Swietelsky Haladás - FTC 

98 nap a bennmaradásért

Február 24-én kezdődik a Haladás számára a harc az OTP Bank Ligában maradásért. Legkésőbb június 2-án lesz "eredményhirdetés".
 
 
 
 
 

98 nap a bennmaradásért

Február 24-én kezdődik a Haladás számára a harc az OTP Bank Ligában maradásért. Legkésőbb június 2-án lesz "eredményhirdetés".

Páratlan előírás: 33 forduló

Harmadik éve zajlik 33 fordulóban a magyar labdarúgás legmagasabb osztálya. Ez ugye páratlan fordulószámot jelent, azaz vannak, akik többet szerepelhetnek a saját környezetükben. Egyfajta ösztönzés is ez: aki az első hatban végez, az 17 fordulót játszhat otthon, a 7-10. helyezettek és a két újonc pedig csak 16-ot. Nem ez az egyetlen asszimetria a kiírásban, hiszen az őszön sokkal nagyobb hangsúly van. Akkor ugyanis 19 fordulót rendeznek meg, míg tavasszal csak 14-et.

15 forduló után bajban volt a Haladás

Az első tizenöt kör alatt két edzőt és a soproni albérletét is elfogyasztotta a Haladás. Mészöly Géza, majd Pacsi Bálint sem tudta kihúzni a zöld-fehérek szekerét a kátyúból, így tizenegy ponttal, mindössze 12 lőtt góllal az utolsó előtti, kiesőhelyen tanyázott a csapatunk. Új stadiont kaptunk, Vörös Csaba irányításával 3–1-re megvertük az NK Osijeket, a szurkolók pedig kijelentették, hogy "nem akarunk NB 2-t". Váratlant húzott ekkor a szombathelyi vezetőség, és a Haladás 98 éves történetében először külföldi edző kezébe adták a karmesteri pálcát.

Michal Hipp: 4/3

Az első meccsén még kikapott a Hali (Balmazújvárosban 2 –1-re), ám ezt egy hármas győzelmi széria követett. Méghozzá a három leggazdagabb magyar klub ellen: FTC 2–1, Puskás 3–1, Videoton 1–0. Mivel a hátsó régió csapatai közül a Mezőkövesd és a Balmazújváros is gyűjtögette a pontokat, így ezzel a kilenc egységgel nem tudott ellépni a Hali, de legalább a vonal fölött karácsonyozhatott az együttes.

A lehetséges ellenfelek

A tabellára tekintve jelenleg négy csapatot érinthet meg a kiesés szele. A Vasas 21, a Haladás 20, a Balmazújváros 19, míg a Mezőkövesd 16 ponttal áll. Az angyalföldiek nem játszhatnak a saját környezetükben, az Illovszky Stadion épül(get). A hátralévő 14 meccsből a Vasas hetet játszik "otthon" (a Szusza Ferenc Stadionban), és hetet idegenben. A Videoton, a Haladás és a Honvéd ellen játszik kétszer, míg a többi csapattal egyszer. Ezek közül a legfontosabb lehet a Balmazújváros elleni, idegenbeli találkozó.

A Mezőkövesdnek is 7-7 hazai-idegenbeli mérkőzés előtt áll. A Puskás, az Újpest és a Haladás azok a csapatok, akikkel kétszer játszanak. Meccselnek ők is a Balmazzal, méghozzá Mezőkövesden.

A Balmazújváros hat hazai és nyolc vendégmeccs elé néz. A Debrecen, a Paks és a Ferencváros lesznek azok, akikkel kétszer is játszanak. A Vasast otthon fogadják, a Halihoz és a Mezőkövesdhez utazni fognak.

A Haladás az Újpest-Vasas-Mezőkövesd hármassal játszik kétszer. A többiekkel - köztük a Balmazújvárossal itthon - egyszer. Ez azt jelenti, hogy a 14 mérkőzésből lesz öt olyan, amit nyugodtan "hatpontos" meccsnek nevezhetünk: ebből három (Vasas, Balmazújváros, Mezőkövesd) a Haladás Sportkomplexumban lesz, míg lesz egy útunk Mezőkövesdre és a Vasashoz. A Hali 6 meccset játszik összesen itthon (sorrendben: Vasas, Debrecen, Balmazújváros, Puskás Akadémia, Újpest, Mezőkövesd), míg nyolcat idegenben (Újpest, Mezőkövesd, Honvéd, Diósgyőr, Paks, FTC, Videoton, Vasas).

Nem lehetetlen a küldetés, és elmondhatjuk, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Tavasszal is hajrá, Haladás!

 
 
  • 1lalika2018február22.21:21ÚjVálasz

    Már a legelsőn kell erőt és észt mutatni!
    Hajrá Hipp-hopp mester!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!