVSE labdarúgó-szakosztályának utánpótlás-szakágvezetőjének, akik hozzásegítették ahhoz, hogy sikeres legyen a pályafutása

A csapat nem marad csatár nélkül, mert a héten valószínűleg leigazol a Halihoz a Sopronból visszatérő Venczel Balázs. Az új támadóval a napokban olvashatnak egy riportot.

Egy ifjú sportoló pályaképe
Az 1988-ban született Kozmor Ákos hatévesen kezdett el focizni a Lurkó UFC-ben. A nagyszerű labdaérzékkel megáldott srác sorra hódította el a tornák gólkirályi címét hazánkban és külföldön is. Hamar fel is hívta magára a szakemberek figyelmét, már pár évvel ezelőtt is több megkeresés érkezett magyar és külföldi csapatoktól egyaránt.
A tavalyi szezonban nagy lehetőséget kapott a sorstól, nem volt még 16 éves, mikor bemutatkozott az élvonalban, és meccsről meccsre játszhatott.