Elkezdődött Aczél Zoltán munkaügyi tárgyalása

Az iratismertetés után kiderült, hogy nem köt egyezséget a tréner és a Haladás.
 
 
 
 
 

Elkezdődött Aczél Zoltán munkaügyi tárgyalása

Az iratismertetés után kiderült, hogy nem köt egyezséget a tréner és a Haladás.

Ma a Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon elkezdődött Aczél Zoltán és a Haladás Sopron Bank közötti munkaügyi per. Az ülést vezető bíró egy órán keresztül tartott iratismertetést (ezt az esti órákban vágatlanul megnézhetik honlapunkon).

Az iratismertetés után a Haladás jogi képviselője bejelentette, hogy a tulajdonosok utasítása alapján nem köthet egyezséget a mai tárgyaláson, de tisztában van vele, hogy erre később bármikor lehetősége van.

Aczél Zoltán és jogi képviselője (aki a következő tárgyaláson kezdeményezte dr. Czeglédy Csaba, Aczél büntetőügyében résztvevő védőügyvéd, Borbély Zoltán, az MLSZ jogi és sajtóosztályának vezetője, valamint Illés Béla meghallgatását) már beadványában jelezte, hogy kész lenne az egyezségre.

Aczél védője, Varga M. Péter azt mondta, hogy ők mindenképpen szerettek volna megegyezni, szerettek volna leülni az alperessel, hogy megismerjék az álláspontját.

- Méltányos anyagi rehabilitációt szerettünk volna, egy erkölcsi rehabilitáció mellett - mondta. - Tudomásul vettük, hogy ebben nem partner a Haladás, ezért a következő tárgyalásra kidolgozzuk az indítványt, összegszerűség tekintetében is.

A mostani keresetben nem szerepelt összegszerű követelés.

Video: Klikk az iratismertetésért!

Az ülést vezető bíró 10 perc szünetet rendelt el és közölte, még ma érdemben elkezdik az ügy tárgyalását.

Az alperes és a felperes meghallgatásával folytatódott a tárgyalás. Sarkalatos pontként vitatják, hogy az MLSZ határozatát miként kell értelmezni. Megillette volna-e Aczél Zoltánt az ártatlanság vélelme.

A Haladás korábbi trénere a tárgyaláson többször hangsúlyozta, hogy nem akart perelni, nem akarta azt a közösséget bántani, amit szeret.

Nem adtak azonban más lehetőséget - tette hozzá.

A klub a rendkívüli felmondás egyik indokaként azt jelölte meg, hogy a tréner szabadulása után nem jelent meg munkahelyén. A felperes erre elmondta, hogy a szabadulását követően telefonon beszélt Illés Bélával (aki nem volt barátságos), Tóth Miklóssal (aki arra kérte, hogy jövő héten valamikor beszéljenek) és Marton Zsolttal (aki azt mondta, pihenjen és legyen a családjával).

Az edző többször hangsúlyozta, hogy munkáját elvégezte. A felkészítés kezdetéig mindenki ismerte az edzésprogramot, a játékosok szabadságon voltak.

Aczél Dr. Szőke Zoltán bíró kérdésére elmondta, egy évvel ezelőtt sem tartózkodott Szombathelyen a bajnokság befejezése után és akkor senkiben nem merült fel, hogy szerződést szegett volna.

A tárgyalást elnapolták. Dr. Czeglédy Csabát és Borbély Zoltánt a következő tárgyalásra beidézik, az MLSZ hivatalos álláspontját megkérik.

Egy biztos - ennyi magánvéleményt engedjenek meg a tudósítónak -, Aczél Zoltánnak sokkal jobban állt a kispad és Tóth Miklós is jobban mutat a klubépületben...

 
 
 • 11belabacsi652012február04.08:53ÚjVálasz
  Idézet: snowdog
  Na meg persze az sem elhanyagolható külöMbség, hogy a külöMbség szót nem így kell írni, hanem úgy, hogy külöNbség. És ha már mennek a bölcseletek...
  ...

  Kedves Snowdog!
  Most mondhatnám, hogy elütöttem a betüt véletlenül, de ezt az örömöt nem adom meg Önnek. Így marad az őszinte beismerő vallomás. Annak idején amikor én jártam iskolába, palatáblára és mártogatós tintával tanultunk írni. Bevallom, a tanulás csak másodlagos volt, mert már 7-8 éves koromban mentem a teheneket legeltetni, rakni a trágyát Alsóujlakon. Persze ez nem mentség, hogy legalább helyesen írjon az ember. Szégyeltem sokszor emmiatt magam. Nagyapám aki napszámos volt, írni nem tudott, mindig azzal vigasztalt, ha valamit leírsz az igaz legyen, szívből jövő, őszinte. Majd hozzá tette, ha az életben a helyesírásod miatt bántanak az azt jelenti, hogy amit viszont írtál az biztos igaz, mert egyébként abba kötnének bele. Ezek a mondatok itt csengenek a fülembe és milyen igaza lett. Bár ő nem tudott írni, ennek ellenére egy nagyon okos, becsületes ember volt, renkivül tisztelték Őt. Ő volt a példaképem, ezért az életemet probáltam ugyanolyan becsülettel élni mint Ő. Ha élne, remélem ismét megsimogatná a fejemet és mondaná, hogy büszke rám, mert tisztességben sikerült megöregednem.
  Önnek pedig az legyen a legnagyobb problémája az életben, hogy én bizony nem tudok helyesen írni és valószinű már így is halok meg.
  Nagy Tisztelettel: Bélabácsi!

   
 • 10snowdog2012február03.21:38ÚjVálasz
  Idézet: belabacsi65
  Kedves Mirigy!
  Valami tévedés van. Nem vettem be mérget, ebből kifolyólag nem is haragszom Önre. Tehát a "semminek" nem lehet hatása. Nemrég én is hallottam egy érdekes mondást. Embert barátjáról...
  ...

  Na meg persze az sem elhanyagolható külöMbség, hogy a külöMbség szót nem így kell írni, hanem úgy, hogy külöNbség. És ha már mennek a bölcseletek... Én egy olyan mondást ismerek, hogy: "madarat tolláról, embert helyesírásáról..."

   
 • 9belabacsi652012február03.19:44ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Nemrég hallottam egy érdekes mondást.
  Haragot tartani olyan, mintha mérget vennél be, és azt figyelnéd hat e másra!
  ...

  Kedves Mirigy!
  Valami tévedés van. Nem vettem be mérget, ebből kifolyólag nem is haragszom Önre. Tehát a "semminek" nem lehet hatása. Nemrég én is hallottam egy érdekes mondást. Embert barátjáról... Na ez a külömbség köztünk!

   
 • 8mirigy2012február03.12:46ÚjVálasz
  Idézet: belabacsi65
  Kedves Mirigy!
  Remélem, hogy mi sohasem leszünk barátok. Talán probálkozzon másnál. Még szerencse, hogy az ember legalább a barátait megválogathatja.
  ...

  Nemrég hallottam egy érdekes mondást.
  Haragot tartani olyan, mintha mérget vennél be, és azt figyelnéd hat e másra!

   
 • 7belabacsi652012február02.18:19ÚjVálasz

  Kedves Mirigy!
  Remélem, hogy mi sohasem leszünk barátok. Talán probálkozzon másnál. Még szerencse, hogy az ember legalább a barátait megválogathatja.

   
 • 6mirigy2012február02.17:05ÚjVálasz
  Idézet: belabacsi65
  Tökéletesen egyetértek "Mirigy" hozzászólásával! Abból soha nem sül ki jó, ha a politika és a versenysport kapcsolatba kerül.
  ...

  Bélabá! Kezdem megszeretni magát! Egyre több a közös pont! Látja, ha ez a betyár politika és párthovatartozás nem lenne, akkor szinte egy rugóra jár az eszünk!
  A végén majd még barátok leszünk meglátja!

   
 • 5szovakcsaba2012február02.14:55ÚjVálasz
  Idézet: paltegabor
  Tisztelt Szovák Csaba!

  Szerintem sokkal sportszerűbb, de tiszteletet mindenképpen kiérdemlő megoldás lenne, ha másokat mocskoló bejegyzéseit saját nevével aláírna.
  ...

  Szia Gábor!
  Csak a megszólíttatás miatt írok.
  Igazából gratulálok neked, hogy a sportújságírás egyik alappillére lettél szűkebb pátriánkban!
  Sokan mondják nagyszerű a műsorod a rádióban is. Ehhez is gratulálok!
  Igen valamikor dolgoztunk együtt a sajtóban, sőt még konkrétan is - Pécsen figyeltük mik az infok Bükön, vajon a Hali lesz-e NB1-es vagy a Bük.
  Aztán azt már a korod miatt bizonyára nem tudod, valami kis rálátásom van a sportra. Olyan osztálytársakkal jártam mint a Vida Józsi és a Tüdő Sanyika. Nagyon sok edzést végigcsináltam velük, csak belőlem nem lett akkora sportoló. Ők jobbak voltak. Innét a sportszeretetem.
  Igazából nem értem mi a gondod? Miért szólíttattam meg? Miért próbálsz meg indulatokat kelteni, mintha mocskolódnék? Mi a mocskolódás Gábor?
  Bár nem dolgozom most már a sajtóban, azért az alapvető sajtójogi ismereteim még megvannak.
  Örülök, annak, hogy a tíz egynéhány éves pályafutásod alatt ilyen ismeretségi körre tettél szert!
  Egyébként sok kollégáddal, mint ahogyan más médiumok munkatársaival békességben, sokkal, baráti kapcsolatban vagyunk.
  További békés munkát, jó egészséget és szakmai sikereket kívánok!
  Szovák Csaba

   
 • 4paltegabor2012február02.13:21ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Második figyelmeztetés!
  Mármint arra, hogy a versenysport meg a politika ha kapcsolatba kerül abból soha nem sül ki semmi jó.
  ...

  Tisztelt Szovák Csaba!

  Szerintem sokkal sportszerűbb, de tiszteletet mindenképpen kiérdemlő megoldás lenne, ha másokat mocskoló bejegyzéseit saját nevével aláírna.

  Annus Adrián és Fazekas Róbert barátjaként, sajtósaként meghívom a hétfő délelőtti dobó, majd esti teremedzésre egy kicsit „mosolyogni”, ha már ezt az ügyet sikerült ismét felemlegetni ennyi év távlatából. Ki lehet jönni, meg lehet beszélni, végig lehet csinálni…
  És ha nem fagyott a mosoly az arcra, lehet az újabb bejegyzést írni…

  Más…

  Nekem Czeglédy Csaba a barátom. Könnyű őt fikázni, de nehezebb olyan szurkolót, embert találni Szombathelyen, aki jogi segítséget (vagy mást) kért tőle és ő nem segített volna. Hol itt a politika, miért kell ilyen faszságokat írni?

  Azért azt kívánom, neked soha ne legyen szükséged a segítségére.

  Tisztelettel: Pál T. Gábor

   
 • 3belabacsi652012február02.10:42ÚjVálasz
  Idézet: mirigy
  Második figyelmeztetés!
  Mármint arra, hogy a versenysport meg a politika ha kapcsolatba kerül abból soha nem sül ki semmi jó.
  ...

  Tökéletesen egyetértek "Mirigy" hozzászólásával! Abból soha nem sül ki jó, ha a politika és a versenysport kapcsolatba kerül. Ezért undirító számomra is, hogy Orbán Viktor több milliárddal támogatja Felcsut fociját. Az MTK elnöke nem más mint Deusch Tamás Fideszes Európa Parlamenti képviselő. Az meg gyalázat, hogy a fradi elnöke Kubatov úr is a Fidesz prominens személyisége.Az igazi targédia, hogy egy Marton Zsoltot (FIDESZ) egyáltalán a Haladás csapatának közelébe engedik. Azt meg már nem is minősítem, hogy a Fidesz jelenlegi államtitkár helyettesi rangban lávő dr.Kövesdi Zoltán ügyvédi iroda látja el a Haladás jogi képviseletét.Mirigy hozzászolónak tökélestesen igaza van, amikor kitör a balhé a FIDESZ államtitkár helyettesének ügyvédi irodája meri a Haladást képviselni? Arcátlanság, cinikus hozzáállás. Csak ismételni tudom "Mirigy" kollégát, etikai, erkölcsi és morális problémák vannak, ezt hozta a fülke forradalom, ezt kell elfogadni.

  Aczél Zoltánról pedig csak egy "apró" megjegyzést ha tehetnék, megilleti (megilletné) az ártatlanság vélelme. Ne itélkezzünk fölötte mi. Hagyjuk a bíróságra a döntés jogát.

   
 • 2mirigy2012február02.06:40ÚjVálasz

  Második figyelmeztetés!
  Mármint arra, hogy a versenysport meg a politika ha kapcsolatba kerül abból soha nem sül ki semmi jó.
  Amellett, hogy számolatlanul dől a közpénz a versenysportba, 3-4 ezer választóért (ennél többen átlagban nem járnak meccsekre), a politikusok, gondolom a népszerűségüket növelendő, néha egyértelműen odaállnak a sport mellé.
  Így volt ez az Athéni olimpia után. Amikor a hugyozás okán rajtunk röhögött a fél világ, de a polgármesterünk kiállt a sportolók ártatlansága mellett. Most meg az van, hogy nemcsak kiállt egy politikus Aczél mellett amikor kitört a balhé, hanem védte is őt. Még szerencse, hogy ebben a munkaügyi perben nem ő a felperes ügyvédje!
  Hát ennyit egyébként ezekről. Mondom mindig: Magyarországon sokkal nagyobb bajok vannak mint a gazdaság. Nevezetesen: etika, erkölcs, morál! Ezeket kellene legelébb rendbe tennünk, aztán jöhetne minden más.

   
 • 1szhvfc2012február01.15:55ÚjVálasz

  Azta de durva!
  Aczél, tudsz te tükörbe nézni?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!