Egy éve hunyt el Szarka Zoltán, a Haladás legendás kapusa

A szomorú alkalom apropóján szentelték fel az olimpiai bajnok sírját.
 
 
 
 
 

Egy éve hunyt el Szarka Zoltán, a Haladás legendás kapusa

A szomorú alkalom apropóján szentelték fel az olimpiai bajnok sírját.

Rengetegen gyűltek össze ma délelőtt Szarka Zoltán sírjának felszentelésén. A Haladás kapusa 73 évesen, betegségben hunyt el. Halálának egy éves évfordulóján Molnár Szabolcs atya szentelte meg az új síremlékét, Puskás Tivadar pedig emlékezőbeszédet mondott a legendás játékos tiszteletére.

In Memorian Szarka Zoltán

1942. augusztus 12-én, Csornán született. Szombathelyen először a Dózsában játszott, innen került a vasutasklubhoz. Még nem töltötte be huszadik életévet, ám már bemutatkozhatott a Haladásban. 1962. március 18-án a Rohonci úton az NB II 18. fordulójában a vasiak a Szállítókat fogadták. Ekkor kezdődött először Szarka Zoltán nevével a zöld-fehérek kezdője. 5000 néző szeme láttára védett hibátlanul, míg a csapat 1–0-ra nyert.

A teljes nekrológunkat ide kattintva olvashatják.

 
 
 • 2belabo2017április22.00:26ÚjVálasz

  Zoli fiatalkorom nagy példaképe volt. Én elhagytam a várost, ő itt maradt. Persze nekem nem ígéretek a maradásért csillagászati összegeket, hiszen nem sok hasznomat vették volna. Zoli igazi szombathelyi (na jó, kámoni) volt. Élnek volt játékostársai, sporthoz ma is kapcsolódó helyi rokonai. Annyit megérdemelt volna, hogy egy igazi szombathelyi avassa fel a síremlékét.
  Persze a politikusok nem sokat gondolkodnak, nekik nem számít, hogy egy (vagy inkább a városban egyetlen) olimpiai bajnokról van szó, nekik ez színház. Ők azt mondják, avatunk, tehát - legalábbis Zolihoz képest percekig - vagyunk.
  Zoli emléke sok-sok ezer szombathelyi, Vas-megyei, és magyar ember szívében még nagyon-nagyon sokáig élni fog. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy Zoli nem csak mint olimpiai bajnok kapus, hanem a maga szerénységével mint ember is a város példamutató, nagyon szerethető polgára volt.

   
 • 1realista2017április18.19:57ÚjVálasz

  Miért éppen Puskás???

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!