Dicséretes átlagnézőszám Sopronban

A Haladás volt az idény egyetlen csapata, amelyik végig "messzi idegenbe" kényszerült.
 
 
 
 
 

Dicséretes átlagnézőszám Sopronban

A Haladás volt az idény egyetlen csapata, amelyik végig "messzi idegenbe" kényszerült.

Hatodik helyen zárt az OTP Bank Ligában a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiak Sopronban játszották le a szezon hazai mérkőzéseit. A 2015/2016-os bajnokságban is az első hatban végzett a Hali, így több hazai mérkőzésre volt jogosult. Ugyanis az elmúlt két évben 33 találkozót játszanak az NB I-ben, és ebből az a csapat szerepelhet eggyel többször, azaz 17-szer hazai környezetben, amelyik az első hatban végez. Ez alapján a 2017/2018-as bajnokságban a Honvéd, a Videoton, a Vasas, a Ferencváros, a Paks és a Haladás játszhat majd 17 hazai találkozót, a többiek pedig 16-ot.

Több csapat sem szerepelhetett a mostani bajnokságban végig hazai pályán, így a Videoton, a Vasas, az Újpest, a Diósgyőr, az MTK és a Haladás sem. Csak a Videoton és a Haladás játszott "végig" idegenben, azonban míg a fehérváriaknak saját megyén belül volt otthonuk, addig a zöld-fehérek és hű szurkolóik 73 km-t utaztak kéthetente.

Az átlagnézőszámot tekintve a Ferencváros végzett az élen (6721 fő), míg a DVSC lett a második (3407 fő) és a Diósgyőr a harmadik (3279 fő). Háromezer feletti átlagnézőszáma volt a Vasasnak is (3053), bár ehhez hozzátartozik az is, hogy több esetben (még a Fáy utcában) csak becsült nézőszám került megadásra. A Haladás átlagnézőszáma 1769 fő, ami a "hazai pálya" távolságát tekintve dicséretes. Ezzel megelőztük az ősz közepe óta tényleg otthon játszó MTK-t, valamint a Paksot és a Gyirmótot is.

Az Új Rohonci úti stadion építésének folyamata azt jelenti, hogy remélhetőleg az őszi szezon közepén már fogadhatja a Hali-drukkereket, akik valódi oroszlánbarlanggá varázsolhatják a létesítményt.

 
 
  • 1rheingold19262017június03.07:35ÚjVálasz

    Ez összesen 32395 átlagnéző. Hát ha elgondolom a stadionok befogadóképességét és a csapatonkénti 2699 fő átlag létszámot. Nem örömteli a helyzet. Ha a csapatok jól fociznának lehet, hogy a nézőszám is lassan elkezdene kúszni felfele. Ezekkel a létszámokkal nem lehet rentábilisan fenntartani ma hazánkban egyetlen csapatot, stadiont sem. Magyarul véleményem szerint a stadionok üzemeltetése mindenhol ráfizetéses. Ez minimum elgondolkodtató. Az átlagnézőszámot véve alapul és ha egy jegyet 3000 Ft-ra becsülünk, akkor is a bevétel 8 097 000 Ft. Az első hat helyezett 17 meccset játszik odahaza egy bajnoki évben így a hazai meccsekre jutó bevétel: 137 640 000 Ft Ha azt veszem, hogy ezek simán elmennek bérre, járulékokra stb. Akkor mi marad az eszközökre, a stadion üzemeltetésére stb?. Persze nyilván a többi meccsből is kap részesedést egy egy csapat, de látható, hogy ez édeskevés, és biztosan ilyen olyan jogcímen mindegyik csapat bizony tetemes szponzorálásra szorul. Ezért aztán a kivitelező cégek akik általában támogatják a sportot, nyilván vastag ceruzákkal indítanak egy egy pályázaton, hogy a kivitelezés költségei felett maradjon pénz az illető csapat támogatására. Ha többe kerül a kivitelezés a tervezett mérnökárnál, akkor az EU pénzeket kevesebb beruházásra lehet felhasználni. Így aztán az ország nem fejlődik, hanem jó esetben stagnál. Nem lenne egyszerűbb ha a focisták fociznának? A stadionok minden hét végén megtelnének, s ha kijutnak a nemzetközi porondra s ott is legalább a középmezőnyben végeznének önfenntartóvá válhatnának a csapatok, s az országnak is több jutna? Ha már a foci a középpont akkor elvárható a focistáktól a tulajdonosoktól is az ilyetén hozzáállás. Nem? Persze van egy másik út, mely szerint szüntessük be a támogatást, hisz a foci sem hoz többet a jelenlegi helyzetben mint egy másik sportág ahol jók lehetünk. Ördögi kör ez amiből csak érzelemmentesen racionális gondolkodással lehet kitörni.

     

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!