Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Debreceni VSC 

A helyzeteinket gólra kell váltani

Pont(ok)ért utazik Borsodba a Haladás. Az ellenfél a Diósgyőr, a helyszín pedig Mezőkövesd.
 
 
 
 
 

A helyzeteinket gólra kell váltani

Pont(ok)ért utazik Borsodba a Haladás. Az ellenfél a Diósgyőr, a helyszín pedig Mezőkövesd.

A 2017/2018-as esztendő Hali–Diósgyőr meccseinek érdekessége, hogy a háromból egyet sem rendeztek meg Szombathelyen, és egyet sem fognak megtartani Diósgyőrben. A stadionépítési hullámra felülő két város éppen egymás meccseiről maradt le. A Hali kétszer fogadta Sopronban a piros-fehéreket, de sok köszönet nem volt ezekben a találkozókban. Mindkét alkalommal 0–0-s félidőt követően három-három gólt rúgtak a miskolciak, így magabiztosan gyűjtöttek immáron két mérkőzés alatt hat pontot ellenünk.

Valamit ebből kellene visszavenni... Mivel a DVTK otthonának átadója csak májusban lesz, ezért a Hali ellen meccset Mezőkövesden tartja a vasgyári egylet. Idén sok jó emlékünk innen sincsen, hiszen néhány hete 2–1-es vereséggel térhettünk haza a Matyóságból.

Michal Hipp, a vasiak felvidéki vezetőedzője a hivatalos honlapnak elmondta: „Edzéseken rengeteget gyakoroljuk a kapu előtti játékot, remélem a befektetett munka a bajnokikon is gyümölcsözik. Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk az egyik legjobb fizikai állapotban lévő csapat ellen. Úgy érzem játékunkra eddig nem lehetett különösebb panasz, nagyon remélem, hogy a jó teljesítmény eredményességgel is párosul. Myke Ramos és Tóth Máté combizomsérülés miatt hiányzik, Halmosi Péter viszont letöltötte eltiltását, ismét számíthatok rá.”

A Diósgyőr a héten meglepő arányú vereséget szenvedett a Magyar Kupában, így a legjobb nyolc jelentette számukra a végállomást. Azaz, most már gőzerővel a bajnokságra koncentrálhatnak Bódog Tamás fiai. Az ifjú tréner a tegnap délutáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy „a Haladás valódi erősségét nem tükrözi a tabellán elfoglalt helyezése. Látszik rajtuk az edzőváltás utáni szemléletbeli változás. A szombathelyieknek veszélyes, sokat futó, agresszív és masszív csapatuk van, a játékosaik fizikailag jó állapotban vannak. Nem véletlen az a jó szereplés, amit az utóbbi időben mutatnak. Ennek ellenére kétszer már legyőztük őket a bajnokságban, szeretnénk harmadszor is megszerezni ellenük a három pontot.”

A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik, a meccset Karakó Ferenc vezeti majd. A vasiak már a ma délelőtti edzés után elutaztak, az éjszakát a Zsóry Hotelben töltik.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!