Haladás Puskás 

Van miért visszavágnia a Haladásnak

Diósgyőri, sorsdöntő összecsapás vár a zöld-fehérekre.
 
 
 
 
 

Van miért visszavágnia a Haladásnak

Diósgyőri, sorsdöntő összecsapás vár a zöld-fehérekre.

Szűkebbre tudta szabni a múlt héten a bennmaradó helyektől lévő távolságot a Szombathelyi Haladás. A vasiak nyertek a Puskás Akadémia ellen 3–0-ra, míg a Kisvárda a Ferencvárostól (0–1), a Diósgyőr az MTK-tól kapott ki (1–2).

A 10. pozícióban lévő DVTK-nak így 26 forduló után 27, míg az utolsó Haladásnak 19 pont áll a neve mellett. Az utolsó előtti Kisvárda 25 egységnél jár. Fontos lehet a megszerzett három pontok száma, ebben ugyanaz a sorrend, mint a tabellán: 7-6-5 győzelmet szereztek a fenti csapatok. A gólkülönbség még egy picit árnyaltabbá teszi a képet: a Kisvárdának -18, a Halinak -21, a DVTK-nak -22.

Sajnos fontos láncszemek fognak hiányozni a Haladás mezőnycsapatából: Saláta Kornél műtét előtti felkészülést végez, Murtaz Daushvili pedig öt sárga kártyája miatt lesz kénytelen csak kívülről szorítani a társaknak. Rózsa Dániel áll majd a kapuban, Király Gáborral továbbra is szórakozik a szövetség.

A nagy kérdés: képes lesz-e Horváth Ferenc és csapata arra a remek produkcióra, amit a felcsútiak ellen nyújtott? Minden bizonnyal a védelem azonos marad (Habovda-Jagodics M.-Tamás-Németh Milán), előttük pedig Holdampf lehet majd a hatos pozícióban. A középpályán az Ivanov-Hologyuk-Rui Pedro-Ofosu négyes mutathatja meg futási teljesítményét, elől pedig vagy Rabusic vagy Priskin várhatja a labdákat.

A Diósgyőrben Márkvárt Dávid lesz a sárga lapok miatt a hiányzó. Fernando Fernandez az MTK elleni találkozó előtt kulcsfontosságúnak vélte azt az ütközetet, ám ebben elbukott a miskolci gárda. Vajon mit mondhat akkor erről a meccsről? Nyáron a DVTK új arénájában egy borzalmasan rossz meccsen a piros-fehérek 1–0-ra nyertek, míg télen Szombathelyen egy még annál is gyengébb találkozón 1–1-re végeztek a csapatok. Nem csak azt reméljük, hogy a játékban, hanem azt is, hogy eredményben is sokkal jobbak lehetünk majd szombat este. A mérkőzés egyébként 17 órakor kezdődik.

A legutóbbi öt találkozón a Haladás 9, a DVTK 3, a Kisvárda 2 pontot gyűjtött be. Március eleje óta szereztünk kilenc pontot, míg előtte júliustól-februárig tizet...

Mindkét csapat számára létfontosságú a győzelem, a döntetlen "nyertese" a Kisvárda lehet.

 
 
  • 1tzytz2019április05.19:49ÚjVálasz

    Tehát a borzalmasan rossz meccs garantált.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!