Szombathelyi Haladás - Spartak Trnava 

Gólgazdag testvérvárosi csata

Szombaton játszott Szombathelyen a Nagyszombat.
 
 
 
 
 

Gólgazdag testvérvárosi csata

Szombaton játszott Szombathelyen a Nagyszombat.

Történelmi háttér

Tuti, hogy a felvidéki Nagyszombat is arról kaphatta a nevét, hogy szombaton piacnapot tartottak helyben, hiszen gyenge 800 évvel ezelőtt Zumbotel néven említették először írásban a város nevét. A jelenleg 66.000 fős város csapata ellen nem játszott még hivatalos mérkőzsét a Haladás: a visszacsatolás időszakában, azaz a 40-es évek elején a vasiak a bajnoki küzdelmek során csak az Érsekújvárral kerültek egy bajnokságba a felvidéki együttesek közül.

Komoly értékmérő

A Spartak Trnava a harmadik helyen végzett a szlovák első osztály 2013/2014-es kiírásában, így az Európa Ligában indulhatnak a piros-feketék: jövő héten már Máltán vendégeskednek, hiszen csütörtökön a Hibernians FC vendégeként lépnek pályára, azaz a mai meccs a főpróba volt a számukra.

Hiányzók

Annak ellenére, hogy jók voltak a benyomások a balbekknek kiszemelt Szilágyi Lorándról, az erdélyi fiú már hazament: volt csapata ajánlatát fogadta el. Guzmics Richárd civilben jelent meg, nem volt itt az U19-es Eb-re készülő Németh Márió és Medgyes Zoltán sem. Novák Csanád kisebb sérülés miatt nem volt ma keretben. Artner Tamás a fiatalokkal kezdetett a matinémeccsen.

Zamostny kezdett

A szombathelyiek Gyűrű - Angyal (Füredi, 29.), Zsirai, Jagodics, Farkas - Jancsó, Szakály - Gyurján, Rácz, Tihanyi - Zamostny tizeneggyel kezdtek, azaz kezdett a tavalyt Ajkán töltő Jagodics Márk, és a Gyirmóton erősödő Farkas Márk is. A 18. percben a Hali szerezte meg a vezetést: Rácz Barnabás remek ütempasszát Tihanyi Olivér engedte maga elé és az kivetődő kapus felett-mellett a hosszú sarokba pörgetett. Látványos volt a találat, 1-0 ide. Szűk két perc múlva majdnem válaszoltak a tótok, de Vlasko lökete a kapufán csattant. A 25. percben Gyurján húzott befelé jobbról majd 22 méterről nagy lövést eresztett meg. Ezt csak kiütni tudta Knezevic, a kipattanót pedig Zamostny belsőzte a hálóba.

Nálunk nem sikerült a csere, náluk igen

Szűk félóra után Füredi érkezett Angyal helyére, a vendégeknél pedig csatárt cserélt Juran Jarabek. Az ő húzásuk jött be: egy előrevágott labdánál Füredi elcsúszott, a fél perce beálló Mikovics pedig egy csel után 16 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 2-1.

Pozitívan és negatívan

Az első játékrész utolsó percében Gyurján volt a főszereplő: Rácz passza után belépett a 16-oson belülre, ahol összekoccintották a bokáját, Bognár Tamás pedig a büntetőpontra mutatott. A sértett végezte el a 11-est, ám a kapu jobb oldalába tartó lövését kiütötte a vendégkapus.

Sorcsere

Szünet után a Gyűrű (Gyurján M., 60.) - Schimmer, Dvorschák, Fehér, Devecseri - Simon Á., Szakály, Iszlai - Városi, Radó, Halmosi tizeneggyel folytatta a Hali. A lüktető játék folytatódott: két perc sem telt el és Halmosi löketét védte a vendégkapus, majd egy eladott labda után Mikovics lépett ki ziccerben, de az oldalhálóba emelt. Ezek után sajnos kissé leült a játék.

Egyenlítés, fordítás

A 68. percben egy számunkra szerencsétlenül lecsorgó labdát Spalek 15 méterről, jobbról nagy erővel Gyurján kapujának jobb oldalába lőtt, 2-2-re alakítva az eredményt. A 85. percben megfordította a meccset a vendéggárda: Sanchez 22 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot.

A fiatalok az első félidőben meglepték a vendéggárdát, ám fordulás után pontatlanok voltunk az előrejátékban, így az első edzőmeccset vereséggel zártuk.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!