Jancsó András 

A Hali-tábor hangját nem lehetett nem hallani

Másfél év után játszott a középpályán a Hali-nevelés Jancsó András.
 
 
 
 
 

A Hali-tábor hangját nem lehetett nem hallani

Másfél év után játszott a középpályán a Hali-nevelés Jancsó András.

Mindkétszer győztes csapat tagjaként

Az NB I-ben eddig kétszer csapott össze a Gyirmót FC-Győr és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. Anno, a második vonalban sok éles mérkőzést vívott egymással a két gárda, de Gyirmóton egyszer sem sikerült nyernie a Haladásnak. Most azonban igen.

És van egy Haladás-játékos, aki mindkét NB I-es meccsen győztes csapat tagja volt: Jancsó András. A fiatal futballista tavaly augusztus végén került kölcsönben Gyirmótra, és vele megszilárdult az újonc védelme. Jó szériát futott ekkor a kék-sárga csapat, de az ősz végére kifulladtak.

Középpálya vagy védelem?

Az Illés Akadémián a legidősebb korosztályig mindig belső középpályás-poszton szerepelt Jancsó. Így került az utánpótlás-válogatottba is. A 2015/2016-os szezont Sopronban tölthette, ahol Supka Attila a belső védő posztját osztotta rá. Sopronban és Gyirmóton is középső bekként szomorította a centerek sorsát. Most azonban Mészöly Géza változtatott: három belső védőt szerepeltetett a Gyirmót ellen. Stef Wils mellé Iszlai Bencét és Jagodics Márkot rendelte, míg Jancsó Kovács Lóránt mellett kapott szerepet. Jó döntés volt, három pontot ért.

A heti felkészülés zökkenőmentes volt

A Haladás 70-ese úgy látja, jól sikerült a Gyirmót elleni felkészülés: "Kedden bowlingozni voltunk: remek szórakozás volt, és ez a csapatépítő program kiválónak bizonyult. Szerdától már abban a felállásban gyakoroltunk, amit Gyirmóton is láthatott a közönség, én pedig külön örültem annak, hogy másfél év után ezen poszton szerepelhettem. Elég hosszú idő ez a pályafutásom alatt, így az elején még egy kis fura is volt, de aztán a korai gól még inkább felszabadított bennünket. Nagyon jó volt a büki kirándulás is: a jó felkészülésnél ugyanis rendkívül fontos, hogy tökéletes minőségű pályán tudtunk gyakorolni."

Brusztolós meccs

"Meg kellett harcolni minden egyes labdáért – folytatta az áprilisban 21. életévét betöltő játékos – így brusztolóssá vált a meccs. Minden egyes momentumban érezni lehetett, hogy a Gyirmót az életéért küzd, és 2–0 után sem adták olcsón a bőrüket. Persze, fordulhattunk volt akár háromgólos előnnyel is, de sajnos kimaradt az a lehetőség, így volt egy kis izgulnivaló a végén... Ne feledjük azonban, hogy a lényeg a győzelem és a három pont!"

Kisebb sérülés, fantasztikus Hali-tábor

"Én az a típusú játékos vagyok, aki nagyon koncentrál a pályán, és igyekszem kizárni a külső tényezőket. De a Hali-tábor hangját nem lehetett nem hallani... Nagyon jó volt a szurkolás és biztos, hogy sokat segített a csapatnak! Remélem, hogy az új stadionnak még ennél is jobb lesz az akusztikája! A kisebb sérülésem már a múlté: a térdem feletti combizmom ugrott össze, így a kispadról még inkább élvezhettem a szombathelyi szurkolók drukkolását."

 
 
  • 2realista2017március07.16:26ÚjVálasz

    Szimpatikus saját nevelés.A mi fiunk!Hajrá,csak egypicit több tüzzel!

     
  • 1salfai2017március05.14:05ÚjVálasz

    Kívánom Neked, hogy legyél nagyon jó focista sokáig a Haladásban!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!