Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Budapest Honvéd 

Kispesten kezdi meg a Haladás

Szombat este, 20.15-kor indul útjára a labda.
 
 
 
 
 

Kispesten kezdi meg a Haladás

Szombat este, 20.15-kor indul útjára a labda.

A 64. NB I-es szezonját kezdi meg a Szombathelyi Haladás: a vasiak az OTP Bank Liga első fordulójában az Európa Liga-induló Budapest Honvéd vendégei lesznek.

Az elmúlt öt bajnoki rajtján - a Pécstől, az Újpesttől, kétszer a Ferencvárostól és a Kispesttől - kikapott a csapatunk. Legutóbb 2012. július 27-én indultunk győzelemmel (Egri FC, 4–2), idegenben pedig 22 éve nyertünk az első fordulóban: 1996. augusztus 12-én a Vácot győztük le 1–0-ra. Lenne min javítani...

A Honvédnak már megkezdődött a szezon: az Európa Liga-selejtező első körében Macedóniában kikaptak (1–2), de otthon 4–0-ra lemosták a Rabotnickit. Pedig pont a góllövéstől féltették a kispestieket, hiszen az elmúlt két bajnokságban 59 gólt szerző Eppel-Lanzafame páros eligazolt, és a helyükre igazából még nem érkezett senki sem. Ami nekünk jó hír, hogy Bobál Dávid is eligazolt: a Csehországba kerülő bekk tavaly két gólt szerzett a teljes bajnokság során, mindkettőt ellenünk...

A vasiak szombaton 10 órakor indulnak útnak. Terv szerint 13 órakor ebédelnek Vecsésen, bár az M1-es felújítása ebbe még beleszólhat. Minden bizonnyal, ahogy az lenni szokott: sok-sok Hali-drukker is elkíséri a csapatot, fontos, hogy ők is kalkulálják az útitervbe a Tatabánya és Bicske térségében lévő tereléseket, korlátozásokat.

Michal Hipp a keretet is csak szombaton jelöli ki, a mi megérzésünk szerint a Király – Schimmer, Kolcák, Benes, Bosnjak – Jagodics M., Grumics – Mészáros, Németh Má., Lyng – Priskin tizenegyet láthatjuk kifutni a Bozsik-stadionban. Kovács Lóránt sérülése miatt nem tarthat a csapattal.

A mérkőzés szombaton, 20.15 órakor kezdődik, Berke Balázs sípjelére.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!