Elvesztette első mérkőzését a Haladás, Horváth Ferenccel a lelátón

A sereghajtó Haladás ugyan vezetett, de végül 2-1-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.
 
 
 
 
 

Elvesztette első mérkőzését a Haladás, Horváth Ferenccel a lelátón

A sereghajtó Haladás ugyan vezetett, de végül 2-1-re kikapott a vendég Pakstól a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati játéknapján.

Egyik csapat sorozata sem szakadt meg ezzel: a Paks immár hat meccs óta veretlen, míg a Haladás öt mérkőzés óta nyeretlen.

A szombathelyi együttesnél rendhagyó módon mutatkozott be a héten kinevezett új tréner, Horváth Ferenc, aki csak a lelátóról figyelhette új gárdáját, mivel az elmúlt szezon végén - még a Balmazújváros vezetőedzőjeként -, a Ferencváros elleni szezonzárón kiállította a játékvezető, s eltiltását töltötte.

Az első félidőben közepes volt az iram, s többnyire a két tizenhatos között folyt a játék, helyzeteket szinte alig láthatott a közönség. A játékrész legnagyobb lehetősége Remili Mohamed előtt adódott közvetlenül a szünet előtt, de Király Gábor védeni tudta közeli lövését.

A fordulást követően egy védelmi hibát kihasználva vezetéshez jutott a Haladás, s ezzel kissé felpörgött a mérkőzés. A Paks jobban erőltette a támadásokat, ezáltal fellazult a védelme, s a hazaiak is több lehetőséghez jutottak támadásban.

Király is hibázott azonban egy nagyot, s a néhány perccel korábban beállt Simon András ki is használta ezt, kiegyenlítve az állást. Erről megnézhetik az M4 videóját.

A második gól után visszaesett az iram, de a hajrában a vendégek tettek többet a győzelemért, s ez végül kifizetődött.

OTP Bank Liga, 9. forduló:  Szombathelyi Haladás-Paksi FC 1-2 (0-0)

Szombathely, 2846 néző, v: Solymosi
gólszerzők: Priskin (51.), illetve Simon A. (62.), Kecskés (89.)
sárga lap: Priskin (92.), illetve Remili (53.), Papp (69.)

Haladás:
Király - Tamás L., Kolcák, Németh Mi. (Schimmer, 48.), Habovda - Mészáros, Jagodics, Rácz, Halmosi (Németh Má., 80.) - Priskin, Bamgboye (Gaál, 64.)

Paks:
Nagy G. - Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló - Haraszti (Simon A., 59.), Kecskés, Papp, Bertus, Remili (Bartha, 71.) - Hahn (Kővári, 85.)

 
 
 • 15lalika2018október02.11:31ÚjVálasz
  Idézet: fe-fe
  Most kellene visszalépni a bajnokságból. A sztárokat meg jó pénzért eladni, az ebből származó bevételt meg nemesebb célokra fordítani.

  Egyáltalán nem kell ide ilyen alibi foci.
  ...

  Éppen megnéztem az alsóbb osztály tudósitásait,4-től 6-8 tizenöt gólig merccsenként...
  Mi legalágg a csepel gólvágó hátvédjeiot igazoltuk volna ...

   
 • 14fe-fe2018október01.09:07ÚjVálasz

  Most kellene visszalépni a bajnokságból. A sztárokat meg jó pénzért eladni, az ebből származó bevételt meg nemesebb célokra fordítani.

  Egyáltalán nem kell ide ilyen alibi foci.

  Aztán ha ezek után valaki foci meccsre vágyik, menjen el alacsonyabb osztályú megyei meccsekre.A különbség az, hogy ott még szeretnek talán focizni a játékosok, tudni ők sem tudnak...

   
 • 13Corporate852018október01.06:54ÚjVálasz

  Én csak egy kérdést tennék fel a még kilátogató szurkolóknak? Önök mazochisták, képesek fizetni ezért a szarért? Itt büdös életben nem lesz semmi változás amíg lesz olyan ember aki kimegy ennek huszadrangú csapatnak meccseire. A stadion közelébe sem kellene menni az embereknek mérkőzés idejére aztán akkor majd a vezetés észbe kapna, hogy valamit jól elcsesztek, nemhogy több ezer forintot fizetni a jegyekért. Bravó

   
 • 12salamana2018szeptember30.18:23ÚjVálasz

  Mikor volt, hogy a teljesitmeny szamitott? Artner probalta, kifurtak.

   
 • 11optimusz2018szeptember30.15:17ÚjVálasz

  Itt az ideje ,hogy jól megfizetett szurkolókkal töltjük meg a stadiont ,akkor majd egyszer tele lesz,van az a pénz amiért ki mennének szurkolni is!

   
 • 10sala2018szeptember30.14:22ÚjVálasz

  Előző hozzászólásomnál nb-es színvonal alatt nb2-es értendő

   
 • 9sala2018szeptember30.14:19ÚjVálasz

  Kisvárda: összesen négy kaput eltaláló lövés, négy gól, Paks 3 lövés 2 gól. Egyikből azért nem lett gól, mivel a lövés mellbe találta a kapusunkat. Ez a játék kapus nélkül nem eredményes...Azonnal várjuk vissza Rózsát !
  Előzőektől függetlenül a csapat egy része nb-es színvonal. Ide tartozik az utánpótlás mindig kezdő "sztár"-ja is.
  A tényekhez tartozik az is, hogy ugyan érthető a közönség dühe, de azért a szurkolói közép reagálása túlmegy egy elfogadható határon. Ugyanís a játékosok ennyit tudnak, Tóth M. Vörös Cs. alkalmazottak, tehát nagyon fontos ügyekben nincsenek döntési helyzetben. A bajok mélyebben gyökereznek !

   
 • 8realista2018szeptember30.14:07ÚjVálasz

  Alig 2000 néző egy 15 és félmilliárdos stadionban és félő,hogy lesz kevesebb is???
  És még fizetik ezt a vezetőséget. többhónapos eredménytelenség után Koceka ur?
  Ha ki tudta rugni a közel ennyire nem táémogatott Artner Tamást-ugy tünik megalapozatlanul,mert lett jobb jobb,-akkor miért nem teszi a dolgát,mint sportért felelős alplégármester????
  A vezetőség"minőségét "igazolandó érdekes,hogy Kuttor Attilla itt nem ,bezzeg az uj helyén,-"nevetlenekkel " spékelve- , tud produkálni...

   
 • 7Tila2018szeptember30.12:59ÚjVálasz

  Még hogy ne akarnánk NBII-őt? Komolyan mondom a játékos állomány nagyobbik részének az is magas.
  ...És megint egy volt szombathelyi végzett ki bennünk, mert mindenki szombathelyi...

   
 • 6lalika2018szeptember30.10:06ÚjVálasz

  Ha szerényen számolom is,akkor a nagy"Királon" minimum 12 pont uszott el a lassusága,nagyképüsége és alibi ,"árnyékravetődései" miatt.
  Tudomásul kell venni,hogy más,sok-sok névtelenebb játékossal fellépő csapattal szemben sincs esélye ennek a gárdának.
  Vége,a kiesés elkerülhetetlen.Egy ilyen alakulat minősiti az agyonfizetett,benzinpénzzel is dotált vezetőséget.
  A hátralévő pár hónapban már nem szükségesek,legyen amatőr alapon a csapat amatőr vezetőkkel és a vasi szinekért meghalni kész játékosokkal.

   
 • 5chris2018szeptember30.09:54ÚjVálasz

  hetek, hónapok óta mondom, hogy macinacit addig nem lehet kizavarni a kapuból, amíg ki nem ejti "szeretett csapatát". sejtettem, hogy hangzatosan nyilatkozgató ferike is vele fogja kezdetni a csapatot, hiszen anno a válogatottban is együtt játszottak. Amúgy is az egész vezérkart el kellene zavarni azért, mert HippHopp mestert elküldték (aki azért jóval minőségibb volt, mint a hazai posvány futbalkurvái) és idehozták ezt a mindenhol megbukó, a hazai edzőkeringő legjobb példáját bemutató, ferikét. A szlovák abba bukott meg, és az lett a veszte, hogy ő sem merte macinacit kitenni a kapuból, és emiatt a csapatnak van legalább 5-6 pont mínusza. Ha nem több. Macinaci tegnapi teljesítménye már elérte azt a szintet, hogy nem csak a szurkolók, és a fórumok hozzászólói találták meg, hanem már az index.hu is a visszavonulását "követeli". És tegyük hozzá: nem csak az első gól volt az övé, de a második is védhetőnek tűnt (kapus voltam én is korábban, tehát nem egy laikus fotelszurkoló vagyok), noha későn lehetett a labdát észrevenni, de macinaci is csak alibiből "repült" utána. Egy minőségi kapus némi bravúrral kiszedte volna. És lássuk be: egy jó kapusnak az a legfontosabb ismérve, hogy képes bravúrokat csinálni. Nos macinaci már nem jó kapus. Nem tegnap óta, hanem sok-sok éve. A kiváló Gyurján meg a padot koptatja...

   
 • 4Starobrno2018szeptember30.09:52ÚjVálasz

  Gyerünk, még stadiont nekik minden utcába!

   
 • 3qwerty2018szeptember30.09:25ÚjVálasz

  "Ha a kupleráj nem megy, nem a bútorokat kell kicserélni, hanem a kurvákat!" (Hofi) Magyarul, lehet itt új stadion, hozhatnak bármilyen edzőt, ezekből a qrvákból nem lesz luxusprosti! Csak vénqrva...

   
 • 2Reis2018szeptember30.07:34ÚjVálasz

  Amíg egyet rúgni és kettőt kapunk,addig a helyünkön vagyunk a tabellán!

   
 • 1Pistike392018szeptember30.07:11ÚjVálasz

  Macinacinak a csúcson kellett vólna abba hagyni, nem a gödör alján.
  A többi falábúnak meg el se kellett vólna kezdeni.
  Mindegy ezeknek ki az edző, sose fognak tudni focizni.
  A pénzt azt szeretik, de tenni érte az smafu

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!