Szombathelyi Haladás - Ferencvárosi TC 

Gól nélkül...

Nem született találat a 2014-es év első tétmérkőzésén.
 
 
 
 
 

Gól nélkül...

Nem született találat a 2014-es év első tétmérkőzésén.

Szombathely szeles város

Mindenki, aki a vasi megyeszékhelyre téved megemlíti: Szombathelyen mindig fúj a szél. "Legalább nincsen szmog" - jön mostanában már a rutinos válasz a helyiektől. Most is jót tett a szél: a hét elején érkezett nagyobb mennyiségű csapadékot csak ez a jótékony fuvallat tudta valamelyest kiszárítani a Rohonci út zanati ősgyepéből.

Meghatározó hiányzók

A két zöld-fehér csapat összecsapásán három, meghatározó játékos sem állhatott Artner Tamás rendelkezésére: Simon Ádám és Halmosi Péter a gyirmóti utolsó csoportmeccsen szedték össze második sárga lapjukat, és ebben a lebonyolításban bizony már két figyelmeztetés után ki kell hagyni egy meccset. Devecseri Szilárd derék-kálváriája még mindig tart. Jó hír volt, hogy csörgött a fax, azaz Hrepka Ádám papírjai megjöttek a szövetségből.

Elsőáldozók

Fontos volt a mai meccs a vendégeknek is: az ezúttal a német vonalat preferáló Ferencváros kispadján Thomas Doll debütált. A kelet-német születésű, de mind az NDK, mind a közös Németország válogatottjában szereplő egykori támadó az új fiúk közül a kezdőben adott lehetőséget Mateo Pavlovicsnak és Dibusz Dénesnek is, míg Ugrai Roland először próbálhatta ki, kemény-e a vendégkispad a Rohoncin. Első magyarországi tétmeccsére jött ki nézőként a szövetségi kapitány is: Pintér Attila Radó, Bosnjak, Guzmics, Gyömbér és Böde teljesítményére volt kíváncsi.

Köszöntő

Sarlós Lacibácsit köszöntötte a Haladás: 85 éves a zöld-fehérek egykori játékosa és technikai, valamint szakosztályvezetője. 1948 és 1955 között, amikor a magyar bajnokság a világ élvonalába tartozott 12-szer húzhatta magára a Hali-mezt az NB I-ben.

Besics és a labda

No, az első nyolc percben a címben található légiós, a labda és Radó András hármasból az első kettő nem találkozott sokat. Mikor harmadjára rúgott bele Radóba, akkor szólt rá Oláh, hogy ez az utolsó, a negyedik után mégis várt egy kicsit a sípos, ám mikor egy szabadrúgást 17 méterre vitte az eredeti helyétől, akkor megkapta végre a sárgát a bosnyák. Volt is kísérletünk a jobb-bekk kipirosozására: Hrepka is ki-kijött balra középről, de valahogy visszafogta magát a sztárhátvéd.

Pavloviccsal nem bírtunk

Érezhető volt, ha a középpályánkon átjönnek a vendégek, bajban lehetünk: sokszor csak a saját 30-asunkon belül szabálytalanul tudtunk közbeavatkozni, így záporoztak az oldalszabadrúgások a kapunk felé. Kettőnél is elaludtunk, mindkétszer a Werderes Pavlovics érkezett, ám hál’ Isten mindkétszer célt tévesztett fejjel. Bödével elbirkóztunk: hol Guzmics, hol Dvorschák dolgozott rajta, legtöbbször sikerrel.

Ziccerek a félidő végén

A 41. percben egy remek keresztpassz után Szakály lépett be a labdával a 16-oson belülre, be is mutatta, hogy a bal sarkot választja, ám Dibusz leért és megkaparintotta a játékszert. Amíg ezen bosszankodtunk, hátul mi is bakiztunk, Bosnjak lyukat rúgott, Busai azonban nem tudott élni a lehetőséggel.

Gyengébb második félidő

Fordulás után nem alakult ki folyamatos játék. Két dolognak volt ez köszönhető: a Haladás kombinatív futballja nem érvényesült, illetve a 45 percnyi sárdagasztásnak is meg lett az eredménye, borzalmas lett a talaj.

Besics cukkolta a nézőket

A bosnyák bekk csak nem bírt magával, mutogatott a Hali-tábornak, sőt, a cipőjéből sarat is dobált feléjük, lecserélésekor Leonardot csókolgatta, majd pedig a tribünön ülőknek mutogatta a Fradi-címerét… Köszönjük, Emese! Leonardo egyébként „remekül” szállt be: Németh Márió úgy bebőrözte a brazil művészt, hogy öröm volt nézni.

Sok más nem sikerült

Egyébként a gyenge második félidő a passzivitásunkban is megmutatkozott: keveset volt nálunk a labda és pontatlanok is voltunk – ezek pedig mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy Dibusznak ne legyen izgulnivalója. A mi kapunk előtt kétszer volt meleg a helyzet, de ezek is kimaradtak, így maradt a gól nélküli döntetlen. Visszavágón másfél hét múlva a Puskásban.

Mestermérleg. Artner Tamás: Mindkét csapat dicséretet érdemel: első félidőben több lehetőségünk volt, de egy jó csapattal játszottunk nehéz körülmények között. Németh Márió becserélésével akartunk még inkább támadóvá válni, ám ez kevésbé sikerült. A találkozó összképe alapján jogos a döntetlen, a döntés a visszavágóra marad. A tavaszra sok sikert kívánok a Ferencvárosnak. Hrepka Ádám csak most csatlakozott hozzánk, ennek ellenére láttam, hogy jó futballista, gyors volt és kombinatív, bizakodó vagyok vele kapcsolatban. Jól megértette magát a Radó Andrissal, úgy érzem, jó cserét csináltunk.

Thomas Doll: Nagy dicséret jár mindkét csapatnak: voltak itt is, ott is szép támadások, ám ritkán, hiszen a talaj ennek nem kedvezett. A hátrány elkerülése volt a cél, nekünk is és a Haladásnak is. Az első félidőben inkább a Haladásnak voltak lehetőségei, volt egy ziccerük is, ám ezt Dibusz hárította. Fordulás után harcosak voltak, de fontos, hogy tudjuk, mi tudunk ennél jobban is futballozni. Ma amit jót csináltunk: nem engedtünk területet a Haladás gyors játékosainak, a védekezésünk rendben volt. Minden jót kívánok a Haladásnak.

 
 
 • 4jenoba2014február24.17:22ÚjVálasz

  Én meccs előtt 2000-re tippeltem.Ligakupához képest nem olyan rossz.Egyébként fradisták is alig voltak.Az a pár vendég szurkoló ráadásul szerintem nem is pesti hanem szhelyi vagy környéki fradi szurkoló volt 1-2 kivétellel.

   
 • 3haladasfan12014február23.16:58ÚjVálasz

  Szerintem Ligakupához képest teljesen korrekt nézőszám.

   
 • 2vpeti2014február23.12:10ÚjVálasz

  1700 néző egy Fradimeccsen! Ez nagyon durva! Akkor mennyien lesznek egy Mezőkövesd ellenin? 500-an? Hol vannak már az 5-10 ezres nézőszámok?

   
 • 1agro2014február22.18:27ÚjVálasz

  1700 néző:))

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!