Haladás csapat 2019 jan 31. 

Bajnoki döntők, első felvonás

Szombaton 17 órától: Haladás–Kisvárda. Hajrá, Hali!
 
 
 
 
 

Bajnoki döntők, első felvonás

Szombaton 17 órától: Haladás–Kisvárda. Hajrá, Hali!

Az utolsó helyen szerénykedő Szombathelyi Haladás és a magyar NB I február 2-án kezdi meg a "tavaszi" szezont. A szűk egyhónapos felkészülés alatt itthon és a törökországi Laraban tréningeztek Horváth Ferenc tanítványai. Az edzésen mutatottakkal elégedett volna az edző, ám az átigazolásokkal nem, és ezt hangsúlyozta is a szezon előtt adott nyilatkozatában. A távozók között vannak perememberek: Kovalovszki Máté csak a Magyar Kupában, míg Petró Balázs még Hippnál csak az első bajnokin kapott lehetőséget, Pinte Patrik pedig nem is lépett pályára. Vít Benesnek nem jött be a szombathelyi kitérő (nekünk sem az ő teljesítménye), míg a Horváth Ferencnél kevesebb játékhoz jutó Miroszláv Grumics Zalaegerszegre távozott. A mai nap híre, hogy az ősszombathelyi Rácz Barnabás, valamint a vezetőedzőnél szintén kegyvesztett Kovács Lóránt is a budapesti lilákhoz kerültek.

Az érkezési oldalon van Holdampf Gergő (Kispest), Rui Pedro (Fradi), Oleh Hologyuk (Karpati Lviv), Mohl Dávid (Újpest) és Saláta Kornél (Slovan Pozsony) - talán utóbbi kettő már a kezdőben kap helyet a szombati találkozón, így akár a Király - Habovda, Saláta, Jagodics M., Mohl - Németh Má., Kolcák, Daushvili, Ofosu - Priskin, Gaál összeállításban is pályára léphetnek a zöld-fehérek. Mészáros Karol az utolsó forduló utolsó percében kapott piros lap miatt kénytelen kihagyni a mai mérkőzést, míg Jancsó András és Holdampf Gergő kisebb sérüléssel bajlódnak.

A Kisvárda győzelemmel zárta az őszt, így bíznak abban, hogy a Diósgyőr-Kisvárda-Haladás hármasból ők kapaszkodhatnak majd meg az első osztályban. Ennek megfelelően szerződtettek is játékosokat: nem változott az átigazolási politikájuk, továbbra is a külföldi vonalban látják az erősítést. Délczeg Gergely az egyetlen kivétel, de mellette egy görög, egy ukrán, egy portugál és aktív román válogatott labdarúgót is Szabolcsba csábítottak. Igaz, távozójuk is volt, egy fehérorosz, egy ukrán és egy szerb játékos mellett az ex-szombathelyi Rácz Ferenc is.

A Haladás előtt 15 bajnoki döntő áll, rögtön az első meccs ezek közül sorsdöntő is lehet. A meteorológusok jó időt jósolnak szombat délutánra. A mérkőzés játékvezetője a mindössze 27 éves Bogár Gergő lesz, akinek ez a harmadik NB I-es találkozója.

 
 
 • 4OhneGetzi2019február03.02:17ÚjVálasz

  Ezt a megalomániát egy Szombathely nevű falu nem fogja bírni sokáig!
  Nálunk a bank neve ugyanis Szombathely!!!
  A csoportkép meg egy öngyilkos alakulatot ábrázol. Támadás!

   
 • 3lalika2019február02.16:47ÚjVálasz
  Idézet: Tila
  Kisvárda: ezt a megalomániát egy ilyen falu nem bírja sokáig! Melyik bank és hány kisember megy majd csődbe az erőn és adottságon túli költekezés miatt?
  ...

  Amig Seszták hatalkom-közelben van/marad és egyébként kisvárda egy sokszempontból "jó és vendégszerető" vidék...

   
 • 2gibic2019február01.20:26ÚjVálasz

  Minek izgulni már kiestünk

   
 • 1Tila2019február01.18:53ÚjVálasz

  Kisvárda: ezt a megalomániát egy ilyen falu nem bírja sokáig! Melyik bank és hány kisember megy majd csődbe az erőn és adottságon túli költekezés miatt?

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!