Haladás Honvéd 

Külön bajnokságban indul a Hali?

Fáj ez minden Haladás-szurkolónak.
 
 
 
 
 

Külön bajnokságban indul a Hali?

Fáj ez minden Haladás-szurkolónak.

Öt meccs, öt vereség - sajnos egyelőre ilyen szörnyű Horváth Ferenc szombathelyi mérlege. Ráczék kikaptak itthon a Pakstól (1–2), aztán Mezőkövesden (0–2), majd kétszer a Rohoncin (Vidi 0–2; Honvéd 0–1), tegnap pedig Újpesten (0–2). Öt vereséggel indította második szombathelyi regnálását Szentes Lázár is 2014-ben, bár nála még rosszabb volt a gólkülönbségünk (0–9). Egyetlen Haladás-edző teljesített a fentieknél rosszabbul: Papp Lajos, aki 1972-ben próbálta benntartani a csapatot, de egy pontot sem szerzett kilenc egymást követő mérkőzésen.

Néhány hete felvetettük, hogy ez a szezon a kiesés elkerüléséről fog szólni - lássuk be, akár 1-1,5 hónapja sem volt nagy kunszt ez a kijelentés - de egyre inkább az körvonalazódik, hogy a Haladás a 2018/2019-es küzdelemsorozatban külön bajnokságban indul. Ez egy háromszereplős bajnokság: a Kisvárda, a Diósgyőr és a Haladás csapatai között. Mindhárom gárda egyértelműen kilóg a többi közül: a három együttes a legutóbbi 15 meccsén összesen gyűjtött 1 pontot... Szóval azt érzi az ember, hogy új bajnokság kezdődik a három gárda között. Eddig ebben rosszul állunk, mert Diósgyőrben is kikaptunk (0–1), és Kisvárdán is (1–4). A két keleti csapat leikszelt egymással (1–1).

A szabolcsiak eddig kétszer nyertek (mellettünk azt az MTK-t verték meg, akiknek már mumusukká váltak), a DVTK csak minket győzött le, míg a Hali a Puskást tudta két vállra fektetni. A Kisvárda 9, a miskolciak 6, mi pedig 5 pontot gyűjtöttünk eddig. A három csapat átlagban a legkevesebb gólt rúgta (11-et), míg a legtöbbet kapta (26-ot). Nagyon úgy tűnik tehát, hogy ebből a három csapatból kettő végez majd 33 forduló után a két kieső pozíciójában.

Mit lehet tenni, hogy ne mi legyünk azok? Addig míg az első kilenc helyezett között simán fordulnak elő körbeverések, addig az utolsó hármat nagyrészt mindenki legyőzi. Odáig fajult már a dolog, hogy a két népes szurkolótáborral rendelkező együttes, azaz a Diósgyőr és a Haladás már a TrollFoci mémjei között is egyre gyakrabban tűnik fel. Szóval, ha nem bízunk abban, hogy felemelik az osztálylétszámot (talán az MLSZ is megijedhet attól, hogy két fellegvár kiesik, ahol ráadásul új stadion van, amelyek látogatottsága messze meghaladja az átlagot, hiszen annak ellenére, hogy mindkét gárda kiesőhelyen van, Diósgyőrben 4.300 fő, míg nálunk 3.726 fő az átlag az idei szezonban eddig - ezzel szemben az összesített átlag a bajnokságban 3.219 fő), akkor sokat kell tenni azért, hogy a 100 éves jubileumon ne pottyanjon ki a szombathelyi csapat a másodosztályba. Ez a sok pedig első körben abban valósulhatna meg, hogy magunk javára fordítjuk a mini-bajnokságot, azaz van még négy olyan mérkőzés, amit már-már nem is "hatpontosnak", hanem "bajnoki döntőnek" hívhatunk. December 1-jén itthon a Diósgyőrrel, majd február 2-án megint itthon a Kisvárdával, aztán április 6-án Miskolcon, végül április 27-én a Nyírségben. A második feladat pedig az, hogy valahogy pontokat csenni a többi csapattól. Idén még fogadjuk a Ferencvárost (most szombaton): tavaly ugyanez volt a szitu, mi utolsók, ők elsők, akkor történt egy kisebb csoda. Várjuk, hogy megismétlődjön. Aztán jön két hét szünet, majd megyünk Felcsútra, rá egy hétre meg érkezik a DVTK elleni első bajnoki döntő. Ezt még két meccs követi idén, megyünk a Hungária körútra, és itthon fogadjuk a Debrecent.

A jelmondatunkat a Szurkolói Kört elnökétől kölcsönözve "Soha többé NB II-t!"-re módosítjuk, de nem maradhat el a "Hajrá, Hali!" sem. A feladat adott, kapja össze magát a vezetés, a szakmai stáb, legfőképpen a játékosok, húzzon mindenki egy irányba, nőjünk fel a szurkolótáborunkhoz!

 
 
 • 5lalika2018november07.14:44ÚjVálasz

  érdekes! Még mindig milyen nagy a csend a vezetőség házatáján-beleértve a város sportfelelősét kocka alpolgármestert....

   
 • 4predator_6662018november06.10:56ÚjVálasz

  Már milyen hülye fizet jegyet a SAJÁT fizetéséből (adóiból) épült létesítménybe?

   
 • 3salamana2018november06.01:51ÚjVálasz
  Idézet: Tila
  A látogatottsághoz: mára a közönség - és ezt a tulajdonosok, vezetők ki is nyilvánítják - zavaró tényezője a meccseiknek. Nekik az üres stadion a legmegfelelőbb.
  ...

  Az elit bajnokságok kulbjainál is elenyésző a jegyárbevétel a költségvetéshez képest. DE! A teljesítménytől nagyon is függ az összbevétel, miwel ott kőkeményen üzleti alapon van a foci. A magyar focit a korrupció, a közpénz és a tao működteti, így lényegtelen a színvonal és a nézők száma. Sőt, ahogy írtad, inkább zavaró tényező.

   
 • 2zoll112018november05.14:02ÚjVálasz

  Hát pajtás szégyen ez, de mind egyet értek veled!!

   
 • 1Tila2018november04.19:17ÚjVálasz

  A látogatottsághoz: mára a közönség - és ezt a tulajdonosok, vezetők ki is nyilvánítják - zavaró tényezője a meccseiknek. Nekik az üres stadion a legmegfelelőbb. Jó, rendben: a mi pár ezres jegyáraink beszorozva jobb esetben a pár ezer jegyvásárlóval az csak pár millió Ft. Alig fedezi egy, azaz egy szem "nyeretlen kétéves" díját. Tehát az ezerfejű hozzájárulása a büdzséhez jelentéktelen. Ugyanakkor zajong, kritizál és uram bocsá valamit még kapizsgál is. Szóval jobb ha szép lassan távol maradnak.
  De a nagyokosok azt nem tudják: közönség nélkül nincs hangulat, anélkül viszont nincs foci!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!