A sereghajtó Haladás legyőzte a Ferencvárost

Lanzafame büntetőt hibázott, másodszor kapott ki a Fradi.
 
 
 
 
 

A sereghajtó Haladás legyőzte a Ferencvárost

Lanzafame büntetőt hibázott, másodszor kapott ki a Fradi.

Közel telt ház és fantasztikus hangulat fogadta Szombathelyen a listavezető Ferencvárost a 14. forduló zárómeccsén. A két tábor már a kezdés előtt rendesen kóstolgatta egymást és a folytatásban sem maradtak el a szidalmazások. A találkozó elején a Fradi játszott fölényben, az ötödik percben mégis a hazai szurkolók hördülhettek fel: Priskin egy szerzett labdával végig vágtázott a jobb oldalon, betört a tizenhatoson belülre, ám lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek.

A 10. percben Leandro szabadrúgását fogta Rózsa. Eseménytelen percek után ezúttal Heister lövésénél kellett résen lennie a szombathelyi kapusnak. A 26. percben a Haladás veszélyeztetett: Ofusu iramodott meg a balszélen, élesen középre adott labdájánál a védőknek kellett menteni. Az első félóra végén Priskin távoli próbálkozása fél méterrel kerülte el Dibusz kapuját. A 37. percben Lanzafame cselezett befele a bal oldalról, ám tekerése jóval elkerülte a Hali kapuját.

A 42. percben Habovda beadását Priskin csúsztatta meg Ofusu irányába, a légiós kapásból lőtt, azonban nem találta el jól a labdát.

A második félidő elején Spirovski lerántotta Tamást a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Gaál Bálint értékesítette, vezetéshez jutott a sereghajtó Haladás. 1-0

Három perccel később a túloldalon Lanzafame tűnt el a kapu előterében, de a játékvezető sípja ezúttal néma maradt. A 60. percben Gorriaran beadása után Böde csúsztatott mellé nem sokkal. Tíz minutummal később ismét Böde próbálkozott, 16 méteres lökete a jobb kapufa mellett gurult ki.

Negyedórával a vége előtt Spirovski tüzelt mellé távolról. A 78. percben Tamás László szabálytalansága után Lanzafame állt a tizenegyes mögé, az olasz csatár azonban Rózsa érintésével a kapufát találta el, így maradt a Hali-vezetés. Beszorult a szombathelyi csapat: a 85. percben Lanzafame tízméteres kapáslövés szállt fölé.

Két perccel a rendes játékidő vége előtt ismét Lanzafame próbálkozott, de Rózsa a helyén volt és a kipattanó is hozzá került. A hosszabbításban Varga Roland lábába maradt az egyenlítő gól, így a Haladás 1-0-ra legyőzte a Fradit és megszerezte második győzelmét a szezonban. Az FTC másodszor kapott ki.

Via: rangado.24.hu

 
 
 • 6sala2018november12.18:37ÚjVálasz

  Lehetőségekhez képest a legjobb összetételű volt a csapat ! Még el tudnám képzelni
  középpályára /védekező vagy irányítónak/ Grumicsot. Ne felejtkezzünk el a remek képességű Rabusichról sem !

   
 • 5fe-fe2018november12.09:29ÚjVálasz

  Ez egy nagy siker, köszönet a szurkolóknak is.Rózsa nagyon jól védett.
  A tizenegyeseket többet kellene gyakorolni...

   
 • 4lalika2018november11.18:41ÚjVálasz
  Idézet: wahur
  Micsoda érdekesek vagytok. Végre nyeret a Hali és semmi dícsérő szó. Tudom hogy ez fing a vödörben, de azért mégis az FTC-t verte.
  ...

  Honnét veszed,hogy nem örülünk? Sőt nagyon is-pl.Rózsa dani teljesitményének,de nincs megállás,sokkal jobb kell,mert még mindig utólsó a csapat és igen rossz a gólaránya,bár az évek óta...

   
 • 3wahur2018november11.17:11ÚjVálasz

  Micsoda érdekesek vagytok. Végre nyeret a Hali és semmi dícsérő szó. Tudom hogy ez fing a vödörben, de azért mégis az FTC-t verte.
  Itt látni meg hogy számotokra a foci csak addig kell míg ki tudjátok káromkodni magatokat.
  Most akkor együt lélegzünk, vagy csak akkor nem kaptok levegőt ha vesztenek?

   
 • 2lalika2018november11.11:49ÚjVálasz

  Jól tömörülő védekezés,szerencse és egy Rózsa Dani kellett ehhez.Játék nem volt Rácz nélkül...Jancsó iszonyatosan lassu!Tamás nem centerhalfnak való,mert életveszélyes.Mikor jön vissza Devecseri?
  Priskinnek-sajnos-kevés volt a 3-4 helyzet,hogy egyszer betaláljon....

   
 • 1piramis2018november11.08:11ÚjVálasz

  Én a győzelem ellenére most is azt mondom,ez a keret nem alkalmas az Nb1re! Benes hála kikerült a csapatból.Követhetné őt Tamás is.A tegnapi ámokfutása majdnem két 11sbe került,ugye valljuk be az első be nem fújt is az volt! Kolcakról ne is beszéljünk mert ő még ebbe a gyenge Nb1b sem üti meg a kívánt szintet! Mészáros hetek óta formán kívül játszik,talán nem ártana pihentetni! Ez a győzelem akkor ér sokat,ha követi őt még jó pár.Erre valljuk be kevés az esély ezzel a kerettel!

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!