Bent maradt a Haladás

Megverte a Mezőkövesdet, ezzel utolsó meccsén bebiztosította NB I-es tagságát a Haladás.
 
 
 
 
 

Bent maradt a Haladás

Megverte a Mezőkövesdet, ezzel utolsó meccsén bebiztosította NB I-es tagságát a Haladás.

A magyar élvonal utolsó fordulójában hazai pályán volt érdekelt a Haladás, a szombathelyiek ellenfele a Mezőkövesd volt. A találkozó óriási téttel bírt, hiszen még egyik csapat sem biztosította a bennmaradást. Előzetesen a kövesdiek 37 ponttal a nyolcadik helyet bitorolták, míg a kilencedik Haladás neve mellett 35 egység szerepelt.

Mindkét csapat óvatosan kezdett, az első percekben nem igazán adódott lehetőség egyik kapu előtt sem. A hazaiak kezdeményeztek többet, de Dombó résen volt Bosnjak próbálkozásánál. Az első fél óra végén megélénkült a kövesdi támadójáték: Cseri távoli lövését Király öklözte, majd Bognár centerezésénél is résen volt a rutinos kapus. A szünetben így gól nélküli döntetlenre álltak a felek.

A fordulás után is érződött, hogy az egy-egy ponttal egyik csapat sem lehetne boldogtalan, így óvatosan kezdték a felek a második negyvenöt percet. A 89. percben végül megtört a gólcsend: a csereként beállt Kiss Tamás kapott labdát a jobb oldalon, majd kifutó kapus felett a jobb felső sarokba emelt, 1-0.

A vereség ellenére sem búslakodhatott a Mezőkövesd, hiszen a begyűjtött 37 pont a kilencedik helyre volt elég. A Haladás 38 ponttal zárt a nyolcadik helyen, így mindkét csapat bennmaradt az élvonalban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!