Vereséggel kezdett a Haladás

Az első edzőmeccsén 4-2-re kapott ki az Artner-csapat az osztrák Sturm Graz otthonában.
 
 
 
 
 

Vereséggel kezdett a Haladás

Az első edzőmeccsén 4-2-re kapott ki az Artner-csapat az osztrák Sturm Graz otthonában.

Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője: Nem terveztük ezt a mérkőzést, de úgy gondolom, egy Sturm Graz-ot nem illik kikosarazni. Az első félidőben jól fociztunk, szép gólokat rúgtunk, partnerei voltunk az osztrákoknak. Azt azonban el kell ismernem, hogy a második félidőben egyáltalán nem veszélyeztettük a kapujukat. Utólag azt mondom, ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülést. A próbajátékon lévő kapus, Gyűrű László nagyon jó benyomást tett rám, vele mindenképpen elbeszélgetünk a folytatásról.

Vége a mérkőzésnek. A Sturm megérdemelten nyert.

89. perc: A labda alig-alig van nálunk. A Sturm nagyon határozott ezekben a percekben, nagy helyzetekig azonban nem jut.

Gyűrű László többször is remekül véd a Haliban. Ő próbajátékon van. Eddig nem rossz.

74. perc: Nagy a küzdelem, kevés a foci. A Sturm jobban játszik, mi hangosabban kiabálunk. Arra nem lehet panasz, hogy a Haladás-játékosok nem kommunikálnak...

67. perc: Megúsztuk. Egy balról érkező beadás a Haladás védőiről pattant Ranetti elé, aki azonban az ötös vonalán állva "eltörte" a labdát.

61. perc: Megvan az első Haladás-helyzet a második félidőben. Egy jobb oldalról betekert szabadrúgást Andorka remek mozdulattal lőtt kapura, nem sokkal ment fölé.

Sajnos a második félidőhöz nem sok közünk van. Nagyon nekünk estek a hazaiak.

48. perc: Kanz a bal oldalról, öt méterről lőtt a léc alá. 4-2

A Haladás csapatában Jagodics Márk lép pályára, az edzéseket héten elkezdő Tóth Péter helyett. De pályára lépett Andorka Péter, valamint Szakály Attila is. Medgyes és Iszlai ment le. Halmai is bent van, Gyurján pedig már pihen.

Elkezdődött a második játékrész.

Vége az első félidőnek.

41. perc: Madl elképesztően nagy, 24 méteres szabadrúgásgóljával megint vezet a Graz. 3-2.

39. perc: Tényleg potyognak a gólok. Ugrai rúgott gólt. Nem adjuk magunkat, bátran, jól focizunk. 2-2.

37. perc: Potyognak a gólok. Megint vezet a Graz, és ismét Beichler volt eredményes. 2-1

32. perc: Medgyes remek baloldali beadását Gyurján egy méterről paskolta a Graz kapujába. 1-1

30. perc: Tóth Péter szabálytalankodik a tizenhatoson belül, Wolfot rúgta fel. A jogosan megítélt büntetőt Beichler értékesítette. 1-0

24. perc: Dombó nagy bravúrja. Az alapvonalról, jobb oldalról végezhetett el szabadrúgást a Graz, a középre belőtt labdát Beric fejelte tíz méterről kapura. Dombó nagyot védett.

Tóth Péter nagyon jól játszik. Sokat ment, rengeteget dolgozik.

14. perc: Egy szabadrúgás-kombináció után Németh gurította le a labdát Tóth Péternek, a Haladás csapatkapitánya 22 méterről jócskán mellé lőtt.

11. perc: A meccs legnagyobb helyzete marad ki. Medgyes mögé lőttek be egy labdát az osztrákok. A jobboldalon Scloffer érkezett, aki élesen középre adott. Tóth Péter kapott bele a beadásba, így a középen érkező Beric nem érhette el azt. Tóth Péter nagyot mentett.

7. perc: A Haladásé az első nagy helyzet. Ugrai a tizenhatos bal csücskéről tekert kapura egy szabadrúgást, Grazei bravúrral védett.

4. perc: Semmi izgalmas nem történt, a csapatok egyelőre puhatolóznak. A találkozón korlátlan csere van, a terevek szerint Artner Tamás mind az öt játékosának bizalmat szavaz, a Sturm sort cserél majd.

Elkezdődött a mérkőzés. A Haladás hadrendje, így néz ki: Dombó - Schimmer, Fehér, Tóth P., Bosnjak - Iszlai, Simon - Gyurján, Németh, Medgyes - Ugrai.

Egy kicsit hűvösebb az idő, mint otthon, ennek ellenére közel 300-an kíváncsiak a mérkőzésre, láttunk Haladás szurkolókat is. A Sturm egyik drukkere hatalmas zászlót lenget, furcsa ez egy edzőmeccsen.

A Haladás a Dombó – Schimmer, Tóth P., Fehér, Bosnjak – Simon, Iszlai – Gyurján, Németh M., Medgyes – Ugrai kezdőtizeneggyel lép pályára.

A Sturm Graz a Gratzei – Ehrenreich, Madl, Vujadinovic, Klem – Wolf, Hadzic, Weber, Schloffer – Beichler, Beric összeállításban kezdi a mérkőzést.

A Haladásban biztosan nem lép pályára kisebb sérülés miatt Halmosi Péter, Devecseri Szilárd, Radó András, Guzmics Richárd és Nagy Gábor.

Első edzőmérkőzését játssza a Szombathelyi Haladás a 2013–2014-es szezon tavaszi felkészülési időszaka alatt. Az ellenfél az osztrák élvonalban szereplő, hatodik helyezett Sturm Graz lesz. A találkozó 17 órakor kezdődött.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!