Haladás - MTK 1-2  

Újabb létfontosságú meccs

A Haladás szombaton az MTK-t fogadja.
 
 
 
 
 

Újabb létfontosságú meccs

A Haladás szombaton az MTK-t fogadja.

Csütörtök reggel sok mindent történt a magyar labdarúgásban. Kiderült (amit mi végig tudtunk), hogy Király Gábor ajkát semmilyen trágárság nem hagyta el a Ferencváros elleni meccsen: persze az ügy "értelmi szerzője", azaz Karakó Ferenc játékvezető azóta is vígan "viperázik" az NB I-ben az alapvonalon, illetve még az NB II múlt heti rangadóját is ő vezethette.

Aztán érkezett egy MTK-s közlemény, miszerint vírusfertőzés futott át a csapaton (később megjelent, hogy az utánpótlás-együtteseknél is), nem tudnának kiállni a szombathelyi meccsen, és kérik, hogy a meccset április 23-ra vagy 24-re halassza el a szövetség. Az azóta eltelt időben pedig annyira "telesírták" a magyar sportsajtót, hogy a ma reggeli hírt (miszerint az MLSZ nem engedi a halasztást) mindenki úgy kommentálja, hogy ez a piszok Haladás, még arra sem képes, hogy hozzájáruljon a hasmenéses MTK elleni találkozó máshová pakolására. Nos, azért ez nem ilyen egyszerű. Nézzük a tényeket:

a Haladás legfeljebb megkérdezték, hogy belemenne-e a halasztásba az MTK javaslata az április 23-ra (vagy 24-re) felháborító. Legalább a sorsolást nézték volna meg! Április 20-án Debrecenbe látogat a Hali, 27-én pedig Kisvárdára. Ez a két túra 1900 km. Elhisszük, hogy "Pestről" minden közel van, és a Fradi elleni meccsükre villamossal is el tudnak utazni, de ez azért "picit" nagyobb távolság miért tart egy NB I-es csapat 26-28 fős keretet? Menjünk vissza 1950-be, amikor egy adott tizenegyet szétrobbanti sem lehetett? közleményükben még csak nem is utalnak arra, hány játékost érinti a betegség. Viszont akinél észrevették a bajt, az két napon belül meggyógyult az MTK a hátralévő hat forduló alatt - reálisan nézve - sem a dobogó közelébe nem kerülhet, sem nem veszélyeztetheti a kiesés réme

Szóval megindult egyfajta lelki hadviselés is a Haladás ellen, amiből nem lesz könnyű jól kijönni. A Halinak létfontosságú ez a meccs. Persze egy ilyen hír, amikor azt sem tudni pl. egy taktikai megbeszélés kapcsán, hogy ki is fog játszani az ellenfélnél, jól összezavarhatja a fejeket - ez az, amit a Horváth Ferenc vezette stábnak kezelnie kell. Miközben a Haladás tábora nagyon készül a meccsre: elővételben ezer jegy már gazdára talált. És a továbbra egységes Haladás szurkolói közösség pedig arra kapacitálja a szombathelyi érzelműeket, hogy minél többen jöjjenek ki a találkozóra. A mieinknél eltiltás miatt Priskin Tamás fog hiányozni.

Hogy Lucsánszky Tamás milyen kerettel érkezik, és milyen csapatot állít ki, az ugye kérdéses. A meccs szombaton 17 órakor kezdődik a Rohonci úton. Van miért visszavágnunk: az MTK vette el a Haladás Sportkomplexum veretlenségét (2–1-re nyertek a nyáron), míg ősszel az Új Hidegkuti Stadionban 4–0-ra győztek a kékek.

Nem lesz jó idő, öltözzenek fel rétegesen. Ennek ellenére bízunk a katlanhangulatban.

 
 

    Hozzászólások

    A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

    A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!