Haladás - Gyirmót 

Első edzőmeccsét játszotta idén a Hali

Gyirmóton ikszeltek a zöldek.
 
 
 
 
 

Első edzőmeccsét játszotta idén a Hali

Gyirmóton ikszeltek a zöldek.

Sokakat nem hozott lázba az NB II listavezetőjének és az NB I sereghajtójának felkészülési mérkőzése, és akkor 30 főnyi "magányunkat" egészen finoman fogalmaztuk meg (bár a székház melegében minden bizonnyal többen is figyelték a találkozót). A Haliban próbázó nem volt, így a Rózsa – Habovda, Kolcák, Tamás, Bosnjak – Mészáros K., Jagodics, Daushvili, Gaál – Funsho, Priskin tizenegy futott ki a kiválóan felkészített Alcufer Stadion gyepére. A Gyirmót mindeközben a Rusák – Széles, Lipták, Lázár, Présinger – Sandal, Kószás – Herjeczki, Strestik, Szegi - Szarka csapattal kezdett. A mérkőzésen a Horváth P. - Király Zs., Ország hármas működött közre.

Király és Halmosi pihenőt kapott, Gyurján és Jancsó kisebb sérülés miatt nem utazott Gyirmótra. A keretből még Benes hiányzott, ám szurkolói körökből úgy értesültünk, hogy talán már nem is fogjuk látni... Az U19-es csapatból a belső védő Nyári Patrik, míg az U17-esből a külföldi nagycsapatok által kiszemelet kapus, Hegyi Krisztián utazott Gyirmótra.

Aktívan kezdett mindkét csapat, nálunk Funshoé volt az első kapu felé tartó lövés. A 14. percben Tamás csúszott el utolsó emberként, Strestik vitte kapura a labdát, önzetlenül Szarkához játszott, akit ziccerben a visszaérő Tamás "egy kicsit" megbillentett, de a játékvezető sípja néma maradt. A 30. percben remek kiugratást kapott Funsho, aki körülnézett, de csak Gaál és Priskin volt mellette. Hárman vittük tehát a kapusra a labdát, de Funsho nem passzolt, így Rusák a gyenge lövését szögletre ütötte. A 40. percben Sandal cselezte be magát egészen az ötös sarkáig, lövését Rózsa rúgta szögletre. A hajrában megint Funsho előtt adódott egy lehetőség, igaz, ezt ő dolgozta ki saját magának: egy lehetetlen labdát ért el, de csak belepöckölni tudott, ami keresztben elgurult a kapu előtt.

A szünetben a mezőnyjátékosokat lecserélte Horváth Ferenc. Rózsa maradt, előtte pedig Schimmer, Grumics, Nyári, Németh Mi. - Rácz, Németh Má., Holdampf, Kovács L., Ofosu - Rabusic szerepelt. A 64. percben egy szép Rabusic-Rácz kombináció után utóbbi balra dobta ki a labdát Ofosunak. Ő áttette a játékszert a jobbjára, középreívelésére Holdampf érkezett, de 5 méterről fölé fejelt. Az utolsó szűk negyedórára Rózsa helyett Hegyi érkezett. A 86. percben az ex-szombathelyi Nagy Patrik lőtt fölé 18 méterről, egy perccel a vége előtt pedig Rácz bombázott ugyancsak fölé.

Ez volt az első edzőmeccs, igencsak kezdetleges játékkal.

 
 
  • 2Tila2019január13.12:23ÚjVálasz

    Hát Ő biztos nem szombathelyi.
    https://www.vaol.hu/egyperces/ez-a-kisfiu-a-vilag-legcukibb-focidrukkere-2759653/

     
  • Szedjétek már össze magatokat srácok! Bent kell maradnotok. Hajrá Szombathely, hajrá Haladás! Üdv nektek Debrecenből.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!