Haladás-győzelem az utolsó edzőmeccsen

Az Ajka vendégeként aratott 2-1-s sikert az Artner-csapat.
 
 
 
 
 

Haladás-győzelem az utolsó edzőmeccsen

Az Ajka vendégeként aratott 2-1-s sikert az Artner-csapat.

Pénteken kora délután a másodosztályú Ajka otthonában lépett pályára a Szombathelyi Haladás. Artner Tamás tanítványai utolsó edzőmérkőzésüket játszották a tavaszi rajt előtt, február 22-én ugyanis már a Ferencvárossal mérkőznek a Ligakupában.

Erős szélben, de napsütésben játszottak a csapatok az ajkai műfüvön. A jó indulattal közepesnek nevezhető első félidőben a Haladás birtokolta többet a labdát. Látszott a szombathelyiek játékán, hogy az elmúlt időszakban sokat gyakorolták a labdakihozatalt, azonban a tizenhatos előterében hiányzott a finesz, a csibészség.

A hazaiak ritkán tudtak veszélyeztetni, ám Sipos Norbert húszméteres bombájánál nagyot kellett védenie Rózsának. A gólcsend a 44. percben tört meg: Iszlai a felezővonal környékéről ugratta ki egy lapos labdával Halmosit, aki 11 méterről az elvetődő Jánosa mellett a jobb alsóba gurított (0-1).

Visszaesett a színvonal a második félidőre, kevésbé volt kombinatív a játék. Radó szabadrúgásból döngette meg a kapufát, Tóth Péter pedig egy húszméteres átlövésből találta el a lécet. A 75. percben Radó szöglettel felérő szabadrúgását Guzmics a kapunak félig háttal állva csúsztatta a bal alsó sarokba (0-2).

Az ajkaiak a 91. percben szabadrúgásból szépítettek: az ex-szombathelyi Hanzl Máté 19 méterről kilőtte a bal felső sarkot (1-2).

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!