Aczél szabadlábon

Kiengedték az előzetes letartóztatásból a Hali edzőjét.
 
 
 
 
 

Aczél szabadlábon

Kiengedték az előzetes letartóztatásból a Hali edzőjét.

Frissítés
19 óra 45 perc

Maradt két kérdés

Több szurkolói fórumon is felvetődött, hogy tett-e bárkire terhelő vallomást szabadon bocsátása előtt Aczél Zoltán. A kérdéssel pénteken este dr. Czeglédy Csabához, Aczél ügyvédjéhez fordultunk.

- Múlt csütörtöki meghallgatása óta Aczél Zoltánt nem hallgatták ki, ellene semmilyen más nyomozati cselekmény nem történt. Akkor is elmondtuk, hogy Aczél, mivel nem követett el bűncselekményt, nem volt mit beismernie és arra sem vállalkozott, hogy másokra valljon szóbeszédek és mendemondák alapján.

Az ügyvéd arra a felvetésünkre is válaszolt, hogy meglátása szerint az MLSZ eltilthatja-e a Haladás edzőjét.

- Kizártnak tartom – mondta. Ha az MLSZ-nek van jogásza, márpedig van, akkor nem fog belemenni egy olyan eljárásba, aminek Aczél felfüggesztése lenne a vége. Nincs jogalap. Én jól ismerem az MLSZ 2008-2009-es versenykiírását, elképzelni sem tudom melyik pontját sérthette meg Zoli.


Szabadlábra helyezte a rendrőség Aczél Zoltánt - tájékoztatta honlapunkat Dr. Czeglédy Csaba, Aczél jogi képviselője.

A Főügyészség megerősíti

– Meg tudom erősíteni a hírt, mert megkaptuk a Fővárosi Bíróság végzését az ügyben – kommentálta az esetet Fazekas Géza a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. – A bíróság úgy ítélete meg, hogy az eddig közölt megalapozott gyanú fennáll Aczél Zoltánnal szemben, de nem indokolt a kényszerintézkedés, mert büntetőeljárás oly mértékben előrehaladott állapotban van, hogy részéről a meghiúsításának veszélye már nem áll fenn!

A csapatkapitány örül

A Haladás Sopron Bank játékosai közül Tóth Pétert értük utol, aki örült a hírnek.

- Nagyon örülök, pozitív a dolog, ez igazán jó hír – foglalta össze röviden véleményét Tóth Péter.

Székely: Létezik a Haladás család!

Székely Tibor Aczél Zoltán másodedzője és legjobb barátja. A szakember vezényelte le a Videoton elleni kupameccset és a Haladás vezetői rá bízták az egyéni futás tervek, valamint a márciusi bajnoki rajtig szóló edzésterv elkészítését is.

– Iszonyatosan boldog vagyok, hogy Zoli szabadlábon van. Köszönet a Haladásnak, hogy nem törtek pálcát a feje fölött. A legtöbb klubnál már felbontották volna a szerződését. Itt azonban összefogás van és hitet tettek amellett, hogy amíg ennyi a kérdőjel az ügyben, nem kerül lapátra. Itt az újabb példa: a Haladás család létezik! – mondta.

Székely Tibor honlapunknak elmondta, biztos benne, hogy ez a mostani csak az első lépés, hogy tisztázza magát kollégája.

– Biztos vagyok az ártatlanságában, tisztázni fogja magát. Nem véletlenül helyezték szabadlábra sem. Nem beszéltem még vele, csak a feleségével. Abban maradtunk, hogy ha majd olyan lelkiállapotban lesz, hívni fognak. Zolinak most az a legfontosabb, hogy a családja átölelje, azután jöhet minden más.

A védelem tovább küzd

Aczél Zoltánt ma 13 órakor engedték ki. Taxival a testvéréhez ment, majd hívta ügyvédjét, aki hazaviszi a családjához. Ahogy írtuk korábban, Aczél jogi képviselőinek fellebbezését a Fővárosi Bíróság tárgyalta és adott neki helyt, mert megítélése szerint sem a szökéstől, sem a tanuk befolyásától nem kell tartania.

– Most az a dolga a védelemnek, hogy elérje, a gyanúsításból ne legyen vádemelés és az egész büntetőeljárást megszüntessék. Zoli megkért, hogy tolmácsoljam, köszöni az ügyészek és az BV munkatársak példaértékű korrektségét ebben az embertelen helyzetben – mondta Dr. Czeglédy Csaba, a tréner jogi képviselője.

 
 
 • 5mirigy2011december10.07:55ÚjVálasz

  Szeretnék magam is hinni.
  A dolog ami aggaszt, az a vezetők prejudikálása. Az MLSZ, nevezetesen Csányi, "megígérte" hogy megtisztítják a magyar labdarúgást. Attól tartok Aczél ebben lesz egy áldozat, függetlenül attól, bűnös-e vagy sem. A Tanú című film jár az eszemben.
  A szombathelyi döntéshozókkal sem értek egyet. Azt gondolom, itt egy várakozó álláspontra lett volna szükség. Pld. "Nem feltételezzük edzőnk bűnösségét, és azt még a bíróság sem mondta ki. Ellenben folyik ellene egy büntetőeljárás. Tekintettel arra a történésekre nem bízunk az eljárás objektivitásában, ezért amíg jogerős ítélet nem születik, Aczél Zoltánt szabadságra küldjük. Természetesen ha bebizonyosodik ártatlansága a Haladás tárt karokkal várja."
  Írom ezt azért, mert ugyebár volt itt egy athéni olimpia. Volt két aranyérme a szombathelyi sportolóknak. Aztán kiállt mellettük az egész város és mi lett az eredmény?
  A legenyhébb megfogalmazás: máig sem tudjuk ki a hunyó. A két érem viszont sehol.

   
 • 4szhvfc2011december09.20:25ÚjVálasz

  EZ AZ! IGEEEN!
  Amennyit a közzétett iratokból meg lehetett tudni, és Zoli személyiségéből amit megismerhettünk, merem írni, hogy szerintem is Zoli előzetesének elrendelésének, (fenntartásának) nem volt alapja.
  Örülök neki, hogy vannak még bírók, akik hasonlóan gondolták, mint a dr. Czeglédy által beadott előzetes megszüntetése iránti kérelemben foglaltak voltak.
  Ma az egyetlen lehetséges, és IGAZ döntés született.
  Gratulálok a jogi képviselőknek is.

  Zoli!
  Úgy vélem Szombathelyen is csak több tízezer ember nevében írhatom, hogy boldogok vagyunk, hogy a mai nap így alakult. Remélem, kívánjuk, és hiszünk benne, hogy ez csak első lépcsőfok azon az úton, amely a tisztázásodhoz, ártatlanságod bebizonyításához vezet.
  És kívánom, hogy akkor majd ugyanilyen nyilvánosság előtt legyen a teljes ártatlanságod közhírré téve.

  Öleld át családodat, és a fiúkat, és legyen Békés, Nyugodt, Boldog Karácsonyod! (azt hiszem ez most aktuálisabb, mint valaha volt.)

   
 • 3pitta22011december09.19:16ÚjVálasz

  Ritkán írok,de most örülök.! Sajna még sok harc vár előtted!
  Hajrá Hali és Zoli.!

   
 • 2kati432011december09.17:05ÚjVálasz

  VIVÁT Csabi, Isten hozott Zoli!
  Hajrá Hali!

   
 • 1melos2011december09.16:56ÚjVálasz

  Örülök tiszta szivemből!!!!
  Nem volt szükség szembesítésre???

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!