Haladás Mainz felido 

Egy góllal volt jobb a Mainz

A Bundesliga tavalyi tizenharmadikja ellen félidőben még vezetett a Szombathelyi Haladás.
 
 
 
 
 

Egy góllal volt jobb a Mainz

A Bundesliga tavalyi tizenharmadikja ellen félidőben még vezetett a Szombathelyi Haladás.

Fogadj pénz nélkül a londoni olimpia eseményeire, és nyerd meg a legújabb iPhone-t a rangado.hu Facebook játékán!

Hiányzók

A drukkerek szép lassan gyülekeztek, a találkozóra ezren gyűltek össze a Rohonci úton. Kenesei Krisztián és Tóth Péter nélkül kezdte a mérkőzést a Szombathelyi Haladás: a cséká helyén Búrány Zoltán játszott balbekket, míg Kenő pozíciójában Andorka Péter szerepelt csúcsékként. A felállás azonban a szokott volt: a négy védő előtt két szűrő játszott, hárman szervezték a játékot és egy igazi támadó futballozott elől.

Csak helyzetek

Az első tíz percben kétszer eljutottak a kapunkig a németek, de Szalai helyzetét, ha üggyel-bajjal is, ám kivédekeztük, majd két perccel később Ujah lövése elkerülte Rózsa ketrecét. Ezek után a mainziak sem erőltették a támadást, kicsit unalmas lett ekkor a meccs. A 22. percben Radó kapott jó labdát, 16 méteres lövését azonban fogta Wethlo. Pár perc múlva megint izgulhattunk – eldugták a játékszert a németek, kiürítették a jobb oldalt, ott érkezett Polanski, akinek visszagurított labdáját Kirchhoff lőtte kapura, de blokkolt a védelmünk.

Egy kényszerítő, egy tizenegyes, egy gól

Szűk fél óra elteltével Halmosi Péter kért cserét: a bal oldalát fájlalta válogatott játékosunk. Nagy Gábor szerzett labdát a Mainz harmincasán a 29. percben. Andorkával kényszerítőzött, ám a passz elérhetetlennek tűnt: Nagy Gábor mégis rástartolt, eltolta, a vendégkapus pedig elütötte őt, 11-es! Iszlai Bence állt a labda mögé, és a szokásos 55-ös pulzusával a jobb sarokba lőtt, 1–0 ide. A gól nagy lökést adott nekünk: feljebb toltuk a védekezésünket, labdákat szereztünk a középpályán és nem engedtük lövőhelyzetbe a vendégeket. Igaz, egyszer Ede Chinedu kapott egy remek labdát, de 16 méterről, szemben a kapuval, mellé lőtt. Az első félidő vége a Mainzé lett, de egyenlíteni nem tudott a Bundesliga-csapat.

Jöttek a mainzi gólok

Sort cserélt a Haladás szünetben – az előre megbeszéltek szerint. Át is tevődött a játék a mi térfelünkre és tíz perc alatt egyenlítettek a vendégek. A 24 méterről eleresztett Kirchhoff-lövésnél nem volt esélye Gőczének. Bő tíz perc múlva sem: ekkor egy bal oldali akció végén középre adott labdára az osztrák válogatott Ivanschitz érkezett és 12 méterről kilőtte a jobb alsót, egy oda...

Kiegyenlítettebb meccs

A vezetés átvétele megnyugtatta a Bundesliga-csapatot és annak ellenére, hogy ők is cseréltek, valamivel többet birtokolták a labdát. A második sorunk azonban ügyesen passzolgatott, és el-eljutott a mainzi kapuig. Összességében volt ennyi különbség a két együttes között. Ám jó volt látni, hogy a gólunk után magabiztosabbak lettünk - ezt a formát lenne jó átmenteni a szombati, győri találkozóra.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!