Beteg az egész MTK, de az MLSZ ragaszkodik a szombathelyi meccshez

A fővárosi csapat nagyon szerette volna elhalasztani a találkozót, ezért kérvényt is adtak be.
 
 
 
 
 

Beteg az egész MTK, de az MLSZ ragaszkodik a szombathelyi meccshez

A fővárosi csapat nagyon szerette volna elhalasztani a találkozót, ezért kérvényt is adtak be.

Nem halasztják el szombatról a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában sorra kerülő Szombathelyi Haladás-MTK Budapest mérkőzést.

Miért kértek halasztást?

„Keretünk jelentős része gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót kapott, és ez a játékosok közel kétharmadát, valamint a szakmai stáb pár tagját is érinti. Miután a fertőzés már az utánpótlás játékosokat is elérte (több korosztály tagjait haza kellett küldeni az akadémiáról), ezért a betegség továbbterjedése sem kizárható. Azt a szempontot is figyelembe véve, hogy jelenleg nem áll rendelkezésünkre annyi egészséges labdarúgó a keretben, hogy vállalni tudjuk a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását, a szombati napon esedékes mérkőzésünk elhalasztását kérvényeztük a szövetségtől egy későbbi időpontra (április 23. vagy 24.). Szintén kértük az U16-os és U17-es csapat debreceni bajnokijának halasztását” - olvasható a csapat honlapján.

„A debreceni bajnoki mérkőzés másnapján csapatunk egyik játékosa rosszul érezte magát, lázzal, hasmenéssel, hányással és végtagfájdalmakkal küszködött. Azonnali kezelést kapott, így két napon belül jobban is lett, viszont hétfőtől kezdve sorra, egymás után több játékosnál is hasonló – gyomor bélhuruttal járó vírusinfekcióból fakadó – tünetek léptek fel. Mindenki megkapta a megfelelő terápiát, akadt, akinél infúziós kezelésre is szükség volt. A keret jelentős része legyengült állapotban van, egyrészt a vírusos betegség miatt, másrészt mert az edzéseken értelemszerűen nem tudtak részt venni a hét közepéig. Mindent megtettünk azért, hogy a játékosok minél jobb állapotba kerüljenek, és hogy megakadályozzuk a továbbfertőződéseket, de utóbbi ezzel együtt sem zárható ki. Mivel az U19-es együttesünk is Budapesten készül, így sajnos náluk is jelentkeztek hasonló tünetek, így a keret feltöltése onnan sem megoldható” - adott tájékoztatást a csapatnál fellépő problémákról dr. Dreissiger Imre, az MTK Budapest orvosa.

Mit mond az MLSZ?

Az MLSZ honlapjának pénteki beszámolója szerint mivel a szombathelyiek írásban jelezték, hogy nem támogatják a kérelmet, ezért a versenyigazgatóság nem adott helyt a budapesti klub kérésének.

Az MLSZ további indoklása szerint a versenybizottság figyelembe vette azt is, hogy a múltban a klubok - szurkolói igényekre is hivatkozva - többször határozottan kérték az MLSZ-től a versenynapok és időpontok betartatását, hogy kiszámíthatók legyenek a találkozók kezdési időpontjai, és azok később ne is változzanak. "A jelen helyzetben ez a szempont különösen hangsúlyos. A bajnokság ezen időszaka minden csapat számára rendkívül fontos időszak: az utolsó harmadban dől el a bajnoki cím, a nemzetközi kupaindulás és a kiesés kérdése. Ezért egy-egy mérkőzés előre kitűzött időpontjának esetleges megváltozása lényegesen összetettebb hatást gyakorolhat a többi csapatra és a bajnokság egészére" - olvasható a kommünikében. A szervezet közleménye hozzátette, döntő érv volt az is, hogy a telített versenynaptárban nincs lehetőség arra, hogy egyéb mérkőzésekre gyakorolt hatás nélkül pótolni lehessen az elmaradó találkozót.

A Haladás sereghajtó az NB I-ben, hátránya jelenleg hat pont a már bennmaradást érő 10. helyen álló Kisvárdával szemben. Az MTK a hetedik helyen áll.

 
 
 • 8rheingold19262019április13.09:08ÚjVálasz

  Na ha ezek után egy hasmenéses társaságtól is kikap a Haladás...?! Eh!

   
 • 7Szup2019április12.14:30ÚjVálasz
  Idézet: qwerty
  Mindent meg kell tenni, hogy bennmaradjon a Hálaadás. Mit szólnának a zemberek, ha a közel 16 milliárdos stadion, melynek a fenntartása további félmilliárdba kerül évente az adófizetőknek, egy NB.
  ...

  Vagy megyei, ha nen fizeti ki a licensz dijat.

   
 • 6qwerty2019április12.14:06ÚjVálasz

  Mindent meg kell tenni, hogy bennmaradjon a Hálaadás. Mit szólnának a zemberek, ha a közel 16 milliárdos stadion, melynek a fenntartása további félmilliárdba kerül évente az adófizetőknek, egy NB.II-es csapat otthona lenne?

   
 • 5Tila2019április12.13:19ÚjVálasz

  Aggódva remélem Torghellének, Bognárnak és Kantának sincs szorulása!

   
 • 4Szup2019április12.13:08ÚjVálasz

  Legalább sportszerűek lennének! Szégyen!

   
 • 3csarli2019április12.12:25ÚjVálasz

  "a betegség továbbterjedése sem kizárható"
  Az tuti, csak hozzák ide a vírust, jövő héten itt is fosik majd mindenki.
  Ekkora böszmeséget!

   
 • 2lalika2019április12.11:50ÚjVálasz

  Jöjjön aminek jönni kell!!!
  Nincs protekció!

   
 • 1tzytz2019április12.11:50ÚjVálasz

  Most aztán senki ne szóljon, hogy a zöld (basszus, hali-szín!) asztalnál nem támogatják a csapatot! Amúgy mi az a gyomor bélhurut? A gyomor és a bélrendszer különböző szervek. Ez így olyan, mint a kéz lábtörés.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!