Szombathelyi Swietelsky-Haladás - NK Nafta 1903 Lendava 

Három gólt rúgott a Haladás

Ezúttal szlovén csapatot győztünk le. Betalált az ukrán próbajátékos is.
 
 
 
 
 

Három gólt rúgott a Haladás

Ezúttal szlovén csapatot győztünk le. Betalált az ukrán próbajátékos is.

Ha műfűvön is, de Szombathelyen játszotta újabb felkészülési találkozóját a Swietelsky-Haladás. A szlovén másodosztályban vitézkedő Nafta Lendva ellen 3–2-re nyertek a zöld-fehérek. Michal Hipp a Gyurján - Schimmer, St. Wils, Németh Mi., Bosnjak - Jagodics M., Kovács L. - Pinte, Rácz, Halmosi - Ramos tizenegyet küldte pályára.

Annak ellenére, hogy a szlovének kezdték a meccsét, már a 32. másodpercben a kapujukban táncolt a labda. Letámadtuk a fehérmezeseket, és Ramos elviharzott a bal szélen: beadásáról Kovács még éppen csak lemaradt, de a hosszún érkező Pinte pontosan jött, és a hálóba továbbított, 1–0. A letámadást a meccs több periódusában is alkalmaztuk. A 12. percben Kovács Lóránt vette el a labdát a bizonytalankodó középső védőtől, kicselezte a büntetőterületen kívülre kifutó kapust is, és 15 méterről a kapuba belsőzött, 2–0. Annak ellenére, hogy hamar kétgólos előnybe kerültünk, a szlovének nem adták fel, igyekeztek ők is támadásokat vezetni. A meccs keménységét Pintér Csaba egy-egy sárga lap kiosztásával fogta meg, de talán ez is azt bizonyítja, hogy mindkét gárda komolyan vette a találkozót.

Az első félidő hajrájában egy bal oldali vendégtámadást Németh Milán középre fejelt ki: a 16-oson ácsorgó Leon átvette a játékszert és szép mozdulattal kilőtte a kapu jobb felső sarkát, 2–1.

Szünetben Jancsó, Petró, Medgyes, Németh Má., Williams és egy ukrán próbázó, Anton Sinder álltak be. A 30 éves játékos az ősszel nem volt szerződés birtokában, korábban játszott Németországban és Oroszországban is, kétszer még az ukrán válogatottban is pályára lépett. Most néhány perc elég volt neki a gólhoz: egy előrevágott labdával a jobb oldalon futott el. Kisodródott, de a rátámadó védő mellett egy csellel elvitte a játékszert, majd ballal a rövid sarokba lőtte azt, 3–1. Ezek után is akár kereshettük volna többet a labdával, amikor nála volt vagy megtartotta, vagy leosztotta: talán azt mondhatjuk, hogy Keneseihez hasonló center, de ő egy magasabb, vállasabb típus - a szakvezetés véleménye minden bizonnyal a következő napokban kiderül róla...

Az 55. percben Lévay, Polgár és Kiss Tamás is beálltak, kicsit valamivel kiegyenlítettebb lett a játék. A hajrában egy előrevágott labdát az ex-szombathelyi Grabant Bence vitt el Lévay mellett, kialakítva a 3–2-es végeredményt. Ennek ellenére látszott, hogy a Hali a jobb csapat, és megérdemelt győzelmet arattak a vasiak a szépszámú publikum előtt.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!