Szombathelyi Swietelsky-Haladás - Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 

Orrcsonttörés, agyrázkódás a szombati meccsen történtek eredménye

Gyurján Márton kórházban van, de az ütközésre nem emlékszik. Néhány nap múlva mehet haza.
 
 
 
 
 

Orrcsonttörés, agyrázkódás a szombati meccsen történtek eredménye

Gyurján Márton kórházban van, de az ütközésre nem emlékszik. Néhány nap múlva mehet haza.

Idén először volt kezdő, de másodszor léphetett a játéktérre a Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusa Gyurján Márton. A tegnapi volt a hatodik az NB I-es karierjében. Király Gábor dereka húzódott meg pénteken, így őt jelölte a kezdőbe Michal Hipp.

A 4. percben már megmutatta rátermettségét, Rudolf helyzeténél ütötte a labdát szögletre. Őt is feldobhatta, hogy ennyi néző előtt, ráadásul a Hali B-közép előtt védhetett. Gólt nem kapott, aztán jött az 52. perc eseménye: egy jobb oldali beadásnál Harsányi tudta elpöckölni a labdát mellette, de a támadó a térdével éppen Gyurján fejét találta telibe. Miroszlav Grumics pattant fel leghamarabb, és azonnal mutatta, hogy nagy a baj.

Kristián Kolcák, majd a balmazújvárosi Sigér Dávid próbált segíteni, aztán érkeztek az orvosi stábok (Harsányi is megsérült, de a Balmaz stábja kettészakadt, hiszen látták, a Hali kapusával még nagyobb a baj). Dr. Prugberger Simon orvos és Jakab Ferenc masszőr hosszú percekig ápolta a kapuelőtérben a játékost, de azt rögtön látni lehetett: cserére lesz szükség.

Jakab Csaba pedig máris intenzív melegítésbe fogott Rózsa Dániellel. A Haladás kapusedzője elmondta: „Igyekszem a legrosszabb helyzetekben is a pozitívumokat keresni. Itt a Haladás szempontjából a legnagyobb előny az, hogy ilyen fantasztikus kapuscsapattal dolgozhatok együtt. Megsérült Király Gabi? Akkor a kapuba kerül Gyurján Marci. Egy szerencsétlen ütközés után őt elviszik a mentők? Jön Rózsa Dani. És akkor még – a felnőttek között egyelőre csak Magyar Kupa-mérkőzésen bemutatkozó – Lévay Gerit nem is említettem. Rendkívül megterhelő fejben elviselni azt, hogy látjuk: az egyik társunkat hordágyon viszik el – Dani mégis remekül szállt be, jól hatástalanította a vendégek próbálkozásait.”

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás kapusedzője egyébként a múlt héten, amikor Pakson nyert a csapat a 225. alkalommal ült a zöld-fehérek kispadján.

Gyurján Márton a körülményekhez képest jobban van, a hivatalos honlap megszólaltatta a Haladás orvosát, dr. Prugberger Simont is: „A vizsgálatok során kiderült, hogy orrcsonttörése, agyrázkódása van, az orrán pedig öt centis nyílt seb keletkezett. Az is bizonyossá vált, hogy szerencsére nem szenvedett maradandó károsodást.”

 
 
  • 1Tila2018április22.15:38ÚjVálasz

    A rosszullét kerülgetett. Igazi hős vagy, jobbulást Marci!!!

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!