Szombathelyi Swietelsky-Haladás - NK Osijek 

A gálameccsen hozta a kötelezőt a Haladás

Hátrányból fordított és nyert a Szombathelyi Haladás a stadionavatón.
 
 
 
 
 

A gálameccsen hozta a kötelezőt a Haladás

Hátrányból fordított és nyert a Szombathelyi Haladás a stadionavatón.

Remek hangulatban fogadta a Szombathelyi Haladás a horvát bajnokság második helyezettjét. Dr. Puskás Tivadar, dr. Szabó Tünde és dr. Hende Csaba beszédét követően showműsor következett. Itt többek között a Soulwave, az Ataru Taiko és a Savaria Legio, valamint 150 futballista-palánta a Haladás VSE, az Illés Akadémia és a Király SZE kötelékéből tartottak előadást a gyepen.

Vörös Csaba a Király – Schimmer, St. Wils, Németh Mi., Bosnjak – Kiss B., Jagodics M. – Ramos, Németh Má., Halmosi – Williams tizenegyet küldte ki a Haladás Sportkomplexum első meccsére. A B-közép remek koreográfiával készült, és végigdalolták az első félidőt. A 3. percben Williams tornáztatta meg a vendégkapust, majd egy szöglet után vendégek megszerezték a vezetést: a kipattanó üresen találta Haris Hajradinovicot, aki a 16-os vonaláról kilőtte a kapu bal felét, 0–1. A 4-2-3-1-ről át is állt a csapat 5-3-2-re, de egy darabig még így is az Osijek volt veszélyesebb, Királynak két védést is be kellett mutatnia. A 17. percben megszületett az első hazai gól! Németh Márió jobb oldali szöglete után a megcsúsztatott labdát Ramos a jobb felsőbe vágta, 1–1! Kicsit aktívabbá is vált a Hali a gól után, a 20. percben Németh Márió visszagurított labdáját Williams bombázta fölé. A játékrész második fele békesebben telt, ám a szurkolók elkeseredettsége megmutatkozik egy molinóban, miszerint „stadion helyett csapatot” követelnek, és skandálták is, hogy „nem akarunk NB kettőt”!

A térfélcsere után aktív maradt mindkét csapat a támadásban. Az 57. percben a vendégek középső védője gólhelyzetben buktatta Ramost, így Simunecet kiállította a játékvezető. A 17 méteres szabadrúgást Németh Márió lőtte centikkel a bal kapufa mellé. Gyurjánnak, majd a 60. perctől Rózsának is sokszor együtt kellett élnie a játékkal, mindkét kapus remekül avatkozott közbe többször is. A 66. percben Bosnjak szabadrúgása csapódott remekül, de egy jó fél méterrel elkerülte a labda a bal felső sarkot. Lüktető volt a játék a cserék után is, hol egyik, hol másik kapu forgott veszélyben. A drukkerek azonban megmutatták erejüket, és a szünetet követően „csenddel” tüntettek és mutatták meg, hogy elégedetlenek a csapat szereplésével. Ha nem is a maival, de az ideivel bizonyosan…

A vendégek tíz emberrel sem álltak vissza bekkelni, szép kombinációkkal hozták fel a labdákat, beadásokig, szögletekig is eljutottak. A 80. percben Kiss Tamás száguldott el a jobb szélen, és nem sok hiányzott a góljához, de a röviden védeni tudott Malenica. A szögletet Rácz adta középre, Jagodics a kapufára bólintott. Mindkét csapat hajtott a győzelemre és ez a Halinak jött össze, hiszen a 86. percben Grumics talált a vendégkapuba. A hajrában még Petró Balázs is betalált, így ő az első magyar játékos, aki gólszerzőnek mondhatja magát Haladás-mezben a Sportkomplexumban.

Futballünnep volt Szombathelyen: stadion van, és nagyon bízunk benne, hogy az NB I is megmarad. Hajrá Hali!

 
 
 • 3realista2017november10.10:44ÚjVálasz

  Az mindenesetre bebizonyosodott ,hogy Mészaros nem véletlenül volt "szabad",sem passzolni nem tudott egy pontosat,sem eltalálni a kaput.,vagy lekezelni egy lőtt passzt.Kicsit a hamar süllyesztőbe került néhai Fehér Csabára emlékeztet.
  Ugyanez illik pontosan Ramosra.Ma technikailag és aktivitást tekinteve egy gólképes centerünk van Williams,de miért nem rá épitenek?
  Középpályán Rácz nélkülözhetetlen,.
  Azt is végre elemezni kellene,hogy a régebben magabiztos Wils,miért produkál mást? Nem hiszem,hogy benne van a hiba.
  Vörös Csaba TV nyilatkozata meg magáért beszélt...No ez a mai vezetőség mércéje...

  Grumicsot meg ne emlitsük.Az meg rejtély,honnét került elő hirtelen Jánvári és

   
 • 2dosi482017november09.07:04ÚjVálasz

  Már délután üvöltöttek a Stadion hangszórói több tizezer watt hangerővel a körnölötte lévő házak lakóinak örömére.Becsukott ablakaink rezegtek a hangerőtől.
  A későbbiek folyamán a 10 emeletes házunk kapui hátul szinte megközelithetetlenné váltak a járdán parkolo gépkocsik miatt.!,pedig a rádio reggel óta szajkózta ,,parkolni a Stadion parkolojában és a Csónakázó tó melletti parkoloban " lehet.Néhányan akik lusták voltak Rohonci ut 5 -7 épületnél a járdán elöttünk parkoltak-.Nem jött Mentő szerencsére a mérközés ideje alatt!!!De ha jött volna? Hol volt a Rendörség a Parkolo felügyelet?!!!

   
 • 1maximics2017november09.06:33ÚjVálasz

  Nem illik ünneprontónak lenni, de nekem kicsit komolytalannak tűnt a meccs. Főleg a vége felé. Az elején az Eszék megmutatta, hogy tudna nagyot alkotni, aztán abbahagyta. Jó, tudom, futballünnep volt ez itt helyben, amit okos vendég nem ront el.

   

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!