Elkezdte a felkészülést a Szombathelyi Haladás 

A bajnoktól igazol világbajnoki bronzérmest a Haladás

Gyurján Bencét Balajti Ádámra cserélik a zöld-fehérek, akik szerdán megkezdték a felkészülést a következő szezonra.
 
 
 
 
 

A bajnoktól igazol világbajnoki bronzérmest a Haladás

Gyurján Bencét Balajti Ádámra cserélik a zöld-fehérek, akik szerdán megkezdték a felkészülést a következő szezonra.

Ezekben a percekben is tart a 2014/15-ös szezonra készülő Szombathelyi Haladás első edzése. A zöld-fehérektől hiányzott a két válogatott, Rózsa Dániel – a kapus civilben megjelent Király Gáborral együtt a Rohonci úton – és Nagy Gábor, de az előző bajnokságban remekül teljesítő Fehér Zoltán is extra pihenőt kapott Artner Tamás vezetőedzőtől.

A többiekkel együtt készült az előző szezont kölcsönben töltő Jagodics Márk és Farkas Márk is, de szerelést húzott Halmosi Péter is, akinek egyelőre még mindig nincs aláírt szerződése a zöld-fehérekkel.

- Egy rávezető három nappal kezdünk, amikor csak játékok lesznek és futások, illetve ismerkedünk az új játékosokkal. Az utánpótláskorú Rácz Barnabás, Füredi Patrik, Tihanyi Olivér, Jancsó András és Tóth Martin is velünk kezdte meg a felkészülést, a harmadik hét után majd eldöntjük, hogy közülük kik azok, akik itt is maradnak a felnőtt keretben. Farkas és Jagodics közül nagy valószínűség szerint utóbbit ismét kölcsön fogjuk adni a több játéklehetőség miatt. Jövő héttől kezdjük el igazán az érdemi munkát, akkor már az extra pihenőjüket töltő futballisták is bekapcsolódnak a felkészülésbe, hiszen már edzőmérkőzések is szerepelnek a programban - mondta Artner.

A csapathoz a tervek szerint hétfőtől érkeznek próbajátékosok, akiknek kiléte egyelőre még nem ismert a nyilvánosság előtt, azt viszont elárulta Artner Tamás, hogy Gyurján Bence helyett egy csereüzlet keretében Balajti Ádám folytatja a Haladásban.

A DVSC 23 éves, 176 centis támadója az előző szezont kölcsönben Mezőkövesden töltötte, ahol huszonnyolc bajnokin négy gólt lőtt, három Magyar Kupa fellépésén pedig egyszer volt eredményes.

Korábban megfordult többek között az MTK, az Újpest és a Diósgyőr csapataiban is. Első NB I-es meccsén 4 perc alatt gólt lőtt a Debrecennek. Fiatalabb korábban volt próbajátékon a Lazionál is.

Balajti tagja volt az U20-as egyiptomi világbajnokságon bronzérmet nyerő nemzeti csapatunknak, a Ghána elleni elődöntőben gólt is szerzett.

2010-ben Miskolc városa „Az év sportolója” elismeréssel jutalmazta.

A DVSC 2010-ben 140 ezer eurót fizetett a Diósgyőrnek Balajtiért.

 
 
 • 2realista2014június22.16:23ÚjVálasz

  Gyurjánt is eladták? Ugy látszik Illés Bélának a szive helyén is pénz dobog...
  Miért adta el a Diósgyőr,vagy most miért adta tovább Debrecen,ha olyan jó játékso???
  Igy került ide Hrepka is,aztán nullát produkált.Sokkal jobb eredményt érhettünk volna el még Andorkával is,vagy-minr párszor irtam-ha többet foglakoztatják Gyurjánt.
  Nagy csönd van Radó körül.Mi van Guzmiccsal és a tősgyökerese szombathelyi csupasziv Nagy Gabival és a nékülözhetelne kis Cucu-val?
  Mi ez a sumákolás BEElA?

   
 • 1sacher2014június21.23:59ÚjVálasz

  Ne már! Így megcukrozni a szart :( Ez rohadt szar csere, Gyurján egy nagyon ígéretes utánpótlás volt, hát most sikerült idejekorán megszabadulni tőle. Siralmas ami ennél a klubnál zajlik.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!