Guzmics Richárd 

Brutális büntetés Guzmicsnak

Tíz mérkőzésre tiltották el a Hali-nevelést.
 
 
 
 
 

Brutális büntetés Guzmicsnak

Tíz mérkőzésre tiltották el a Hali-nevelést.

A tavaly másodosztályba zuhant Jenpien tagjaként Guzmics Richárd Kínában maradt, és kijelentette, hogy szeretne csapatával visszakerülni a kínai szuperligába. A középhátvéd remekül helyt is áll, hiszen az első öt forduló alatt mindössze egy gólt kapott a Jenpien.

A hatodik fordulóban a Csöcsiang Jiteng vendége volt a Guzmiccsal felálló Jenpien. A hazaik szereztek vezetést a meccs elején. A második félidő ötödik percében egy párharc során ütközött ellenfelével, és amikor át szándékozta ugrani, akkor a bukfencező játékosra lépett. A játékvezető némi gondolkodás után a piros lapot mutatta fel a szombathelyi kedvencnek.

A magyar védő hiába állította később, hogy mozdulatában semmi szándékosság nem volt, 10 mérkőzésre szóló eltiltással, valamint 70 ezer jüanos (2.8 millió forint) pénzbüntetéssel sújtották.

A meccset egyébként 1–1-re mentették a társak Ricsi nélkül is. Ha érvényben marad a brutális büntetés, akkor Guzmics jöhet haza a válogatottba, ugyanis legközelebb augusztus 4-én, a 17. fordulóban szánhatnak neki szerepet a Jenpiennél...

 
 
 • 2senior2018április20.12:26ÚjVálasz
  Idézet: amadeus
  Hát igen, azért ok nélkül nem tiltanak el senkit tíz meccsre, még talán Kínában sem...Egyébként mit is keres Guzmics Kínában?Ez lenne a szakmai fejlődés útja?
  ...

  Van fent róla videó, Ricsinek igaza van. Soha nem volt durva játékos. Ja, hogy mit keres Kínában? Egy halom pénzt. 31éves játékos már szaakmailag nem fejlődik.

   
 • 1amadeus2018április20.11:45ÚjVálasz

  Hát igen, azért ok nélkül nem tiltanak el senkit tíz meccsre, még talán Kínában sem...Egyébként mit is keres Guzmics Kínában?Ez lenne a szakmai fejlődés útja?

  Régen a legjobbak nem mehettek profinak, ma viszont a maiak mennek a szélrózsa minden irányába külföldre, oda, ahol szükség van rájuk.Körülbelül ennyit is érnek, mint játékosok. Gondoljunk csak Dzsudzsákra.Egy egyeneset nem tud a labdába rúgni, aztán mekkora sztár lett hazánkban. Vicc kategória.De nem csak Dzsudzsák, hanem a többi is, sajnos a Ricsi is...Bár aztán ő sem volt itthon olyan nagy sztár. Vörös Csabinak például a nyomába sem jöhetett volna.

  Ennyit a mai magyar fociról...Halottról vagy jót, vagy semmit!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!