Jó játék, de nulla pont

A Haladás veretlenségi sorozata megszakadt. A Videoton egy kapura lövéssel megnyerte a bajnokit.
 
 
 
 
 

Jó játék, de nulla pont

A Haladás veretlenségi sorozata megszakadt. A Videoton egy kapura lövéssel megnyerte a bajnokit.

A fehérváriak részéről Tóth Balázs, Toghelle és Juhász csak kispados volt, és a kezdőben ezúttal is csak két magyar játékos kapott helyet. A hazaiaknál Simon Ádám szorult partvonalon kívülre a pótolt meccsen, de később, a szünetben pályára került.

Némi meglepetésre támadólag léptek fel a szombathelyiek, bizonyára látták a vasárnapi, diósgyőri meccset, amelyen a DVTK lerohanta, s ennek köszönhetően végül legyőzte a Videotont. A hatodik percben Nemanja Nikolics lépett ki a védők közül, lesről indult, de a partjelző nem intette be, úgyhogy akadálytalanul nyargalhatott a kapu felé, ám lőni nem tudott, mert Rózsa Dániel nagy bravúrral, kivetődve mentett. Feltűnő volt, hogy a hazaiak folyamatosan aprították a korábbi csapattársat, Kovács Istvánt. A 16. percben Bozsovics kapus szedte fel a labdát a kapu felé iramodó Radó András elől. A huszadik percben Halmosi Péter beadása után az őrizetlenül hagyott Radó András lőhetett volna kapásból, de miután megszelídítette a labdát, odalett a nagy helyzet.

A 26. percben egy szöglet után Iszlai Bence az ötös sarkán estében nem találta el a kaput. Kisvártatva Guzmics Richárd szerzett labdát saját tizenhatosa közelében, majd hosszú ívelésével Halmosit találta meg, aki Ugrai fejére varázsolta a labdát, ő viszont az ötösről a kapu fölé fejelt. Mintaszerű támadás, de ismét rossz befejezés... Mint mindig, a kihagyott helyzetek most is megbosszulták magukat: a 33. percben Kovács István mesteri labdával ugratta ki Álvarezt, aki betört a tizenhatoson belülre, és Rózsa kapus mellett a hálóba lőtt (0-1).

A 37. percben ismét Radó sprintelt a kapu felé, de ismét eltotojázta a ziccert, s Vinícius végül elválasztotta a labdától. A másik oldalon Gyurcsó bombázott arasznyival a felsőléc fölé. A 43. percben Brachi szabadrúgása nagy helyzetben találta Gomest, aki azonban nem találta el a labdát az ötös sarkán. A 47. percben Nagy Gábor beadását Ugrai ismét a kapu fölé fejelte. Az első félidőben több ziccere volt a házigazdának, a szünetben mégis a Videoton vezetett.

Az 52. percben Ugrai szép cselek után berobbant a tizenhatoson belülre, de életveszélyes lövése elsuhant a kapufa mellett. A hatvanadik percben Vinícius lökte el Ugrait a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adta meg a jogos büntetőt. A 84. percben Halmosi bedobása után Tóth Péter fejelt, a labda a kapu előtt pattogott, de Bozsovics rávetődött.

A második félidő sokkal gyengébb iramú és színvonalú volt, mint az első. A Haladás végig egyenrangú ellenfele volt az időnként mezőnyfölényben játszó Videotonnak, de tucatnyi nagy lehetőséget elpuskázott, ezért nem kerülhette el a vereséget a kevesebb helyzetet kialakító, de azok közül egyet értékesítő vendégek ellen.

Mestermérleg. Artner Tamás: Gratulálunk a Videotonnak a győzelemhez! Nagyon jó csapat ellen játszottunk. Talán hiba volt az első játékrészben az, hogy megbontottuk csapatunkat, és két támadással inkább foglalkozó játékost tettünk a kezdőbe. Simon Ádám beállításával stabilabbá váltunk, ám a helyzeteinket kihagytuk. Három meccsen nem rúgtunk gólt: igazából akkor lennénk mérges, ha helyzetig se jutottunk volna el, ám ezek megvoltak ma is. Ha rutinosabb lesz Ugrai is, Radó is, bemennek ezek.

José Gomes: Nagyon erős és gyors csapat volt az ellenfelünk. Nehéz volt a talaj is. Az első félidőben jobban érvényesült a játékunk, ekkor voltunk inkább fölényben. Komoly veszélyt jelentettek azonban a hazaiak gyors támadásai – azt, hogy mennyire nehéz meccs volt, az is mutatja, hogy mi vagyunk a második csapat, aki győzni tudott a Rohonci úton.

 
 
 • 4stopi19622013április11.20:24ÚjVálasz

  Lehet, hogy direkt kellett így játszani??Nincs egy kis bunda szaga??

   
 • 3fenomeno782013április11.17:38ÚjVálasz

  ...jó játék akkor van, ha gólt is lövünk....ez tavasszal még akcióból nem sikerült...arra nem lehet számítani, hogy minden meccsen fújnak büntetőt....vicc...támadók nélkül, ill. komoly támadói véna nélküli focistákkal ez csak bohóckodás...és csak esik vissza a nézőszám....Kenő a 2.csapatban bohóckodik, Kuliról meg nem is beszélek....ilyen kvalitású játékosokat mellőzni....gratulálok a sok bohóc vezetőnek...folytassátok csak a baromságot...eredmények nélkül meg lehet nézni, ki fog kimenni...lassan több néző lesz a kieső Eger meccsein...idióták!

   
 • 2senior2013április11.12:03ÚjVálasz
  Idézet: haliis
  a jó játék kurva kevés ha gólt senki nem tud rúgni..
  ...

  "Ha rutinosabb lesz Ugrai is, Radó is, bemennek a gólok." Mondja Artner, csak már egy másik csapatban. Radót és Guzmicsot rövid időn belül le fogják nyúlni, lehet, hogy pont a Vidi, mint Kovácsot. Nem értem Kenőt miért a fakóban játszatja, ő ennyi helyzetből mindig rúg egy-két gólt.

   
 • 1haliis2013április10.23:28ÚjVálasz

  a jó játék kurva kevés ha gólt senki nem tud rúgni..

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!