A Király itthon volt, a München megverte a Halit

Méltó ellenfelei voltunk a németeknek, de gólt nem sikerült rúgni.
 
 
 
 
 

A Király itthon volt, a München megverte a Halit

Méltó ellenfelei voltunk a németeknek, de gólt nem sikerült rúgni.

Körülbelül 3000 ember várta, hogy Király Gábort ismét védeni lássa a Rohonci úton. Természetesen a pokoli hangulat elmaradt (elvégre mégiscsak egy edzőmeccs), de egy is az eddigi leghangulatosabb gyakorlómeccs kerekedett a Szombathelyi Haladás és az 1860 München összecsapásából.

A találkozó eleje unalmasra sikeredett. A vendégek irányították a játékot, de egyik kapu sem forgott veszélyben. Szembetűnő volt a németek gyorsaságbeli fölénye, és nem lehetett nem észrevenni, hogy mennyire álmosan focizott a Haladás.

A fordulatot sajnos egy kapott gól hozta meg. Egy szögletet követően középre fejeltük ki a labdát, az érkező Lauth pedig könyörtelenül vágta Rózsa kapujába. Ezt követően nekiálltunk mi is focizni, helyzeteket alakítottunk ki, majd rontottunk el, de a meccs ezen periódusában a Haladás játszott jobban. Az első 45 percben azonban nem sikerült egyenlíteni.

A második félidőre már egy felforgatott csapat futott ki, bemutatkozott az új szerzemény, Fehér Zoltán is. A játék képe nem változott, a Haladás játszott jobban, az igazsághoz azonban az is hozzátartozik, hogy igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani.

És sajnos gólt rúgni sem, ennek ellenére végig méltó ellenfelei voltunk a Bundesliga 2-es ellenfelünknek. Reméljük, játékosaik közül senki nem fázott fel, hiszen rengeteget fetrengtek, akkor is, amikor azt semmi nem indokolta.

A Szombathelyi Haladás már nem játszik több edzőmeccset. Pénteken bajnoki rajt az Eger ellen.

Mestermérleg:

Artner Tamás: Jó meccset játszottunk egy erős ellenféllel. Úgy gondolom, ha az ellenfél kapujában nem Király Gábor áll, akkor ez a mérkőzés nem 0-1-es eredménnyel zárul. Az első félidőben még voltak hibáink, főként azért, mert a hiányzók miatt a középpályán és a védelemben is kényszer megoldásokat kellett alkalmaznunk, de a szünet után rendezni tudtuk a sorainkat és akkor már kifejezetten jól játszottunk. Gratulálok a münchenieknek a győzelemhez.

Reiner Mauer: Jó főpróba volt ez a Bundesliga II-es rajt előtt. Jól játszottunk, egy ügyes csapattal találtuk szembe magunkat, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek. Az egyetlen negatívum, hogy Bierofkát agyrázkódás miatt kórházba kellett vinni.

Király Gábor: Nagyon furcsa érzés volt a Haladás ellen védeni, ez most fordult velem elő életemben először. Eleinte egy picit izgultam emiatt, de aztán a kezdő sípszótól már csak a mérkőzésre koncentráltam. Örülök, hogy nyertünk, szerintem mindkét csapat felkészülését jól szolgálta ez a mérkőzés. Jól játszott a Haladás, több veszélyes akciójuk is volt, Tóth Péter fejese például, ha kapura megy, szerintem biztos gól lett volna.

Halmosi Péter: Elég nehéz volt játszani a München ellen, mert nagyon szervezett, jó csapatuk van. Helyenként nem is tudtuk véghez vinni azt, amit szerettünk volna, mert nem engedték, hogy a saját játékunkat játsszuk. Szerintem ilyen képességű csapat egy sincs az NB I-ben. Az Eger ellen könnyebb dolgunk lesz.

 
 
 • 2leo322012július23.08:36ÚjVálasz

  A meccs nem volt rossz, kár hogy a közvetítésből semmit se lehetett érteni.
  Eddig ha kinn voltunk, szólt a Hali induló, érthető volt a kommentálás, mi történt, hogy tegnap katasztrofális volt?? Hol van a régi megszokott hangzás?

   
 • 1zuckerpopo2012július22.22:03ÚjVálasz

  Méltó ellenfelei :) Már bocs, de nem egy mérkőzést láttunk akkor, mert Király Gábor csapata sokkal jobb volt, látszott, hogy nem teszik ki a lelküket. Küzdött a Hali is, de nem egy súlycsoportban vannak, különösen a passzjátékuk volt tetszetős és nem engedték kibontakozni a középpályán a Halit.
  Király Gábor tökéletesen védett, hajszálpontos kidobások, kirúgások és a felmentő kirúgásai indítások lettek, nagyon vicces volt, ahogy még azokat is irányította.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!