Haladás-Videoton 0-2 

Újabb nagy falat a Hali előtt

2016/2017 bajnoka, a Honvéd először érkezik az új Rohonci úti stadionba.
 
 
 
 
 

Újabb nagy falat a Hali előtt

2016/2017 bajnoka, a Honvéd először érkezik az új Rohonci úti stadionba.

Három vereséggel „rajtolt” Horváth Ferenc a Haladás kispadján, ám azt elmondhatjuk, hogy az „összkép” egyre biztatóbb: legutóbb a MOL Vidi FC ellen egyenrangú ellenfél volt a Haladás. Ám míg mi ziccereket hagytunk ki – Priskin és Funsho is betalálhatott volna – addig egy „kis” játékvezetői segédlettel (a mi szögletünk helyett ők jöhettek kirúgással, az akció végén pedig bírói oktatóanyagba való lesszituáció után kaptunk gólt) előnybe kerültek, majd pár perc jó focival meg is duplázták a fórjukat, így 2–0-ra nyertek Szombathelyen. Keseregni ezen már nincsen idő, menni kell tovább, mert itt a következő feladat: jön a Budapest Honvéd. A piros-feketéknek ez lesz az első túrája az új Rohonci úti stadionba. Egy éve, amióta elkészült a létesítmény, kétszer is találkoztunk, de mindkétszer Kispesten: márciusban 2–1-re kaptunk ki, míg júliusban 3–2-re. Utóbbiból annyit azért leszűrhetünk, hogy a Honvéd védelme hiába remek (11 meccsen csak nyolcszor kapituláltak), a kapott góljaik 25%-át mi fejeltük nekik. Előbb Priskin, majd Funsho talált be ellenük, sajna ez azonban nem ért pontot a Bozsikban.

Horváth Ferenc teljes kerettel dolgozhatott a héten. Hogy a múlt héten már csereként bevetett két új légiós, a védekező középpályás Murtaz Daushvili, és a balszélső Reagy Ofosu immáron kezdőként kap-e lehetőséget, az még kérdéses, de az biztos, hogy bárki is az ellenfél, most már muszáj pontokat gyűjteni. Igen, pontokat, és – főleg hazai pályán – nem csak pontot, mert a fordulók száma fogy, és nagyon úgy tűnik, hogy háromcsapatosra szűkül a leszakadók tábora. A Kisvárda 8, a Diósgyőr 6, mi pedig 5 egységnél járunk. Persze, ha mindig ugyanazt az eredményt játsszuk, mint ők, akkor „csak” az ellenük lévő 2-2 meccset kell megnyerni, azonban a magyar első osztályt ismerve tuti nem ilyen egyszerű a képlet, ráadásul a két keleti együttes is gondolkodhat hasonlóan...

A Honvéd egyedül Gazdag Dánielre nem számíthat, így ma nélküle szálltak buszra, és jöttek Vasba a piros-feketék. A Kispest remek teljesítményt nyújtott az első körben, és a második helyen zárták ezt a 11 fordulót. Egységesek, jól védekeznek, és annak ellenére, hogy a nyáron mindenki temette őket – távozott Davide Lanzafame és Eppel Márton – kifejezetten remekül szerepeltek. Ezen a találkozón is ők az esélyesek, de koncentrációval és jó helyzetkihasználással lehet keresnivalónk.

A találkozón szombaton 17 órakor kezdődik.

 
 
 • 5HullyGully2018október27.12:34ÚjVálasz

  Ideje lenne már a középpályán is változtatni nemcsak a kapuban!

   
 • 4predator_6662018október26.21:11ÚjVálasz

  Éhen halnak a sok bekaphatatlan nagy falattól. Mondjuk rájuk férne.

   
 • 3fe-fe2018október26.14:26ÚjVálasz

  Mellébeszélésnek már nincs helye.Ebben a bajnokságban mindenki verhető.El kell dönteni, kell-e Szombathelynek élvonalbeli csapat vagy sem? Ha igen, nyerni kell!

   
 • 2senior2018október26.11:14ÚjVálasz

  Nagggyon f@sza lesz a centenárium évében kiesni.

   
 • 1lalika2018október26.11:09ÚjVálasz

  "Remélem" Király helye továbbra is "bérelt"...
  A birói hibákra való hivatkozáshoz csak annyit,hiányzik Mészöly "kapcsolatrendszere"?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!