Még egy NB III-as csapat Szombathelyen

A Büki TK labdarúgó csapatának üzemeltetését a Haladás VSE veszi át. Ősztől a Haladás II. mellett a Haladás VSE harmadosztályú együttesének is szoríthatunk a Rohonci úton.
 
 
 
 
 

Még egy NB III-as csapat Szombathelyen

A Büki TK labdarúgó csapatának üzemeltetését a Haladás VSE veszi át. Ősztől a Haladás II. mellett a Haladás VSE harmadosztályú együttesének is szoríthatunk a Rohonci úton.

Pénzügyi gondok Bükön

Az NB III-ban szereplő Büki TK anyagi problémák miatt tulajdonképpen már el sem indult volna a Bakony-csoportban 2010/2011-es szezonjának tavaszi fordulóiban. A Haladás VSE azonban tárgyalásokat kezdeményezett a fürdővárosi klubbal. Artner Tamás - akit mindkét klubhoz, mindkét városhoz szoros szálak fűznek - volt a kezdeményezője annak, hogy a Haladás VSE vegye át az ellehetetlenülés szélére került büki felnőtt labdarúgást.

Most még Büki TK, nyártól azonban Haladás VSE

Mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzata alapján bajnokság közben nem lehet sem nevet, sem telephelyet változtatni, így a 2010/2011-es bajnokságot még Büki TK néven fejezi be a futballcsapat. Az együttes gerincét már most is HVSE-s futballisták adják, ráadásul az edző, Takács Gábor is Szombathelyről került Bükre. Nyártól már Haladás VSE néven indul az együttes a harmadosztályban.

Ünnepélyes aláírás

Bük város önkormányzata és a Haladás VSE közötti tárgyalásokon a szombathelyi zöld-fehéreket Dr. Kövér István elnök, Kovács László ügyvezető és Artner Tamás utánpótlás-szakosztályvezető képviselte, míg a bükiek részéről Németh Sándor polgármester és Csóka Csaba, a Büki TK elnöke vett részt. A megállapodás alapján most tavasszal az edzések már Szombathelyen folynak, a találkozók lebonyolítása még Bükön történik. A csapatot a Haladás VSE fogja üzemeltetni. A zöld-fehérek szakosztályának elnöke Dr. Prugberger Emil lesz, az elnökség tagjai pedig Halmosi Zoltán, Tar Ferenc, Vörös Csaba, Artner Tamás és Séllei Árpád.

Szombathelyen maradhatnak a fiatalok

Artner Tamás elmondta: a legfőbb cél az, hogy az U19-es korosztályból kiöregedő, esetleg az Akadémián számításba nem vett labdarúgók ne kallódjanak el, ne kelljen nekik más városba elmenni, hanem Szombathelyen is legyen lehetőségük arra, hogy minőségi labdarúgó-bajnokságban szerepeljenek és fejlődjenek. Erre remek lehetőség az NB III-as együttes.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!