A tökutolsó Mezőkövesd megverte, ezzel beérte pontszámban a Haladást

Pedig Wils is betalált.
 
 
 
 
 

A tökutolsó Mezőkövesd megverte, ezzel beérte pontszámban a Haladást

Pedig Wils is betalált.

A sereghajtó Mezőkövesd fontos meccsen fogadta a kiesés ellen küzdő Haladást az OTP Bank Liga 22. játéknapján. Az első tíz percben mezőnyben gyűrték egymást a felek, de ez igaz volt az első játékrész első felére is, amikor is a kapuk szinte egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első nagyobb helyzetre a 32. percig kellett várni: Bognár szép szóló után 12 méterről lőtt, Király közbeavatkozására volt szüksége a Haladásnak.

A második játékrész első perceiben hatalmas szombathelyi lehetőség maradt ki: Kovács szerzett labdát a Mezőkövesd tizenhatosának előterében, majd a Ramosszal történő kényszerítő után ordító ziccerben Dombó bravúrral védeni tudott. Az 58. percben megszerezte a vezetést a Mezőkövesd: Tóth Bence sarokkal Vadnaihoz passzolt a bal oldalon, akinek alapvonali beadását az érkező Cseri 10 méterről a hosszú sarokba lőtte. (1-0)

A gól után átvette az irányítást a Haladás, de igazi gólhelyzetig nem jutottak a szombathelyiek. Egészen a 75. percig, amikor szöglet urán egalizált a Hali. Kovács beadását Jagodics csúsztatta meg, majd Wils bevetődve bólintott a kapuba. (1-1)

Sokáig azonban nem örülhettek a vasiak, ugyanis három perccel később visszavette a vezetést a Zsóry: Bognár távoli lövését még bravúrral védte Király, ám a kipattanót Farkas Koszta elé tálalta, aki kilenc méterről a kapu közepébe helyezett. (2-1)

A 88. percben közel volt az újabb egyenlítéshez a Hipp-legénység, ám Ramos tízméteres lövését Dombó hárította. Győzelmével a Mezőkövesd beérte a Halit és a Balmazújvárost is, ám maradt a tabella utolsó helyén.

 
 
 • 8OhneGetzi2018március13.03:15ÚjVálasz

  Elsősorban helyben kell keresni az okokat...
  Megvolt a külföldi felkészülés, jó a pálya, látszólag minden frankó. Már megint mi az újabb ok a kudarcra??? Mi kell még?
  Kezd viccbe fulladni ez a görcsölés!
  Szerencsére ez még nem a Pintér/Felcsút féle vicc, de szánalmas...
  Egy kérdés van: Akarom csinálni vagy nem akarom csinálni!
  ALÁZAT!

   
 • 7amadeus2018március12.08:18ÚjVálasz

  A bentmaradáshoz nem elég a hazai meccseket hozni, idegenben is vitézkedni kellene.Valahogy nem értem, ha egy csapat veszélyben van, miért nem lehet a első perctől támadni, miért kell megvárni, amíg a hazai pályán játszó és jó sorozatban lévő csapat vezetést szerez? Ez a keret egyébként csak erre elég...a fiatalok teljesen mellőzve vannak.
  Hol van a télen beígért erősítés? A keret szinte teljesen ugyanaz, ami ősszel olyan katasztrófálisan teljesített (kivéve az utolsó három meccset).
  Tudom, a vezetőket nem szokás lecserélni, de ne legyenek büszkék magukra.
  Bajban leszünk, mert a kiesés ellen küzdő csapatok a téli jó igazolásaiknak következtében megerősödtek és meccsről meccsre jól teljesítenek, még idegenben is..
  Amúgy nézzük a jó oldalát:valószínű izgalmas véghajrá várható, ha a hazai meccseket hozzuk is, versenyben lehetünk még pár forduló erejéig, a semleges szurkolók jól járnak.
  A versenykiírás( 12 csapat teljesen igazságtalan sorsolással ) is hibás.Talán tíz csapat is elég lenne, és akkor igazságosan mindenki mindenkivel négyszer találkozna.

   
 • 6Tila2018március11.14:24ÚjVálasz

  Régi Hali drukkerként mondom: meg kellene próbálni az őskövületeink nélkül játszani! Két eshetőségűnk marad: nélkülük is kikapunk...vagy nem. De könyörgöm próbálkozzunk, mert késő lesz!

   
 • 5lalika2018március11.12:47ÚjVálasz

  Egy -két jobb eredmény után megduzzadt a mellény...A Hali nem a VASASt győzte le,hanem az igen gyenge Vasast.Ramos megint reklamálásban tünt ki,no meg a szokásos rossz helyzetkihasználási mutatóban.Mi van Williamssel???
  Szerencsére stadion már van...és persze Tóth Miklós féle bebetonozott vezetőség....Csspat?: NB I vagy netán II.?
  Király meg hagyja otthon a szekrényben a vas-mellényét...akkor talán nem pattanak ki a labdák róla...

   
 • 4salamana2018március11.01:13ÚjVálasz
  Idézet: Néma Levente
  Amikor én jártam Haladás-meccsekre (1963-72), akkor az ilyen, újonc csapatoktól 100 százalékig kalkulálható volt a 2 + 2 pont (otthon + idegenben, akkor még 2 pont volt a győzelem).
  ...

  Még a '90-es években is négyezer néző volt egy unalmas középcsapat (pl. BVSC) ellen, hatezer egyébként, Győr ellen nyolcezer, Fradi ellen tízezer fölött.

   
 • 3Szup2018március10.23:35ÚjVálasz

  Kínos.

   
 • 2Néma Levente2018március10.21:50ÚjVálasz

  Amikor én jártam Haladás-meccsekre (1963-72), akkor az ilyen, újonc csapatoktól 100 százalékig kalkulálható volt a 2 + 2 pont (otthon + idegenben, akkor még 2 pont volt a győzelem).
  Igaz, abban az időben 7 - 8, 10 -12, esetenként akár 14 -16 - 18 ezer is volt a nézőszám!
  1966 őszén az MTK elleni meccsen az állótribün előtti kerítés kb 15 méteres szakasza bedőlt a nézők nyomásától!

   
 • 1salfai2018március10.19:43ÚjVálasz

  El kell kezdeni figyelni az NB2-t!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!