Retro Hali 

Retro: fehér-pirosban a Fradi ellen

Ezt a mezt küldte az Adidas.
 
 
 
 
 

Retro: fehér-pirosban a Fradi ellen

Ezt a mezt küldte az Adidas.

„Már az NK Osijek elleni, és az azt közvetlenül követő Ferencváros elleni mérkőzésre is új szettet szállított az Adidas a Haladásnak. A hófehér sportszár és hófehér nadrág mellé olyan mez érkezett, aminek a kezei pirosak, és a mezen lévő Haladás felirat is piros betűkkel van rajta” - monta Hegedüs Péter, a Szombathelyi Haladás legendás kapusa.

Ezek a mondatok természetesen nem a mostani időszakra vonatkoznak, hanem 1981-re. Az NB II Nyugati-csoportját megnyerő Haladás indulhatott a Közép-Európai Kupában, azonban előtte ehhez egy osztályozó-mérkőzést kellett vívni a Szeged ellen. Ez sikerült, hiszen 3–0-ra nyertek a zöld-fehérek.

Aztán eljött 1981 október közepe, a Haladás pedig átvette az új mezt, amit a mezszállító Adidas küldött. Remek anyag, jó szabás, csak az a fránya színösszeállítás nem jött össze... ne feledjük, 1981-et írtunk, akkoriban nem volt olyan egyszerű ez, mint manapság. Nemhogy internet meg mobiltelefon, még vezetékes telefon sem volt mindenütt, így a klub részéről a reklamáció elmaradt, a szerelést pedig használták Nagy Józsefék. Az NK Osijek elleni találkozón 4–2-re sikerült nyerni, aztán jött a Ferencváros elleni bajnoki, ahol a budapestiek tudtak 2–1-re diadalmaskodni.

Információink szerint egyébként egy új típusú mezben lépnek pályára a szombathelyiek a hétvégi találkozón. Aki még szeretne jegyet, siessen, mert már több mint 5000 jegy gazdára talált. A meccs egyébként éppen november 25-én, a magyar labdarúgás napján lesz. Éppen Hegedüs Péter születésnapján! Talán Ő is legjobban a három pontnak örülne...

(A sztoriért és a fényképekért is köszönet Hegedüs Péternek!)

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!