Király Kupa: Nem sikerült a címvédés, a Vasasé lett az arany

Az angyalföldiek nem érdemtelenül nyerték meg a felkészülési tornát. A találkozó egyetlen gólját Novák Csanád szerezte.
 
 
 
 
 

Király Kupa: Nem sikerült a címvédés, a Vasasé lett az arany

Az angyalföldiek nem érdemtelenül nyerték meg a felkészülési tornát. A találkozó egyetlen gólját Novák Csanád szerezte.

A XII. Király Kupa döntőjében a címvédő Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Vasassal csapott össze. Mint ismeretes, az elődöntőben a vasiak tizenegyesekkel búcsúztatták a Diósgyőrt, míg a Vasas szintén tizenegyes-párbaj után jutott be a fináléba az Osijek ellen. A Haladás kezdőcsapatában több fiatal is lehetőséget kapott, illetve azok a próbajátékosok, akik az első mérkőzésen nem játszottak.

Már az első percekben veszélyeztetett a Haladás. Radó András tört be a tizenhatoson belülre, a Vasas védői azonban még odaértek, mielőtt ellőhette volna. A szombathelyiek fiatal támadója büntetőért reklamált, de a játékvezető kirúgást ítélt. A zöld-fehérek szervezetten futballoztak, a Vasas jobbára csak a saját térfelén tudta járatni a labdát.

Ennek ellenére a 12. percben Bori Gábor iramodott meg a jobb szélen, beadását pedig Novák Csanád juttatta Rózsa Dániel kapujába (0-1). A Haladás védelme ezúttal nem állt a helyzet magaslatán. A 15. percben Radó sprintelt a labdáért, de Pajovics becsúszása a játékszert és Radót is elvitte, ám ezúttal sem kapott tizenegyest a Haladás. Az első negyedóra után ivószünetet rendelt el a játékvezető, mivel még mindig harminc fok körüli volt a hőmérséklet.

Sokat elárult a Haladás előrejátékával kapcsolatban, hogy Leandro Martíneznek egészen a saját térfelére kellett visszajönnie a labdákért. A 24. percben Lázok beadására Novák érkezett, de Jánvári még időben odaért, és felszabadított. A 26. percben Czvitkovics Péter rúghatott jó helyről szabadrúgást, a rutinos középpályás azonban pár centit tévedett.

Az első félidőben egyik csapat sem nyújtott kiemelkedőt, de a fővárosiaknak valamivel több lehetőségük volt, egyet pedig ki is használtak. A Haladásnak ötlettelen volt a támadójátéka, nem nagyon tudták veszélyeztetni Nagy kapuját.

A második játékrészt is a Vasas kezdte aktívabban. A 36. percben Novák Csanádot ugratták ki, aki egy csellel elfektette Markovicsot, de pont az előtte elfutó Lázok Jánost találta el, aki a hálóba lőtte a labdát, viszont már előtte lesen tartózkodott, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A pontatlan passzok miatt a csapatok nem jutottak előbbre a középpályánál. A 43. percben Vida lépett ki és centerezett, Novák azonban a kapu fölé perdített. A játékvezető befújta a lest, így kirúgás helyett szabadrúgással jöhetett a vasi együttes.

A 48. percben egy bal oldali beadást követően Czvitkovics Péter kapásból bombázott a szombathelyiek kapujára, Rózsa elképesztő bravúrral hárította a próbálkozást. Az 51. minutumban Radó ugratta ki Martínezt, aki elvitte a kapus mellett, ám Hermány elsodorta a zöld-fehérek támadóját. Ezúttal valóban jogos büntetőt reklamált a Haladás és a vasi szurkolótábor – hiába. Az 55. percben Gál Mátyás használta ki a szombathelyi védők tétovázását, és elhozta a labdát, majd átemelte a kifutó Rózsát is, de pár centit tévedett. Ezzel alighanem eldönthette volna az aranyérem sorsát a Vasas, amely azonban így is megőrizte előnyét, és megnyerte a XII. Király Kupát.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!