Király Kupa 2015 - Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Diósgyőri VTK 

Király Kupa: tizenegyesek után döntőben a Haladás

A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult, a szombathelyiek bírták jobban idegekkel a végét. A DVTK a bronzért játszik.
 
 
 
 
 

Király Kupa: tizenegyesek után döntőben a Haladás

A rendes játékidő gól nélküli döntetlennel zárult, a szombathelyiek bírták jobban idegekkel a végét. A DVTK a bronzért játszik.

A XII. Király Kupát a címvédő Szombathelyi Swietelsky-Haladás, és a Bükön edzőtáborozó Diósgyőr összecsapása nyitotta. A vasiak címvédőként érkeztek a Király Sportlétesítménybe, a szurkolók elvárásai pedig ennek megfelelőek voltak az együttessel szemben. Gosztonyi András, a Haladás újdonsült igazolása a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, tehát éppen korábbi munkaadója ellen mutatkozhatott be.

Jobban kezdett a Haladás, a 6. percben Ante Batarelo kapott jó labdát, de a lövését az utolsó pillanatban blokkolta Kovács Gábor. A szöglet is tartogatott veszélyeket, de a nagy kavarodásban a miskolci védők kapcsoltak gyorsabban, és tisztázni tudtak. A 9. percben felébredt a piros-fehér csapat is, egy baloldali beadásra Boros érkezett tökéletesen, de Bosnjak blokkolni tudott.

A nagy melegre való tekintettel a játékvezető már a 16. percben ivószünetet rendelt el. Halmosi Péter magára vállalta a vezető szerepet. A 22. percben a szombathelyiek csapatkapitánya verekedte át magát a miskolci védőkön, a centerezését a cseh próbajátékos, Pavel Fort a kapu mellé perdítette. A 24. minutumban Németh Márió kapott jó labdát Gosztonyitól, de az U20-as válogatott játékos túlkombinálta, így a lövése már nem okozott gondot Antalnak. Mindkét együttes jobbára a bal oldalon vezette a támadásokat, a másik oldal csak elvétve volt játékban.

A 27. percben Németh Máriót ugratta ki Tamási, de Lipták tisztázni tudott. Az első félidő lefújása előtt Halmosi próbálkozott 20 méterről, de lövése elkerülte Antal Botond kapuját.

Az első játékrészben a Diósgyőr jól tartotta a labdát, de a piros-fehérek utolsó passzai nem sikerültek, így nem forgott veszélyben Király Gábor kapuja. A szombathelyieken érezhető volt, hogy bizonyítani akartak, különösen hazai környezetben.

A második félidőben a borsodiak magukhoz vették az irányítást, a széleken próbáltak kezdeményezni, de a belőtt labdák nem okoztak problémát a vasiak védelmének. A 37. percben Predrag Bosnjak ápolása miatt állt pár percet a játék. A szombathelyiek balhátvédje nem is tudta folytatni a játékot, Török érkezett a helyére.

Meleg perceket élt át a Haladás, és ezúttal nem az időjárás volt a bűnös. A 39. percben Barczi próbálkozását védte bravúrral Király, majd két perccel később Takács fejését hárította a válogatott hálóőr. A veterán kapuson múlott, hogy nem került komoly hátrányban a vasi együttes. Az 55. percben a Diósgyőr csapatából kiállították Okukát, majd kisebb lökdösődés alakult ki a két együttes között. A találkozó hátralévő részében már nem született gól, így a tizenegyesek döntöttek.

A Haladás kezdte a büntetőket, Gosztonyi magabiztosan értékesítette. A DVTK-tól Egerszegi ugyancsak a bal alsót választotta. Jancsó András következett, aki pontosan lőtt. Koman Vladimir sem hibázott. A belga próbajátékos Wils is a jobb alsót választotta. Takács Tamás középre bombázta a labdát. A fiatal védő, Czingráber is magabiztos volt. Kovács Gábor elküldte a másik sarokba Királyt, majd a jobb alsóba lőtt. Török Milán szinte lemásolta Kovács tizenegyesét. Bognár nagyon könnyelműen lőtte középre, Király úgy védett, hogy ki sem esett a kezéből a labda.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!