Haladás szurkolói ankét 

Hali-ankét

A szokásos bajnokság előtti ankéton tehették fel kérdéseiket a zöld-fehér szurkolók.
 
 
 
 
 

Hali-ankét

A szokásos bajnokság előtti ankéton tehették fel kérdéseiket a zöld-fehér szurkolók.

A felkészülési időszakról

Tóth Miklós ügyvezető igazgató, Michal Hipp vezetőedző, Pinte Attila másodedző és az új játékosok közül: Emil Lyng, Vít Benes, Jurij Habodva, Tamás László és Kovalovszki Máté várták a drukkereket. (Priskin Tamás igazoltan volt távol.)

Michal Hipp is köszöntötte a drukkereket, majd elmondta, hogy a keretben ott van Bolla Gergő és Funsho Bamgboye. A vezetőedző magyarul beszélt – elmondta, hogy ennyi idő után már az öltözőben is magyarul szól a játékosokhoz, tanulja folyamatosan, de nem egyszerű nyelv ez. A bajnokságban a bennmaradás a szurkolók segítségével sikerült. Nagyon hektikus volt ez az időszak – csak az utolsó fordulóban tudtuk biztosítani az NB I-es tagságot. Június 18-án kezdte el a felkészülést a csapat: ilyenkor, ahogy az lenni szokott, vannak érkezők és vannak távozók is.

Az erősítést illetően voltak elképzeléseim: Wils, Ramos, Polgár, Kiss Tamás és Williams távozott, aztán Medgyes és Tóth Máté is kölcsönbe kerültek tőlünk. Grumics, Németh Milán, Schimmer Szabolcs és Rózsa meghosszabbította szerződését. 23 mezőnyjátékos és 3 kapus van alkotja így a Haladás keretét. Egy 10-es típusú és egy szélső középpályás igazolásán még dolgozik a vezetőség.

Napi két edzéssel készültünk és néhány napot Szlovéniában töltöttünk. 34 edzésünk és 7 mérkőzésünk volt: egy győzelem mellett, három döntetlen született, háromszor vereséget szenvedtünk. Egyedül a Paks elleni meccs lóg ki a sorból, a többi az akkori felkészültségünknek megfelelőnek alakult. Mérges voltam az utolsó felkészülési mérkőzésen a győzelem elmaradása miatt: nem szabad az utolsó percekben gólt kapnunk. Ami nehezítette az alapozást, az az, hogy nem egyszerre érkeztek a játékosok, más-más időszakban jöttek, más-más fizikai állapotban vannak. Egy kis időbe telik még, hogy megszokják a játékstílusunkat. Mészáros és Rabusic már együtt készülnek a csapattal.

Célunk a következő bajnokságban, hogy semmi esetre ne forduljon elő az, ami a tavalyi szezonban, amikor az utolsó harmadban tanyáztunk. Kérem a szurkolókat, hogy továbbra is legyenek mellettünk, töltsék meg ezt a csodálatos stadiont, tartsuk meg továbbra is a veretlenségünket a Rohonci úton.

Bemutatkoztak a játékosok

Tamás László (bal) belső védő, jó csapatba és jó közegbe került – ezúton is megköszönte a vezetőségnek, hogy a Haladáshoz kerülhetett. Jurij Habovda Balmazújvárosból került Szombathelyre: nagyon jól érzi magát, ég a bizonyítási vágytól. Szélső védőként és középpályásként vethető be, mindkét oldalon: mindent elkövet azért, hogy sikereknek örüljenek a vasi drukkerek. Vít Benes a Vasasban játszott az elmúlt időszakban.

A cseh belső védő kölcsönbe került a zöld-fehérekhez, hiszen az NB II-ben nem szerepelhetnek külföldiek. Ide szerződésében döntő szempont volt, hogy maradni szeretett volna Magyarországon. Csak egy hete jött, de nagyon boldog, hogy itt lehet, várja, hogy Haladás-mezt húzhasson – nem egyszerű helyzet, az, hogy már szombaton kezdődik a bajnokság. Kovalovszki Máté 4 évig nevelkedett az Illés Akadémián: nemrég írta alá első profi szerződését – belső középpályásként szerepelhet, várja, hogy bemutatkozhasson az NB I-ben. Emil Lyng Dániából érkezett – nagyon kellemesek az első benyomásai.

Kérdések

Lyng kapta az első kérdést, mit gondol Magyarországról: tizedik csapata a Hali, mik a céljai? Meg szeretné mutatni magát a bajnokságban, célja, hogy a kezdőcsapatban kiharcolja a helyét. Fantasztikus a stadion – reméli, hogy sok sikert érhet el a Haladással, kitűzte, hogy minél feljebb végezzenek a csapattal a tabellán.

Kiss Tamás is szóba került: miért játszott keveset? Nagyon tehetséges játékosról van szó, de nálam mindig az döntött, hogy ki miként teljesített - felelte a vezetőedző. A téli felkészülés alatt mindenki ugyanannyi percet játszott, akkor kellett megmutatni, kire lehet számítani a tavaszi menetelés során. Fontos gólokat szerzett, ám én is csak az utolsó pillanatban tudtam meg, hogy Felcsútra igazol.

Konkrétan meghatározott cél nem hangzott el, de az igen, hogy minél előbbre szeretne végezni a Haladás. Az MTK két éve 3. lett, utána kiestek. A Vasas tavaly 3. lett, most kiestek. Hét-nyolc csapat minden évben azért küzd, hogy ne essen ki – erről szól a tizenkét csapatos bajnokság. Centenáriumunkat ünnepeljük 2019-ben: a Magyar Kupa szeretnénk odafigyelni, de a prioritás mindig a bajnokság.

Kilenc hónapja, amikor idekerültem – mondta Michal Hipp, nagyon rossz volt az öltözői légkör, még saját magukat is temették a játékosok. De kemény munkával, alázattal és csapatmunkával elértük a bennmaradást. Minden mérkőzést meg szeretnénk nyerni, így a Magyar Kupa-találkozókat is.

Elhangzott: csütörtökön mutatja be az új mezt a Haladás, a mezszállító a 2rule lesz. Tárgyalásokat folytat mezszponzorról (esetleg névszponzorról) a Haladás, a Swietelsky-szerződés lejárt.

Hamiskás válasz

Hogy áll fel a kezdőcsapat szombaton? - jött a következő kérdés, erre Hipp azt mondta, hogy a franciák és a horvátok sem árulták el a döntő előtt. A Honvéd tegnap egyértelműen ellenfele fölé nőtt, megérdemelten jutottak tovább. Nem vár ránk könnyű meccs - tavaly egy pontot sem szereztünk a Kispest ellen, de minden sorozat megszakad egyszer.

Két foltot láttak a pályán a szurkolók

Rendben van már a pálya talaja, már a Haladás kezeli. Nagyon jó állapotban van jelenleg, ezek a foltok eltűntek. A pályafűtés működik, télen is megfelelő állapotban lesz - nagyon korán, most is február elején kezdődik a "tavaszi" szezon.

Tóth Miklós zárásként kiemelte Vond videóját: amikor külföldi játékos szerződtetése jön szóba, ezt a videót küldi el, így láthatják, milyen stadionba, milyen közegbe, milyen szurkolói támogatás mellé érkezhetnek Szombathelyre.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!