Szombathelyi Haladás – Puskás Akadémia 

Jövő héten bennmarad a Haladás, ha...

Három fordulóval a vége előtt nézzük a matekot!
 
 
 
 
 

Jövő héten bennmarad a Haladás, ha...

Három fordulóval a vége előtt nézzük a matekot!

A 30. fordulóban a tabella hátsó felében lévő csapatok közül egyedül a Mezőkövesd tudott nyerni: ezzel pedig a matyóságiak pontszámban beérték a Szombathelyi Swietelsky-Haladást. Ennek a két csapatnak tehát 34-34 egység van a neve mellett. Az utolsó utáni percben pontot rabló Vasas 31 pontos, még éppen bennmaradó helyen van. A vonal alatt most a Diósgyőr (30 pont) és a Balmazújváros (29 pont) áll.

A 31. fordulóban is öt, minket érintő mérkőzés lesz. A Hali az Újpestet fogadja, a Vasas a Videotont, a Balmaz a Debrecent, a Diósgyőr a Paksot. Egyedül a Mezőkövesd utazik idegenbe, ők Felcsúton lesznek a Puskás Akadémia vendégei.

A három hátralévő fordulóban maximálisan kilenc pontot lehet szerezni. Azt a helyzetet vázolnánk fel, hogy május 19-én 19 órakor "ünnepelhet-e" már bennmaradást a Haladás. Ehhez hívtuk segítségül a matekot... Ami biztos: csak akkor lehet tuti a bennmaradásunk jövő szombaton, ha győzünk. Ám emellett még más eredmény(ek)nek is jól kell alakulniuk a mi szempontunkból.

Azaz, a Hali már jövő héten bennmarad az NB I-ben, ha győz az Újpest ellen...

1. verzió:

ÉS a Diósgyőr és/vagy a Balmaz maximum döntetlent játszik

(ebben az esetben legalább ez a két csapat biztosan mögöttünk marad)

2. verzió:

ÉS a Vasas kikap a Videotontól ÉS a Diósgyőr vagy a Balmaz közül csak az egyik megnyeri a meccsét

(ebben az esetben a Vasas, és a három pontot nem begyűjtő keleti csapat biztosan mögöttünk marad)

Elképzelhető a két verzió kombinációja is, de a legfontosabb dolog, hogy a saját kezünkben van a sorsunk: ha nyerünk, akkor az egy óriási lépés afelé, hogy a 2018/2019-es bajnokság is NB I-es legyen a Rohonci úton.

 
 
 • 4karitmo2018május14.10:19ÚjVálasz

  Csak a játék és nem a matek. Az új stadionosoknak nem szabadna kiesni. Nézőszámhoz kötném az nb 1-et. Persze tudom,hogy ez nem lehetséges.

   
 • 3Tila2018május13.20:00ÚjVálasz

  Reméljük az Úp. a kupára összpontosít. Okosan és óvatosan játszani, és a lényeg itthon semmiképp nem kikapni!

   
 • 2salfai2018május13.14:40ÚjVálasz

  Tényleg kár matekozni, focizni kell! A Balmaz és a Vasas ("mumusa" a Videotonnak) biztosan győzni fog, a Vasas ezzel helyzetbe hozza a Fradit. A Diók is jól játszottak Debrecenben, még 10 emberrel is esélyük volt a pontszerzésre, csak egy kis szerencse kellett volna, tehát 90%, hogy győzni fognak. Matyók??? Ők is tudnak jól játszani. Nekünk nagyon-nagyon kellene a győzelem!

   
 • 1lalika2018május13.14:18ÚjVálasz

  Nyugtával a "matekot."-nem a csodára várni,hanem teljes szivvel és összeszoritott fogakkal-teljesiteniÍ!..

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!