Szombathelyi Haladás - Irtysh Pavlodar 1-0. 

Csertői Aurél lesz a Haladás edzője

Egy év után visszatér a zöld-fehérek kispadjára a klub történetének legsikeresebb trénere. Róth Antal az U21-es válogatotthoz távozik.
 
 
 
 
 

Csertői Aurél lesz a Haladás edzője

Egy év után visszatér a zöld-fehérek kispadjára a klub történetének legsikeresebb trénere. Róth Antal az U21-es válogatotthoz távozik.

A Szombathelyi Haladás mai sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentették, ami tegnap óta gyakorlatilag nyílt titok: Róth Antal lett az U21-es válogatott trénere.

Gyorsan kiderült az is, hogy a két munka összeegyeztethetetlen, így a tréner és a Haladás közös megegyezéssel szerződést bontott.

Róth Antal, aki a holnapi Lombard elleni találkozón irányítja utoljára a csapatot, megköszönte a vezetőknek, a játékosainak és a Haladás szurkolóinak is a korrekt együttműködést.

Czeglédy Csaba, a többségi tulajdonos képviselője elmondta, az MLSZ vezetői megkeresték a klubot, a Haladás pedig úgy dönött, azzal segíti a megkezdett úton a szövetséget, hogy nem gördít akadályt edzője távozása felé.

Nem maradt sokáig edző nélkül a csapat. Csertői Aurél lesz a Szombathelyi Haladás új vezetőedzője.

Czeglédy elmondta azt is, hogy két ember neve jött szóba, közülük döntöttek a Haladás legnagyobb sikerét elérő trénere mellett.

- Nem akartunk olyan edzőt hozni, aki eltéved a Rohonci útra jövet, olyan tréner kell, aki ismeri a körülményeket - fogalmazott.

Csertői hétfőn áll munkába. A szimpatizánsok a keddi szurkolói ankéton már találkozhatnak is a szakvezetővel.

A játékosokkal ma közölték a döntést, amit, ahogy Tóth Miklós fogalmazott, profi játékoshoz méltó módon tudomásul vettek.

Csertői Auréllal szerződésének részleteiről a napokban egyezik meg a klub.