Michal Hipp 

Közönség, SMS, szív és küzdés

Michal Hipp úgy látta, csúsztunk-másztunk és a Hali-tábor segítségével tudtunk nyerni.
 
 
 
 
 

Közönség, SMS, szív és küzdés

Michal Hipp úgy látta, csúsztunk-másztunk és a Hali-tábor segítségével tudtunk nyerni.

Michal Hipp: Nagyon alázatosan készültünk a mérkőzésre egész héten, hiszen tudtuk, a mérkőzés toronymagas esélyese az FTC. Azt sulykoltam játékosaimba, hogy nem szabad félve pályára lépni, futballozzon mindenki önbizalommal telve! A találkozó előtt csapatkapitányunk, Halmosi Péter felolvasta az egyik szurkolónktól kapott SMS-t, ami még motiváltabbá tette a csapatot. Aktívan kezdtük a mérkőzést, uraltuk a játékot, voltak lehetőségeink, amelyeket nem használtunk ki, pedig az FTC ellen nem könnyű helyzeteket kialakítani. Aztán megszereztük a vezetést, de sajnos hamar érkezett az egyenlítő gól, ami feldobta a vendégeket és utána ők domináltak. Mérges voltam, hiszen megint rögzített szituáció után kaptunk gólt.

M.H.: Fordulás után noha labdabirtoklásban fölénk nőtt a Ferencváros, helyzeteket nem tudott kialakítani, és szurkolóink hathatós támogatásával a fiúk odatették magukat, és megnyerték a meccset. Nagyon fontos győzelmet arattunk, de nem kell elszállni, rá kell néznünk a tabellára és látjuk, sokat kell még dolgoznunk. Az erőnlét kérdése sok összetevős. A múlt héten Balmazújvárosban hiányzott a szív, a küzdés, most viszont megvolt. Az volt a lényeg, hogy mindenki csússzon-másszon a pályán, és emelt fővel jöhessen le a onnan – ma ez megvolt, és a fantasztikus közönségünk segítségével ez három ponttal párosult. Ami az összeállítást illeti, mindenki egyforma esélyekkel indult a múlt héten, mindig azt a kezdőt rakom össze, amelyet a legjobbnak vélek. Mindegy, hogy fiatal vagy idős egy futballista. Ha valaki megkapja a lehetőséget, éljen vele, és teljesítsen úgy, hogy a kezdőcsapatban maradjon. Például a bemelegítésnél megsérült Polgár helyén játszó Schimmer nagyon jól teljesített, csakúgy, mint Rácz Barnabás. Most az legfontosabb, hogy bentmaradjon a csapat, mindent ennek rendelünk alá.

Thomas Doll: Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez. Mi mindent megtettünk, hogy ebben a gyönyörű stadionban ünnepet üljenek a hazaiak. Csalódott vagyok a teljesítmény miatt, a Haladás nagyobb szívvel, nagyobb szenvedéllyel játszott. Középpályánkon nem volt elég lendület, nem tudtunk szabadrúgásokat kiharcolni az ellenfél kapujánál.

T.D.: Többen félénken futballoztak, későn reagálták le az eseményeket és amit elöl nyújtottak, azzal nem lehet mérkőzést nyerni. Az elmúlt héten Pakson sem futballoztunk jól, ezúttal sem. A szombathelyiek a túlélésért harcoltak, míg nálunk néhányan korábban a sorozatos győzelmet után úgy szaladgáltak Budapesten, mintha ők lennének a királyok. Utaztunk három órát, és kiderült, hogy nem így van.

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás hivatalos honlapja közzétette azt a bizonyos SMS-t, amit Halmosi Péter kapott Buti Róberttől. Cucu a mérkőzés előtt ezt olvasta fel a társaknak:

„Klubunk történelmi pillanathoz érkezett! Az új stadion miatt visszatértek a régi nagy szurkolók! Fent a mennyben több tízezren szorítanak nekünk! Olyan emberek is vásároltak jegyet a mai mérkőzésre akik életükben nem látták még a Haladást, nem egyedül érkeznek, a gyermekeik itt ott lesznek. Most tegyétek ki a szíveteket a pályára, mutassátok meg, hogy kell megdögleni a szurkolókért! Nem az eredmény a fontos, hanem az, aki megvette azt a kib... jegyet erre a meccsre, az úgy menjen haza, hogy a csapat mindent megtett. Csak rajtatok múlik, dögöljetek meg a pályán, ha kell hordágyon vigyenek le benneteket a lefújás után! Érezzétek át a mai nap jelentőségét! Menjetek ki és higyjétek el, nincs lehetetlen! Mi veletek vagyunk! HAJRÁ SZOMBATHELY!HAJRÁ HALADÁS!”
 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!